Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Голяма платика
Модератор: Paublo_Eskobar
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Голяма платика
Здраво, колеги! Кажете някаква захранка и тактика за ловене на по-големички платики от 150 грама. На каква стръв да изолирам малките и да привикам по-големичките екземпляри?
Някъде из форума четох, че някъде се обаждали по-големи (500гр) на кус-кус. Някъде пък пишат че идвали много малки. Кажете и някакви захранки независимо какви са те?
Ако има такава тема се извинявам, но не съм я видял...
Някъде из форума четох, че някъде се обаждали по-големи (500гр) на кус-кус. Някъде пък пишат че идвали много малки. Кажете и някакви захранки независимо какви са те?
Ако има такава тема се извинявам, но не съм я видял...

-
- и господ не е толокова добър
Re: Голяма платика
Голямата платика лапка всичко.На Радута ги хващат на топчета.Иначе си захранвам с жито, консервирана царевица и ловя на червей, бял и торен, на царевица и на хляб.Най голямата ми е около двете кила 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
Пуканки на КУК(няква унгарска фирма).На дъно с пружинка с една кука и къс повод(5-7 см.).На пружината някаква платекарска захранка естествено.Препоръчвам ти пуканката да е с аромат на мед.Наслука
пробвай на по голяма стръв например слагай повече бял на куката. 

Здравей,
Най-голямата си платика хванах на голям дъждовен червей на дъно на кука 1/0 на язовир Искър, но бях метнал за сомче. Голяма платика на плувка се хваща на щипната за куката голяма троха от пресен бял ръчен хляб, кифла или варен геврек.
НАСЛУКА!
Най-голямата си платика хванах на голям дъждовен червей на дъно на кука 1/0 на язовир Искър, но бях метнал за сомче. Голяма платика на плувка се хваща на щипната за куката голяма троха от пресен бял ръчен хляб, кифла или варен геврек.
НАСЛУКА!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- кандидат преподавател
Много зависи от водоема и от конкретния ден за риболов-на две червейчета,бяло и червено,след захранване с две кила стандартна българска захранка на "Респект"с добавени кастери в нея,съм вадил платики по 1,5 - 1,8 кг - 4 подред.При друг риболов на същото място,след много по-яко захранване,включително с консервирана царевица и на стръв от същата царевица,излизаха само платички по 200-300 г,дето и най-големите тъпанари от околните села вече в повечето случаи си ги връщат в язовира.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Мога да ти кажа,аз какви ги свърших за да ги ловя дебелите платики,когато бях на Искъра.Първо със захранка наблъскана със сладки аромати подкарах едни пишки платичета направо смешни.Забърках нова захранка и така я наблъсках със ароматизатор "торен червей" на сенсас,че не се дишаше покрай нея.
Сложих по голяма кука 12-ка и торен червей нанизан целия и висящ-все едно сомета ще ловя.Наистина чакане по един час за една риба,ама пък само тавички.Друг варянт е царевичка с торно червейче и различни комбинации, торен с няколко белки(примерно).Експериментиране.Общо взето едра стръв си трябва.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Здравей колега, най - голямата ми платика е кило и 200 грама хваната на яз.Душанци преди 4 дена, на грозд бели червей на дъно със захранката на Maver за платика + Бисквитена галета. Успех !
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Благодая на всички, че се отзовахте! Днес отивам за 10 дена на Сопот и между каракудите, белите и шарана мисля да похвърлям за някоя платика хубава, затова ви попитах но там на бял само шамарчета идват...
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да ти кажа, на Искъра съм хващал на плувка без никаква захранка , без никакви екстри , с много зле такъм, най голямата платика в тоя живот около 60 см. просто е късмет.
Попринцип вече само на фидер ловя платики, като съм със два ги мятам в едно петно и единия е на метод, със кус-кус на куката, 10 бели със топче стариопор или само парче земен че те земните са по 30см. дълги, това е , кука 8 номер на Фокс, Дренан, Онер , винаги с ухо.
Мисля че отсяването на малките, става със качамак и много кюспе, има и друг вариант по пътя на логиката .
Правиш сладолед от царевица с антрактор ягода, мед или карамел и смляно кюспе, но това си е дънен риболов с никаква активност, седиш и пиеш бира.
Е ти да беше казал че е за Сопот, там има повече шаран от колкото платика, и то само малки, най-много да са останали 2 по 1кг една 2кг.
успех и да споделиш.
ПП: миналата година, на земен един фидер влезнал рязко във водата да поплува, ама не са могли да извадят рибата само са видяли че е диваче.
Попринцип вече само на фидер ловя платики, като съм със два ги мятам в едно петно и единия е на метод, със кус-кус на куката, 10 бели със топче стариопор или само парче земен че те земните са по 30см. дълги, това е , кука 8 номер на Фокс, Дренан, Онер , винаги с ухо.
Мисля че отсяването на малките, става със качамак и много кюспе, има и друг вариант по пътя на логиката .
Правиш сладолед от царевица с антрактор ягода, мед или карамел и смляно кюспе, но това си е дънен риболов с никаква активност, седиш и пиеш бира.

Е ти да беше казал че е за Сопот, там има повече шаран от колкото платика, и то само малки, най-много да са останали 2 по 1кг една 2кг.

ПП: миналата година, на земен един фидер влезнал рязко във водата да поплува, ама не са могли да извадят рибата само са видяли че е диваче.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Ако е една 2кг значи тя ми е целта
Всяко лято имам място, на което ловя по 5-6кг платика на ден, средно по 200-300 грама бройката. Сега искам да пробвам някоя по-големичка защото един комшия там на Г.Желязна ми показва снимки на платики по кило и то доста.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Здравей,
мисля, че платиките на Сопот са изкуствено зарибени и то съвсем скоро. Ако е вярна информацията няма как да хванеш по-голяма, ама дали е така....
мисля, че платиките на Сопот са изкуствено зарибени и то съвсем скоро. Ако е вярна информацията няма как да хванеш по-голяма, ама дали е така....
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- szhristov
- ще става разбирач

Привет,
Пробвай захранка:
Коноп с ванилия + бисквита + едно пакетче ванилия (за готвене) +

...и наслука
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега мисля, че тук нещо си се объркалszhristov написа:![]()
Привет,
Пробвай захранка:
Коноп с ванилия + бисквита + едно пакетче ванилия (за готвене) +100гр. суха храна за котки или кучета (смляна като кафе)
- кука 12 с 3 бели - повод 0,08

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Един французин /или англичанин да беше/ пишеше именно за смесването на солени и сладки аромати за платики, та знае ли човек....
Аз бих заложил на кълцан торен в храната и евентуално за отсяване на дребните също с торен за стръв.
Добре /на 3-5 пъти/ овлажнена храна, да добавя.

Аз бих заложил на кълцан торен в храната и евентуално за отсяване на дребните също с торен за стръв.

Добре /на 3-5 пъти/ овлажнена храна, да добавя.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."