Новодомци

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Новодомци

Мнение от wassim »

Здравейте ,колеги.

След една серия от успешни излети в съзнанието ми се прокрадна една мисъл на идея на колега от форума ,който беше писал за езерцата в южния парк...
Та... както казах след тази серия от излети и много върната риба (обратно в ПЛАТЕНИЯ водоем) реших ,че бих могъл да помогна с пренасянето на няколко шаранчета до умиращите езерца в парка .
Тръгнах в събота сутринта към водоем на който моят нов приятел ,Кирил беше последните 2 дни и ми пазеше "дашно" място. Минах през рибарския и си взех ,пелети, царевица , бели ,торни ,моторно .... и куп други стръвища и захранки и към 10:30 бях на място .
Колегата ме посрещна малко разочарован и ми каза ,че нещата не са розови ,но аз твърдо убеден му казах ,че всичко ще започне след 12 :D ,така и стана до 12 часът имах 1 регистрирано късане на амурче с тегло около 4кг ,но не бях разочарован, а напротив- зарадвах се !
Рибата беше там! След серия от едри каракуди и много слънце се обади и едно шаранче с тегло около килограм. Бях почти сам на водоема и умирах от скука . Към късният следобед хванах още едно шаранче.
Към 20 часа ,приятелят ми Киро се обади да пита какво става и дали риболовът е тръгнал и след кратък разговор видях колата му да се задава по пътя хаха :lol: явно 2-те нощи прекарани в риболов не са му стигнали, та дойде да изкара още една :)
За съжаление,обаче вечерта стана лудница и рибата спря да кълве и така резултата беше 2 шаранета и малко каракуда.
Бях си казал още на предния ден, че този път няма да пускам рибата обратно , а ще се опитам да я транспортирам до парка . И с бясна скорост препуснах на там.
Да,обаче се усетих ,че аз от 10 години не съм стъпвал там и за момент се поколебах ,дали ще намеря езерцата :D :D :D .
Наложи се да попитам един човечец ,който със усмивка на лицето ми каза ,че съм спрял на 100метра от едно от езерцата ,което никога не пресъхва . Погледнах в кофата вече позамаяната риба и хукнах с кофата натам, нямах време да чакам ,приятелят си Марто с който се бях разбрал да донесе фото-то там, за да щракнем 2 снимки за вас,колеги.
И така сложих кофата във водата и я допълних с вода от езерцето , когато рибата взе да се съвзема ,видях и приятелят ми носещ фотоапарата и така последва серия от снимки и пускането на шаранчетата и каракудките в новият им дом.
Те набързо се дръпнаха на два метра и се поспряха ,сякаш да благодарят и изчезнаха в дълбокото :)
Надявам се ,недобросъвестните колеги да не ги съсипят ,а да им позволят да създадат потомство :)
Бях,приятно изненадан колко живо е това "умиращо" езерце. Имаше патици,костенурки и тук там играещи риби... все едно за момент не бях в България ,когато чух глас на възрастен колега от другият бряг питащ ме "Каква риба НИ донесе" :D :D .....

п.с: Голото шаранче се казва Оливър или Оливия :D не знам точно ;) ,но така ме кефи !

Айде успех и дано всеки носи по една рибка в това езерце :)

п.с2: ето ги снимките :) http://www.album.bg/wassim/?upload_done=4
http://www.album.bg/wassim/?upload_done=4
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Re: Новодомци

Мнение от cecodevil »

Поздравления :smt023 .
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

wassim написа:Айде успех и дано всеки носи по една рибка в това езерце :)
:smt023 :smt023 :smt023
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

благодаря за снимките ,приятелю :)
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

:smt023
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
bisoc
новобранец
новобранец

Мнение от bisoc »

Евала,дано не го хванат пенсиите.
Аватар
@Poly
новобранец
новобранец

Мнение от @Poly »

:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 нямам думи..браво..радостно е, че по водоемити срещам все повече млади хора, които мислят като теб..пожелавам ти успех не само в риболова, но и в живота :smt041 :smt041 :smt041
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:smt038
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

:smt023 :smt023
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Браво приятелю! :smt038 :smt038 :smt038 :prayer: :prayer: :prayer: Кефи ме, когато виждам по водоемите млади хора, за които риболова е удоволствие и спорт, а не мръвкарство. Желая ти успехи в риболова!
:smt039 :smt039 :smt039
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Е те това е постъпка! :prayer: :prayer: :prayer:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За пример колега :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Браво
тбК
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата