Ветровит въпрос
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ветровит въпрос
Лових си вчера в един доста силен вятър и ми стана любопитно, как го правите вие.
След като вятъра изпъне линията от върха на щеката до плувката, какво правите?
Аз лично не понасям да ми се накланя плувчицата, да се кандилка от директния контакт с върха и тн. ужасни неща и започвам да и я гоня с върха и така докато ме изхвърли вятъра от петното. После връщам в начално положение и пак така.
Опитвал съм се да съм силен и да държа плувчето на място, ама след най-много 30 секунди едно ужасно вътрешно усещане за липса на хармония нараства до толкова, че пак отпускам такъма да си плува

След като вятъра изпъне линията от върха на щеката до плувката, какво правите?
Аз лично не понасям да ми се накланя плувчицата, да се кандилка от директния контакт с върха и тн. ужасни неща и започвам да и я гоня с върха и така докато ме изхвърли вятъра от петното. После връщам в начално положение и пак така.
Опитвал съм се да съм силен и да държа плувчето на място, ама след най-много 30 секунди едно ужасно вътрешно усещане за липса на хармония нараства до толкова, че пак отпускам такъма да си плува

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Re: Ветровит въпрос
При силен вятър -Аз лично слагам малка съчма олово на 5см. над плувката -вятъра пак носи линията -но е поносимо 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- научил се да хвърля
...... и по-голям корем между плувката и върха на щеката.pampasa написа:При силен вятър -Аз лично слагам малка съчма олово на 5см. над плувката -вятъра пак носи линията -но е поносимо
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз сачма над плувката си слагам редовно, по български "бек шот"
Ама съм виждал колеги да си седят непоколебимо, а плувките да се кандилкат ведро полегнали.

Ама съм виждал колеги да си седят непоколебимо, а плувките да се кандилкат ведро полегнали.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
При конкретния вид риболов, коремът не е от съществено значение, поне според мен.плувката2006 написа: ...... и по-голям корем между плувката и върха на щеката.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
При отслабване порива на вятъра, неволно от силата, която се упражнява да задържиш върха над петното ,се измества от него.Когато влакното е по-дълго от нормалното/35-50см/,това се избягва.Установил съм го от безбройните излети ,които съм направил с щека и уип.И не е лошо да се посъберат съчмите в една точка,а най-добре е да се изкара фидера докато отслабне вятъра,че стават много поразии.
-
- разбира нещата
Абе във вятър риболова с щека , уип или директен си е доста кофти упражнение и според мен перфектно позициониране над петното няма.Аз лично се мъча като теб и псувам здраво метеорологичните условия.
-
- ще става разбирач
А как ловиш на река .
-
- разбира нещата
Не съм сигурен дали въпроса е към мен ама ще си отговоряvaleri_1914@abv.bg написа:А как ловиш на река .

Пускам плувката половин метър по навътре ако вълните я изхвърлят навън разбира се, и малко преди петното се започва едно задържане, придръпване, мъка, мъка и си въобразявам че около и над петното съм истекъл перфектно

- Кузмич
- dreamer
Аз пък потапям 5-10см от върха във водата и те така.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- кандидат преподавател
За щека не знам,но при силен,особено поривист вятър с директен /6-8 метра /пада яко напъване и пак не може да се задържа върху т.нар."петно".Тогава,майната му,псуваш вятъра и риболовът става тегав и под условия...И това при язовир, естествено-за река за какво "петно" да говорим,когато има и течение,че и вятър.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
+1Кузмич написа:Аз пък потапям 5-10см от върха във водата и те така.
Върха в водата, по-голямо разтояние от върхът до плувката и евентуално една идея по голяма плувка..... и спи градът...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Венелин Радушев написа:+1Кузмич написа:Аз пък потапям 5-10см от върха във водата и те така.
Върха в водата, по-голямо разтояние от върхът до плувката и евентуално една идея по голяма плувка..... и спи градът...
Определено най-правилната тактика, аз понекога като духа много силно не само върха а половината щека потапям