Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Голяма платика
Модератор: Paublo_Eskobar
- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Re: Голяма платика
Както казаха колегите по-горе има много начини и по-точно стръв за селектиране на едра платика. НО, първо трябва да я има.
Това е много важно условие.
2. Може да подхраниш с много светла - жълта храна и сладка на вкус (за лятото разбира се). Хубаво е да има по-едри частици вътре и ярко открояващи се (мляна царевица, протеинови топчета, варен коноп или оцветена троха - червена
)/
От към стръв може да пробваш всякакви комбинации на торен червей. Имал съм успех на половин разрязана царевица от консерва + 1 бял червей.
Ако има по-дребна и преобладаваща риба (бабушки, морунажи и т.н.) единствения вариант е монтаж на косъм с пелета, царевица, хляб и т.н.
. Рибните аромати са за предпочитане, но не само. Все пак като хвърляш на пелета е нужно да храниш и с пелети. Има добри варианти на Carp Zoom пелети
.
И все пак едрите платики са си капризни, така че е за предпочитане използването на флуорокарбон за повод. Успех.

2. Може да подхраниш с много светла - жълта храна и сладка на вкус (за лятото разбира се). Хубаво е да има по-едри частици вътре и ярко открояващи се (мляна царевица, протеинови топчета, варен коноп или оцветена троха - червена

От към стръв може да пробваш всякакви комбинации на торен червей. Имал съм успех на половин разрязана царевица от консерва + 1 бял червей.

И все пак едрите платики са си капризни, така че е за предпочитане използването на флуорокарбон за повод. Успех.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Мислиш ли? Аз смятам, че на 3 и повече метра дълбочина рибата по-скоро ще усети влакното, отколкото да го види. Та в този ред на мисли твърдостта на флуорокарбона е минус. Можем само да гадаем разбира се....KrasimirK написа: И все пак едрите платики са си капризни, така че е за предпочитане използването на флуорокарбон за повод. Успех.

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Има и по-меки, и по-твърди флуоро карбони колега. Но самото му предимство като влакно се запазва дори и в по-големи дълбочини. Поне това констатирахме вчера. НО едно е ясно, едрите платики си искат клюпачка...Венелин Радушев написа:Мислиш ли? Аз смятам, че на 3 и повече метра дълбочина рибата по-скоро ще усети влакното, отколкото да го види. Та в този ред на мисли твърдостта на флуорокарбона е минус. Можем само да гадаем разбира се....KrasimirK написа: И все пак едрите платики са си капризни, така че е за предпочитане използването на флуорокарбон за повод. Успех.

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Клюпачка като за шарани
Колеги къде продават Карп Зуум пелети.

Колеги къде продават Карп Зуум пелети.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Не, има флуорокарбони и ментета....KrasimirK написа: Има и по-меки, и по-твърди флуоро карбони колега. Но самото му предимство като влакно се запазва дори и в по-големи дълбочини. Поне това констатирахме вчера. НО едно е ясно, едрите платики си искат клюпачка...

Помисли за осветеноста в придънният слой при четри метра дълбочина....

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- szhristov
- ще става разбирач
Георги Кръстев написа:Колега мисля, че тук нещо си се объркалszhristov написа:![]()
Привет,
Пробвай захранка:
Коноп с ванилия + бисквита + едно пакетче ванилия (за готвене) +100гр. суха храна за котки или кучета (смляна като кафе)
- кука 12 с 3 бели - повод 0,08

...и наслука
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Грешка няма, само късания 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На джуки.chirusa_bg написа:Грешка няма, само късания

- szhristov
- ще става разбирач

...и наслука
- KrasimirK
- вече хвърля и на тежко
Говоря за класове на флуорокарбоните Sunline VIP / V-heard и Toray Excellent.Венелин Радушев написа:Не, има флуорокарбони и ментета....KrasimirK написа: Има и по-меки, и по-твърди флуоро карбони колега...![]()

Лично за мен за платики до килограм може да се лови с 0.10мм спокойно + ластик. Аз съм с 1мм ластик на щеката. За платики над килограм е силно препоръчително 0.12мм. Нека отбележим, че визирам РЕАЛНИТЕ размери на това влакно. Не става въпрос за такова от 5лв, на което пише 0.10мм, а всъщност е 0.115 ~0,120.мм.

- akoto13
- ще става разбирач
Kakто е известно платиката си сака храна
.В събота на Челопечане за 4 часа съм изметкал 2 кила жито, 1 кус кус , 2 кюспета с 1 хляб ,1 пакет на респект 2,5кг и един пакет платика от килограм.Лових на мартеница червеи по 3 на куката.Повод 0.08.Резултата е тежък живарник с малко на брой рибоци. 

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- akoto13
- ще става разбирач
Понеже видях,че има спорове за повода.Имах две късания ,действително,но с по дебел рибата не пипаше.Лових с болонеза на дистанция 15 метра и около 6 метра дълбочина.Така беше поне при мене.Айде със здраве и наслука на любимия Сопот.Там освен хищник друго не съм търсил,но понеже напредвам в шаранджийството може да се пробва за 2,3 дни.Ще следя темата за Сопот да кажеш какво си направил
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Само един ластик ли ползваш?KrasimirK написа: Говоря за класове на флуорокарбоните Sunline VIP / V-heard и Toray Excellent.Екселента е сравнително мекичък!
Лично за мен за платики до килограм може да се лови с 0.10мм спокойно + ластик. Аз съм с 1мм ластик на щеката. За платики над килограм е силно препоръчително 0.12мм. Нека отбележим, че визирам РЕАЛНИТЕ размери на това влакно. Не става въпрос за такова от 5лв, на което пише 0.10мм, а всъщност е 0.115 ~0,120.мм.

В много големи филми се вкарвате с тези микрометри, но няма лошо.
Над 5 лева за влакно?!?! Моите са разплетени от тривки за миене на чинии, после навити на дървена сувалка и изварени, да се изправят. Дай по-сериозно?
Пак да ти насоча вниманието, помисли за осветеността в придънният слой при 4м дълбочина...
Да добавим и че хранещите се на дъното мирни риби разчитат повече на обонянието и сетивността си, опипвайки потенциалната храна с уста, далеч по-малко на слабото си зрение.
-
- кандидат преподавател
Другото,как да е,но повод 0,08 за платики,не за платиченца -това е повече от несериозно...
- akoto13
- ще става разбирач
Знам че доста пъти се показва как се качват снимки но аз така и не се научих.Ако някой ми покаже как се качват ще покажа какъв размер вадих на прословутия 0.08 повод от събота.Тогава ще прецените дали са платики или платичета.