костур на жива рибка

Модератор: sapuna

nikilaaa
новобранец
новобранец

костур на жива рибка

Мнение от nikilaaa »

горе-долу речният риболов е нов за мен в сравнение с морския.рибата която ми направи впечатление и с външен вид и с настървеност беше костура.станах му фен.взел съм вече три силиконки и една блесна.та въпроса ми е на каква рибка кълве и как мога да си я набавя.извинете ако темата се повтаря просто поне аз не видях такава.кълве ли на малка таранка или слънчевка.(такива ги има в изобилие)
nikilaaa
новобранец
новобранец

Re: костур на жива рибка

Мнение от nikilaaa »

и какъв монтаж да използвам.по "морски" тертип вземам една непотъваща бомбарда слагам повод 1,50 с кука на която закачам рибката. :D
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Колега,каракудките(таранки) и слънчевата рибка се използват при риболов предимно на щука.Нали се сещаш,че тя има по-голяма уста .А именно каракудата е с такова широко тяло,че костурът трудно би я налапал.За този хищник са по-удачни рибките с по-тънки тела:уклейчета ама дребни,тодорки,виолетки,щипоци...
Дърпай и не му отпускай!
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Какви бомбарди,какви 5 лева :D ?Може да се лови и на тежко и на леко.По друг начин казано:на дъно и на плувка.За дъно аз използвам подвижно олово и повод около 40см.По-занимателно е на плувка разбира се.Да бъде по-тежичка,поне 4гр.Нали имаш стръв жива рибка,по-лека плувка би била потопена от стръвта.Повода пак малко по-дълъг от нормалното-около 40см.Костурът не е капризен и не се плаши от възли,дебели корди и т.н.
Дърпай и не му отпускай!
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

И с бомбарда става и е по-интересен риболова му.Използвай по-малки рибки.С бомбардата можеш да го ловиш и на червей,едър торен или земен червей.Експериментирай!Успехи!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

jean11 написа:...Костурът не е капризен и не се плаши от възли,дебели корди и т.н.
Те точно с тая мисъл не съм съгласен!? Тук сериозно и добронамерено може да се поспори! :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

jean11 написа:А именно каракудата е с такова широко тяло,че костурът трудно би я налапал.
Точно на каракудка имам 2 костура, които бяха малко по-големи от самата каракудка :D
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

На мен най-добре ми взема костура на симеонче!
nikilaaa
новобранец
новобранец

Мнение от nikilaaa »

благодаря за отговорите.питах за рибката защото това са най-разпространените риби.ще опитам както ми казахте.ще експерементирам.а костура взима ли на парчета от рибка.лови ли се на морска рибка защото прочетах видях теми с такива заглавия.
barim
новобранец
новобранец

Мнение от barim »

nikilaaa написа:благодаря за отговорите.питах за рибката защото това са най-разпространените риби.ще опитам както ми казахте.ще експерементирам.а костура взима ли на парчета от рибка.лови ли се на морска рибка защото прочетах видях теми с такива заглавия.
Като го набараш на някое дашно място, няма проблем да се лови и на парче от рибка, на опашка например или дори и на око, ама това с морската рибка в сладка вода незнам
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Преди години на плувка го побърквахме костура на яз.Душанци точно на миниатюрни слънчаци - около 4-5 см. Налавяш ги с рачило, закачаш на куката и поцепваш бодливците. От време на време само леко придърпваш за да дразниш и да провокираш атака. На слука!
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

най -добрата стръв е тази от водоема и това се отнася за всеки хищник. Каквото влезе в рачилото или ситното цапало- слънчак, уклей , бабушка, виолетка, костурче, каракудка и т.н. и е по- малко от костура - става. Например на аватара ми, съотношението големина на стръв/ костур е почти 1:1, но не се вижда добре :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
nikilaaa
новобранец
новобранец

Мнение от nikilaaa »

благодаря за отговорите.техниката ми ще е бомбарда с две куки.едната кука забита в главата на рибата другата в корема.(зависи къде рибката ще бъде атакувана)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

nikilaaa написа:благодаря за отговорите.техниката ми ще е бомбарда с две куки.едната кука забита в главата на рибата другата в корема.(зависи къде рибката ще бъде атакувана)
Грешка :o , остави рибето живо, закачи го с една тънка кука под гръбната перка, или за горната устна и наслука!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
nikilaaa
новобранец
новобранец

Мнение от nikilaaa »

naskobo написа:
nikilaaa написа:благодаря за отговорите.техниката ми ще е бомбарда с две куки.едната кука забита в главата на рибата другата в корема.(зависи къде рибката ще бъде атакувана)
Грешка :o , остави рибето живо, закачи го с една тънка кука под гръбната перка, или за горната устна и наслука!
много благодаря за този отговор.спаси ме от провал
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”