Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Смяна на тройки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Смяна на тройки
Колеги,дайте малко акъл за по-лесна смяна на тройките на воблерите.Всеки път като тръгна да сменям тройки голям зор
а и така здраво си дупча пръстите ужасссс !!!Няма ли някакво приспособление,някакъв инструмент за по-лесна смяна 

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Re: Смяна на тройки
Има бре:
http://www.voblershop.com/1600/%D0%9A%D ... ess.Steel/
Предлагат се най-различни, тез горните ти ги пращам за пример.
Търсиш клещи за отваряне на халки, или ако ще ги пазариш от интернета - split ring pliers.
http://www.voblershop.com/1600/%D0%9A%D ... ess.Steel/
Предлагат се най-различни, тез горните ти ги пращам за пример.
Търсиш клещи за отваряне на халки, или ако ще ги пазариш от интернета - split ring pliers.

Това са клещите ползвам такива от доста време колко ядове са ми спестили не е истина, също така с тези клещи можеш да си правиш поводи за щука и още доста неща можеше да се прави, на опаковката(кутията) им е обяснено, но сега не ми се търси кутия.
Взимаш ли малкия размер 16 см, тъй като 22 см не са много удобни защото са въз дълги.
Много съм доволен от въпросните клещи няма да сбъркаш.

Мерси колега ще си взема такива клещи 

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Размера зависи най-вече от примамките(респективно халките) с които ще работиш.
Прегледай си инвентара, избери си две примамки - едната от тези с най-малките халки, и евентуално една от тез с най-големите халки които имаш, отиди с тях в магазина, пробвай, и по тях си избери размера клещи.
Ясно е, че ако разликата в мин. и макс. р-ра на халките е много голяма ще трявба да направиш компромис(или да вземеш два р-ра клещи), но предполагам ще се ориентираш.
Успех!
Прегледай си инвентара, избери си две примамки - едната от тези с най-малките халки, и евентуално една от тез с най-големите халки които имаш, отиди с тях в магазина, пробвай, и по тях си избери размера клещи.
Ясно е, че ако разликата в мин. и макс. р-ра на халките е много голяма ще трявба да направиш компромис(или да вземеш два р-ра клещи), но предполагам ще се ориентираш.

Успех!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Поради недостатъчна осведоменост за съществуванието на този инструмент, аз се спецнах да отварям халкичките с една пинсета с плоски и остри хващачи. След това с помощта на пинсетата ги завъртам около халката на тройката или ухото на примамката. Става за секунди, но отначало ми беше зор.
Но специализирания инструмент изглежда добър.
Както е казвал Архимед :
"Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и ще повдигна Земята"
Но специализирания инструмент изглежда добър.
Както е казвал Архимед :
"Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и ще повдигна Земята"

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.