Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

JULY MORNING
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Re: JULY MORNING
Колега, а кус-куса как се лови с него. Обработва ли се някак и как се закача?qno_zloo написа:А казват че няма платика на Искъра, глупости които се испариха за някой след този добър репортаж, браво колеги.
Една история за големите платики;
Случисе през началото на 90-те, ловя си аз платички на бял в бурканче от лекарства и за капачка плат вързан с ластик, разлиствам вестници с добри торни, на пружина с качамак и кюспе и така докато не ми свърш стръвта по-рано от нормалното, направо фатал килинг демич от секаде. Бре гледам колеги на сам натам няма, мястото е "Бункера" бряг с километри ама само един колега по-близо, местен с колело "Украйна" и две чешки дънрки, досущ като мойте. Какво да правя отивам и викам, колега малко бели, торни да дадеш, а той вика аз не ловя тука на жива стръв, тука на Искара само на кус-кус, хляб и кюспе на пружината и запомни само след обяд, викам да бе и кво си хванал, показа човека един телен живарник от средните , пълен почти със черни дърти платики .![]()
![]()
![]()
Та месния дядка ми помогна с половин щепа кус-кус и не е за вярване, наистина калвът предимно голями, на 30/40 минути по една две от 4/500г на горе, много странно.
След час дядката си тръгна и мина покрай мен, явно е от Злокучане в тази посока, питах го някви тактики, чалъми абе каза човека, но на тръгване каза, момче ако някога ти свърши кус-куса сложи стариопор.
Викам ще пробвам някога, та и на стариопор също е вариант, както пуканката, но най-големите платики са ми на земен и на кус-кус.

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Вари се подобно на житото, от няколко опита ще свикнеш, трябва да ти стане нещо средно между такъв за хапване и леко суров.
Аз като кипне водата го слагам варя го 5 мин. и го оставям 10 да остои във водата, но винаги зависи от вида и качеството кус-кус и след колко време ше го ползваш, помни колкото по гумен е станал , толкова на по дебела кука ще можеш да го нанижеш.
Ползвам най-едрия Български естествено.
Аз като кипне водата го слагам варя го 5 мин. и го оставям 10 да остои във водата, но винаги зависи от вида и качеството кус-кус и след колко време ше го ползваш, помни колкото по гумен е станал , толкова на по дебела кука ще можеш да го нанижеш.

- Mr.Barry
- ще става разбирач
Благодаря ти! Извинявам се на автора на темата за спама.qno_zloo написа:Вари се подобно на житото, от няколко опита ще свикнеш, трябва да ти стане нещо средно между такъв за хапване и леко суров.
Аз като кипне водата го слагам варя го 5 мин. и го оставям 10 да остои във водата, но винаги зависи от вида и качеството кус-кус и след колко време ше го ползваш, помни колкото по гумен е станал , толкова на по дебела кука ще можеш да го нанижеш.Ползвам най-едрия Български естествено.
[/quote]..... Извинявам се на автора на темата за спама.[/quote]
Напротив!Интересно и полезно ми е!
Напротив!Интересно и полезно ми е!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Страхотно! Напълних си душата от репортажа и снимките!
Някой може ли да внесе яснота по въпроса как се монтира пуканката на куката?
Като се намокри не пада ли?
Благодаря в аванс.
Някой може ли да внесе яснота по въпроса как се монтира пуканката на куката?
Като се намокри не пада ли?
Благодаря в аванс.
Tова е и моето питанеkutinchev написа:....Някой може ли да внесе яснота по въпроса как се монтира пуканката на куката? Като се намокри не пада ли?....

- koda33
- разбира нещата
Респект!
Чудесен излет.
Чудесен излет.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
-
- новобранец
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Този пост на Мариан съм го пропуснал, върна ме двайсет и повече години назад.qno_zloo написа:... Бре гледам колеги на сам натам няма, мястото е "Бункера" бряг с километри ама само един колега по-близо ...
Така си беше, някой сега може ли да си представи, че в района където е ловил Наско съм бил сам ??? Да, ловях на кус-кус и като ми клъвна едно шаранче на прекия прът, а кепа ми беше далече и няма кой да го донесе.Пустош беше.
Сега вече не е

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ха, и на мен ми се е случвало нещо подобно, но беше много яростно и за кеп дори и не си помислих.G.Petkov написа:Този пост на Мариан съм го пропуснал, върна ме двайсет и повече години назад.qno_zloo написа:... Бре гледам колеги на сам натам няма, мястото е "Бункера" бряг с километри ама само един колега по-близо ...
Така си беше, някой сега може ли да си представи, че в района където е ловил Наско съм бил сам ??? Да, ловях на кус-кус и като ми клъвна едно шаранче на прекия прът, а кепа ми беше далече и няма кой да го донесе.Пустош беше.
Сега вече не е!
Наско, аз на стариопора викам пуканка, та нанизва се до възела, предполагам имаш куки които са с по-дълго стабло, като например добри са Б-980, ползвам номер 10 за платика.
На този модерен живот рибарски ловя пи следния начин, "Метод" фидер инлайн , влакното минава през него , връзвам вирбел и закачвам повода, дължината на повода е в зависимост, ако е много тиняк го пускам 10см. ако не е 3см. говориме за платика и каракуда.
Понеже има плавателност стариопора по голяма от пуканките , понякога слагам торен червей вехто закачен на куката с подрязан край, така пуканката вдига нагоре торния, а понеже си го клъцнал с ножицата, торния не спира да се мята поне няколко минути и тлее аромат за рибите.
Разни експирименти в срязана 10Л туба от вода, ще измислиш начините, а за да не ти пада заляпвай пуканката в захранката или ползвай дебели куки.
НАЙ-СКАПАНИЯТ РИБОЛОВ Е ПО-ДОБЪР ОТ НАЙ-ГОТИНИЯ БАНКЕТ !
А за платиката няма много голямо значение стръвта по е важна захранката - колкото повече , толкова по-добре , кука 10 -11 и лека плувка / дълбочина над 3 метра /
Кълве еднакво добре на бял,торен,земен,сладка варена царевица............
На слука!
А за платиката няма много голямо значение стръвта по е важна захранката - колкото повече , толкова по-добре , кука 10 -11 и лека плувка / дълбочина над 3 метра /
Кълве еднакво добре на бял,торен,земен,сладка варена царевица............
На слука!
- pacho109
- сериозен играч
А Кърцата ,къде се загуби 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Не се загуби Кърцата, а фотото му....pacho109 написа:А Кърцата ,къде се загуби