Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

костур на жива рибка
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: костур на жива рибка
За костура само живо рибе или ако е мъртво с постоянни придърпвания!
Най добри резултати съм имал на виолетка(малка 2/3см.) иначе става на дребен слънчак или кубинка!
На дъно тип чепаре с долно олово и две куки над него също е доста успешене риболова на костур!
Всичко си зависи от водоема! Ако е на "Мандра" може и на морско чепаре
На места костура взима на рибка забодена през устата,но на места неще и трябва да под гръбната перка!
Най добри резултати съм имал на виолетка(малка 2/3см.) иначе става на дребен слънчак или кубинка!
На дъно тип чепаре с долно олово и две куки над него също е доста успешене риболова на костур!
Всичко си зависи от водоема! Ако е на "Мандра" може и на морско чепаре

На места костура взима на рибка забодена през устата,но на места неще и трябва да под гръбната перка!
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Колега,то моето куче понякога яде и хляб.....ама рядко и не му се услажда.Пък аз съм хващал щука на фидер -а,де!Whassup написа:Точно на каракудка имам 2 костура, които бяха малко по-големи от самата каракудкаjean11 написа:А именно каракудата е с такова широко тяло,че костурът трудно би я налапал.
Дърпай и не му отпускай!
-
- кандидат преподавател
Много от тукашните костури кълват на всякаква животинска стръв,особено през лятото и есента -на всякакви червеи например.През зимата на зимните дестинации-може и на живи рибки,основно на щипоци,ама пак големшки могат да се вадят от дълбокото на грозд торни червеи например,да не говорим за някои скорошни мои попадения от последната зима с тежки блесни,клатушки и спинери.
то при риболова с бомбарда има постоянно придърпване.така че ще ловя да мъртва.ivanminkov1981 написа:...ако е мъртво с постоянни придърпвания...
- Naas
- ще става разбирач
Винаги съм ловил костура на подвижна плувка ( ваглер ) 5гр. за стръв малка рибка си купувам от магазините или змиьорка. На земен червей също става но излизат по дребни. Куката да е по голяма, бяла и тънка, закачам рибката или змиьорката под гръбната перка. Винаги съм имал успех но зависи и от водоема. В нашия район ( на Копринка ) си го има костура в изобилие и това е рибата която най лесно се хваща тук, ако не хванем друго хвърляме за костур и не си ходим празни
Успех с риболова!

- Прикачени файлове
-
- IMGP1187.jpg (245.64 KiB) Преглеждано 1232 пъти
Някои не разбраха начина на риболов с истинска рибка и бомбарда. Риболова с бомбарда е много интересен и дава големи възможности. Могат да се ползват както изкуствени примамки, така и естествена стръв-бял, торен, рибки. В случая колегата ще използва мъртва рибка и ще я води като изкуствена стръв. Може да се опреличи с Драшкович, само че по-друг монтаж-за повърхностните слоеве или в дълбочина, което се определя от вида на използваната бомбарда. Спомнете си публикацията Sbirolino=nikilaaa написа:много благодаря за този отговор.спаси ме от провалnaskobo написа:Грешкаnikilaaa написа:благодаря за отговорите.техниката ми ще е бомбарда с две куки.едната кука забита в главата на рибата другата в корема.(зависи къде рибката ще бъде атакувана), остави рибето живо, закачи го с една тънка кука под гръбната перка, или за горната устна и наслука!