Ролер 85

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Ролер 85

Мнение от grizmin »

Шуменеца написа: но не съм убеден, доколко правилно съм те разбрал.
Хабите и двамата със Синеок излишна енергия да доказвате колко сте прави сами за себе си.
Вместо да помислите наистина ли има нужда от това. Помислете си ,утре ще се засечете някъде в тази малка наша родина,и какво...."кизами цуки" или поклони ,като равен на равен.

Sineok написа:Пишете така че да нема нужда да обяснявате после какво сте искали да напишете...
Добре.
Понякога нуждата от обяснения е породена от въпроси или недоумения,но не смятам че е продиктувана от нуждата да защитиш думите си ,по скоро е жест на добра воля.
Това,че човек е останал неразбран,не означава непременно че не е прав,нали? :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Шуменеца написа: Колкото до "синеокият субект"...всъщност имам съмнения, че е сашко пе.....

Батка, предупреждавам и теб да спреш да се заяждаш с други потребители. Нормално е като се заяждаш да ти отвърнат, и така става конфликт. После идвам аз и ви гоня наред!!! :twisted: :twisted: :twisted: Да не чета повече думи от типа : кибици и др. подобни. Ако някой иска да си четка себелюбието, нека да не го прави на чужд гръб, а още по добре да го прави извън този форум :!: :!: :!:
Sineok
новобранец
новобранец

Мнение от Sineok »

Баси, аз толко не бех писал от как съм се регистрирал тука...
Са ше обясним на опонента ми нещо ама мнооого бавно, тихо и внимателно, щото съм със жълт картон и админа ме държи за ухото. Така чувам ли се? :D
gunman написа:...Ако не ти се е изяснило до сега, тук- в тази тема си говорим за наши си работи - самоделки. Говорим си, общуваме си, обменяме идеи и приятелства и ни е гот.
Гунман, думата "форум" знаеш ли какво значи? Да ти кажем, ако не знаеш - обществен площад! Ако си пишете по мейла или на скайпа с Шуменеца и другите за самоделки, никой нема да се занимава с вас. Ако обаче се разпищолите на площада и съберете тълпата с високоговорител, па почнете да повтаряте на околните че са кибици и нещастници, които само клечат там да ви гепат безценните открития, тогава може и да си отнесете некой шут. Вие се опитвате да комуникирате на ниво семеен клуб, ама требва първо да го обявите като такъв. Аз влизам тука като харпунджия, гледам снимки на хубав харпун, четем с интерес и почва сичко да ме сърби от писания от сорта:
"...Ще гледам да представя на кибиците, дето само това и чакат,някоя идейка дето по-лесно да може да се крадне (в смисъл копира). "
"...ще "препикаят" стореното от теб и ще "съградят " своето пикване, ще го представят като уникално и ще те изкритикуват"
"...на ония отворковци, кибиците, им подай приблизителна тема,,,да си поблъскат главиците, че така се ражда истината..."
"...ще видим колко гении ще се навъдят и тук и вероятно ще спра и тук да пиша...както в другия форум..като гледам, най способните почти не пишат...как да спорят с такива капацитети?????"

не виждам смисъл да продължавам да копирам тука - на 1-ва стр. от темата секи може да прочете умности и смелости на купчини, в това число и така нетолерираните от админа персонални анализи на други участници у дискусията.
Точно затова и не искам да се легитимирам, защото сума народ ме знае и не искам никой да се обръща към мене на малко име, да ми се лигави и да ме забърква в интриги. Нали затова са тея прекори или никове, иначе щехме да се пишеме по лична карта.
Айде със здраве, хаирлия да е убавия харпун и пак ше ви напомним: по-полека с литературата, нали сте уж от "мълчаливия спорт"...? :D
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Два форума се напълниха с мъдрости и смелости за дървените харпуни па като гледах по състезанията тия дни колко човека влезнаха с дървени харпуни... Е, има двама-трима ама они са повече статисти, не ли? Начи това с какъв харпун си има значение ама не за резултата и не е в полза на самоделките, не ли? Ама вие нема да губите надежда - може да видиме некой ден Стамен, Марио или Пламен Арабаджиев с ролери - знае ли човек? Видехте ли Валко как мина на карбон? Ама там е друго ше кажете...

Само за протокола, ама гледам много народ почна напоследък да се замисля че нещо става с тоа свет, сичко ври кипи трещи и се разпада, нещо не е баш така както си го мислехме и ролерите мое се окаже че са ни последната грижа...

Админе, Peace Bro! :)
За Стамен конкрретно не беше удачно като пример, защото е рекламно лице на .....( да не спамя) и затова не може да влезе на състезания с каквото му е кеф. Друг е въпроса, че действително си предпочита класическите "алуминки" :) ..оф, забравих...оня нещастен и неизвестен ДАПИРАН пуца със САМОДЕЛКИ :D :D :D
Колкото дали нещо ще е от алуминий, карбон ( или друг композит) или дърво, това далеч не е най важното, просто дървото е достъпен и доста удачен материал, особено, когато се правят експерименти. Иначе, това, което много хора правят като експерименти, са наистина САМОДЕЛКИ, а тези самоделки са същото, което правят и ИЗВЕСТНИТЕ ФИРМИ, само че при тях "самоделката" се нарича ПРОТОТИП, до момента в който не бъде пусната в серийно производство. Никой не произвежда матрици и други инструменти за нещо ново, в началото се правят ей такива "САМОДЕЛКИ".....даже от пластилин , гипс и дърво ( дори от най големите автомобилостроителни и корабостроителни концерни)...пилят и коригират инженерите на ръка, независимо от това, че предварително мощен софтуер е "изчислявал" ПРОТОТИПА :wink:
Колкото до последното изречение от цитата, за жалост е така...света отива към провал....и не само ролерите, а и ред модерни неща може да се окажат повече от излишни...
П.П. Да, форума е като площад, но затова има теми ( разбирай, клубове по интереси, "семейни клубове") , така, че който не се чувства комфортно в дадено "семейство", (тема), не е нужно да я посещава и да се бърка в "семейните отношения" :D ...мегафоните и високоговорителите са в къщичката (дадената тема от форума) и ми се вижда неучтиво някой да ти влезе в къщата и вместо да си побъбри с теб и да пие по кафе, да почне да ти обяснява колко си зле си си подредил мебелите и че по модерно било те да са от легиран алуминий или от карбон :D .... ( не, че съм против тия страхотни материали, особено карбона) :wink:
Аватар
keriz
новобранец
новобранец

Мнение от keriz »

Браво Шуменеца! Най ми допадна дървената част и стрелата, добре си ги избарал, личи си високо майсторство в самоделсвтвото!

Нали може да ви попитам относно този ви коментар:
Шуменеца написа: ...тоя ролер, против всички правила и горчивият ми опит го пробвах в купчина пръст от 5 метра..стрелата се нацепи като х...в г...до края..чак не повярвах... ..пусни сигналче, има за казване :) .... :ANAL:
Като извади стрелата имаше ли пръст под контрата :?:
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

да, имаше и не се затваряше докато не я почистих...защо попита точно това, не разбрах?...Просто направих детска простотия, че стрелях на сухо, ама на всеки се случва :oops:
Поради заядливите постове се бях отказал да продължавам да пиша наблюденията си,които биха помогнали на други ентусиасти да доразвиват интересни идеи...а и защо не да им хрумне нещо НЕПРАВЕНО И НЕВИЖДАНО ДОСЕГА?!.... но поради факта, че във форума има и много свестни пичове, и поради твоя пост Keriz, най вече реших да споделя и публично нещо , което не е тайна, но пък малко са го пробвали лично...
Стрелях доста в морето ( по фибрани :D ) с възможните комбинации между стрели 105/6.5 и 105/7.5 и ластици 14 и 16. От възможните четири комбинации, отличник е 16 ластик и 7,5 стрела....як, бърз изстрел до края на боя...точността е слабичка, въпреки минималният откат....засега не съм сигурен за причината, че да пиша нещо категорично (олекотявах тялото, може и от това да е)
Врага на самоделките, небезизвестната фирма Blue Eye LTD, има(ше) на разположение самоделка на Абелан и поне още една самоделка :D :D :D , говореше само суперлативи( на което все още има живи свидетели) :wink: , но фирмените концепции се сменят според конюнктурата на пазара (разбирай състоянието на нараненото его) :shock:
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Пламене, аре батка, да си дадем дума, повече да не губим полезна енергия с нашия бивш приятел Сашето. Още повече, че едната самоделка е мое производство, специално направена за неговата екскурзия до ЮАР. :lol:
Нека да е жив и здрав. Пожелавам му успехи в състезанията и... на равни.

Та да се върнем към темата: Горна или долна контра на стрелите използва при пробните прострелки или засега не си си играл с тая подробност ?
Смяташ ли, че ще оказва съществено влияние ?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Да, наистина е губене на енергия и време, с важното допълнение, че ТОЙ се вре и досажда и предизвиква дискусии относно особата си...май просто за да не забравят хората, че съществува :lol: ............Долна контра, но не съм убеден все още пречи ли или помага...или практически няма значение....трябва повечко стреляне от повече хора....
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Честит да ти е колега със здраве да си го ползваш :!: :!: :!:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Предполагам,че ще е интересно за колегите харпуностроители.

http://www.youtube.com/watch?v=QVWWt4dc ... re=related
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

клипа е малък...щеше да е интересно да има тестове....аз съм привърженик на варианта , в който ластиците да са натегнати и след изстрела, но май се влошава точността....от личен опит така мисля. В този вариант се печелят няколко сантиметра засилване, които може би се "изяждат" от триенето.....
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 4x100срусалка+1бира »

Поздравления за изпълнението, Шуменец!
Сигурно си гледал доста докато завършиш проекта, но все пак виж този откат на филма. Нека поговорим по този въпрос, та дори той дори да е ясен за някои от вас инженерите.
http://www.youtube.com/watch?v=QgBvvJ0p ... re=related

Имам и някои въпроси, но незнам дали да се хабим вече...
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Мммм.... даааааа..... :?
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Аз на клипчето вижам съвсем нормален откат от алуминиев харпун с ролер глава ! :wink:

Това че ролерите имат по-слаб откат от нормалните харпуни съвсем не означава че нямата никакъв .(такъв) :D

Имаше още подобни клипчета от същия пич на които се виждат далеч по-интересни факти -как се гъне стрелата преди даже да започне да се движи и последващата я синусоидна треактория.

Давай въпросите че поне на мен ми е интересно, независимо дали знам или мога да отговоря на тях. :shock:
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

@4x100срусалка+1бира
Принципно, че на една пушка са и сложили името "ролер", а от друга страна има мнение, че ролерите са "безоткатни" машини, не връзва автоматично едното с другото.
Надявам се че никой още не се е захванал да отменя законите на механиката (особено оня-за действието и противодействието). Щото един ден и туй чудо (отмяната на законите на Нютон) може да го роди нечия учена глава :lol:
От друга страна пък аз си мисля, че може би ролера трябва да е малко по сложен, отколкото на нас ни се иска, за да даде малко по-добри показатели отколкото сега се получават.
Няма как :? (ако ме разбирате какво искам да кажа), ей така, да се сложат две ролки на осички и да минем към другата вселена.Не ми се вярва да е чак толкова просто... Просто не ми се иска да е токова елементарно:?...Вярно....сега може да се каже, че това е зората на ролера. Сега тепърва ще има да се развива тая материя и естествено всичко, което придобиваме като информация и практически опит ще бъде полезно.Всяко едно мнение или наблюдение ще е от полза.
Ама все пак,не ми обръщайте внимание на бръщолевениците де. Аз просто ей така си разсъждавам пишейки...Нямам друга работа и...

Пламене, извини ме батка, ако насочим темата в някоя посока, дето не си мислил.Нали знаеш, че няма да го направя с лош умисъл. Дано не се разсърдиш само...
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”