Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Малко Шарково
- dedeff
- разбира нещата
яз.Малко Шарково
Е,дойде и моят ред с един чудесен излет с верни другари.За дестинация като всяка поредна година по-това време избрахме яз.Малко Шарково,едно разкошно място под слънцето в полите на красивата Странджа.Организацията по9излета беше добре сформирана и всеки пое ангажиментите които му бяха "наредени".
Съботната сутрин в 04.15 потеглихме натоварени като катун цигани барабар с кокошките,ама с тая разлика,че ние бяхме заложили на агнета .Пристигнахме към 06.45 на мястото уговорено за лагер и за наше щастие то беше свободно.Веднага се заехме с разпъване на лагера и построяване на огнища и и други жизненонеобходими за петдневен престой нещица.

Разпънахме палатките,шатрите и моят другар от Република Сърбия се зае с направата на прословутата Сръбска скара

Плескавици на корем,придружени с обилни количества бира.
Влезнах следобед с лодката да подърпам някой воблер да поразгледам нивото,дъното,дълбочините и се оказа,че противните водорасли от миналата година няма и помен от тях,дано да са изпасани от риба,и нивото е паднало с около 2.5-3.0 метра по вертикала.Сонара отчете риба и се в средните слоеве,сиреч плуващи риби имаше в изобилие,но не и хранище се.Температурата на водата в горния слой 28 градуса,36 на въздуха,ама жега ви казвам.Та първия ден мина в пътуване разпъване на бивак,папане на плескавици и пиене на бира,вечерта минахме на по-твърдо.На следващата сутрин ставане,поне аз в 05.10 качване в лодката и газ за костур на рибка и силикон,ама кеф ви казвам бодливци до 900 грама.Всички риби които хванах,бяха веднага релийзнати с изключение на два кофти захапали куката и бяха успешно изконсумирани от еди щъркел в близост до мен.Връщам се и се почна да се готви храната за следващия ден.Майстора беше бак моя Сръбски другар Чеслав.

Тук моя милост доволен като циганче на вафличка

Сговорна дружина "каси с бира изпива"

Тук взимам дейно участие в приготвянето

и се почна едно ядене и пиене,ама няма кво да ви говоря,време за риболов не остана.На следващия ден пак за костур и пак доволно,едни убави и едри,че и кефали наскубах,ама пак релийз с изключение на няколко едри изпържени за една жена,на която не можеше да и се откаже.

Хващам,хващам и като ми стане жега газ и акустрам на една скала.

Абе много и предоволно,много жега но и много добре изкаран уикенд с верни другари.Шарани не съм търсил тъй като сметнах за ненужно в тази жега при такава слаба активност на мирните риби,дори и хищника да се търсят диви риби.Заложих и на обедните дремки под шарената сянка на дъбовете.

Нивото на язовира е нестабилно съчетано с жегата е шок за рибата,но въпреки всичко изкарах един незабравим излет.Поздрави и наслука.
Съботната сутрин в 04.15 потеглихме натоварени като катун цигани барабар с кокошките,ама с тая разлика,че ние бяхме заложили на агнета .Пристигнахме към 06.45 на мястото уговорено за лагер и за наше щастие то беше свободно.Веднага се заехме с разпъване на лагера и построяване на огнища и и други жизненонеобходими за петдневен престой нещица.

Разпънахме палатките,шатрите и моят другар от Република Сърбия се зае с направата на прословутата Сръбска скара

Плескавици на корем,придружени с обилни количества бира.
Влезнах следобед с лодката да подърпам някой воблер да поразгледам нивото,дъното,дълбочините и се оказа,че противните водорасли от миналата година няма и помен от тях,дано да са изпасани от риба,и нивото е паднало с около 2.5-3.0 метра по вертикала.Сонара отчете риба и се в средните слоеве,сиреч плуващи риби имаше в изобилие,но не и хранище се.Температурата на водата в горния слой 28 градуса,36 на въздуха,ама жега ви казвам.Та първия ден мина в пътуване разпъване на бивак,папане на плескавици и пиене на бира,вечерта минахме на по-твърдо.На следващата сутрин ставане,поне аз в 05.10 качване в лодката и газ за костур на рибка и силикон,ама кеф ви казвам бодливци до 900 грама.Всички риби които хванах,бяха веднага релийзнати с изключение на два кофти захапали куката и бяха успешно изконсумирани от еди щъркел в близост до мен.Връщам се и се почна да се готви храната за следващия ден.Майстора беше бак моя Сръбски другар Чеслав.

Тук моя милост доволен като циганче на вафличка

Сговорна дружина "каси с бира изпива"

Тук взимам дейно участие в приготвянето

и се почна едно ядене и пиене,ама няма кво да ви говоря,време за риболов не остана.На следващия ден пак за костур и пак доволно,едни убави и едри,че и кефали наскубах,ама пак релийз с изключение на няколко едри изпържени за една жена,на която не можеше да и се откаже.

Хващам,хващам и като ми стане жега газ и акустрам на една скала.

Абе много и предоволно,много жега но и много добре изкаран уикенд с верни другари.Шарани не съм търсил тъй като сметнах за ненужно в тази жега при такава слаба активност на мирните риби,дори и хищника да се търсят диви риби.Заложих и на обедните дремки под шарената сянка на дъбовете.

Нивото на язовира е нестабилно съчетано с жегата е шок за рибата,но въпреки всичко изкарах един незабравим излет.Поздрави и наслука.
Последно промяна от dedeff на Чет Юли 14, 2011 10:42 pm, променено общо 1 път.
Без жени можем,без риболов не можем!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Re: яз.Малко Шарково
Ехаа,евала колега поздравления за прекрасния пост и за най-хубавия язовир според мен Малко Шарково 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- новобранец
браво супер риболов 

Дедев,евала за чудното изкарване и благата почивка .
Пожелавам ти ,следващият път на Малко Шарково да хванеш дивак 10-ка +
Наздраве ,радвам се,че те познавам 
Пожелавам ти ,следващият път на Малко Шарково да хванеш дивак 10-ка +

Нямаше ли хора които , да търсят шаран ?
Боже колко мъка сте приживяли,боже!
Само така колега и за напред-риболова е наѝ-сладък когато е споделен с верни авери!
Евала!
Само така колега и за напред-риболова е наѝ-сладък когато е споделен с верни авери!
Евала!

- antivik
- кандидат преподавател
Коментарите са излишни. Добра подготовка и още по-добро прекарване с добра група и като гледа човек тези красоти само може благородно да съжалява, че не е участвал и да се чуди за какво ли са му морски курорти
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Страхотен излет
Как искам и аз ...

-
- сериозен играч
Да не си луд....dedeff написа:Шарани не съм търсил тъй като...

страхотно сте прекарали и от към,,агне,, и риба.завиждам ви благородно.
-
- ще става разбирач
супер сте си изкарали
Чудесен излет