Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сезон 2011
Сезон 2011
Реших и аз да открия сезона. Та запалих се аз по риболова отново, тъй като не бях ходил едно 8 години....Взех си обикновен телескоп и една макаричка- да има !
След дълго обикаляне из платени язовири( Сливнишки, Богров, Расник, Брезник и още 2-3), вече се замислям да си взема билет до края на седмицата и да започна реките и останалите водоеми. Имам прекрасни спомени от р. Огоста особено при с. Гложене понеже там съм израстнал. Малко спомени и от Яз. Огоста, Копринка, Доспат....Но да се върнем как отрких сезон 2011 за мен. Така, бях на Сливнишкия ( гьол).Хубаво местенце ! Тук се приготвям
Вече бях и палатка разпънал с нагласата, че ще има риба
Борба с една крушка за стоп и акумулатор
, че от бързината забравих лампата за риболов . Не останах доволен, никаква риба според мен ! От там до Брезник, отново нищо и след едно обаждане по телефона ме насочиха към с. Расник. Хубаво платено гьолче с доста шарани и каракуди.
Ето какво хванах там :

малкия обратно на другия ден след като го изкарахме от живарника
Големия 1.5кг 44сантиметра дължина си го оставих да го хапнем, мислех и него да пусна, но все пак 8 лева на въдица за 12 часа
.....Та добре ни дойде заедно с уловените каракуди около 3 кг
Тук вече опъната палатка, надут дюшек и пиячката

Вечерта от 3 въдици 2 на дъно една на плувка, беше закачена една каракуда 400-500 грама...която беше оплела всички въдици
...До към 10 часа сутринта извадих още 9-10 каракуди доста добри и събрахме партакешите.
Очаквайте още снимки скоро, тъй като планувам да пообиколя

Не ми се смейте на похватите за държане на рибата
Просто бях малко стреснат, адреналина ми се покачи доста....бореше се добре шарана
След това се сетих, че трябва за очите да го хвана. Другия път ще знам 
След дълго обикаляне из платени язовири( Сливнишки, Богров, Расник, Брезник и още 2-3), вече се замислям да си взема билет до края на седмицата и да започна реките и останалите водоеми. Имам прекрасни спомени от р. Огоста особено при с. Гложене понеже там съм израстнал. Малко спомени и от Яз. Огоста, Копринка, Доспат....Но да се върнем как отрких сезон 2011 за мен. Така, бях на Сливнишкия ( гьол).Хубаво местенце ! Тук се приготвям

Ето какво хванах там :

малкия обратно на другия ден след като го изкарахме от живарника

Тук вече опъната палатка, надут дюшек и пиячката

Вечерта от 3 въдици 2 на дъно една на плувка, беше закачена една каракуда 400-500 грама...която беше оплела всички въдици

Очаквайте още снимки скоро, тъй като планувам да пообиколя

Не ми се смейте на похватите за държане на рибата

Re: Сезон 2011
Щом имаш мерак и рибите ще дойдат. Пожелавам ти успехи и за напред!
-
- научил се да хвърля
Колега,какви са условията на Расник,че не съм ходил от 2-3 години.Даже незнаех,че пак са го взели под аренда.Дай някво инфо?
Всеки ден се пускат по 6-7 бидона шаран. Има много шаран колега, доста често се вижда как идва до брега, шляпа във водораслите здраво ! Има и много каракуда, като има и добри екземпляри. 8 лева на въдица за 12 часа !
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да, и на мен ми стана интересно , освен въдицата рибата плаща ли се .
Изглежда добре зарибено
Изглежда добре зарибено

Значии да започна първо с какво захраних аз. 4 килограма жито което сложих във стъклен 3 литров буркан, добавих вода и го оставих на слънцето да позамерише малко, плюс още един буркан царевица на същия принцип. Метнах всичко. Препоръчвам улов на плувка, защото на дъно каракудата удря първа
...Рибата не се плаща, само въдицата 8 лева за 12 часа. Село Расник се намира на 1 км от с. Мещица. Препоръчвам ако се тръгва от София, да се минава през Божурище, че ако карате по магистралата, няма да се ориентирате през Перник. А може да си карате и през Перник като следвате табелите за Брезник. За язовирчето може да минете направо през отбивката за Расник и след около 1 км има обивка в ляво, черен път в добро състояние. Другия варянт е, поне по него няма да се объркате е, веднага след с. Мещица подминавате отбивката за Расник и след 400-500 метра има мантинела с отбивка и черен път нагоре с малко асфалт. Отбивката е в дясно отново черен път, карате до караваната.
Ааа забравих. Задължително си вземете ЧАДЮЪРИ, защото от едната страна няма пукнато дръвче. Препоръчвам да ловите там, защото във водата там където бях аз има потопено дърво и малко тръстика, но е чисто. Там хванахме шаранчетата както и едрите каракуди. По принцип кълват по-големичките на царевица, но нямаше пропуск и на торен червей като на края на куката слагам бял за да не се изплъзва торния 

- misho kostura 55
- научил се да хвърля
Няма проблеми. 

Това гьолче има ли 1,5 м. дълбочина 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Дълбочко е колега, на това място дето бях метнал спининга, на около 5-6 метра от брега е над 2 метра със сигърност