КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Мнение от Митко Кирилов »

Мерси колега за изчерпателния отговор, но май ще си продължа с бомбардите няма да ги сменям с булдо.
Аз също не съм се отказал от бомбардите, но обичам да експериментирам.Посоченото от мен изпълнение позволява без да демонтирам нагласения такъм чрез добавяне/отнемане на вода да "настроя" грамажа според конкретна ситуация.
Точка по въпроса!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

Друг голям плюс на булдото е че като цопне в близост до пасаж не плаши рибата,защото като цялостно идеята на булдо е да имитира воден мехур който се носи по водата.А в някои случаи това може да се окаже доста сериозен плюс като се има предвид че е създадено за риболов на пъстърва която както всички знаят е доста плашлива риба.Затова и аз винаги си нося по някое друго с различна вместимост,за всеки случай.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Митко Кирилов написа:
Има ли проблем ако бомбардата я заменя с булдо за риболова на кефалови
За целта ти трябва "проходно"булдо~ 30 гр.Намираш подходяща достатъчто здрава пластмасова тръбичка/най-добре от оптичен кабел/ да я вкараш в централния отвор на булдото/евентуално да я залепиш:получаваш прозрачна бомбарда.Можеш да продължиш като я напълниш с вода, да я напълниш със оловни съчми през един от страничните отвори /нещо като тракаща бомбарда/ или освен съчми да донапълниш с вода.По този начин имаш "универсална" бомбарда.Сам подбираш каква да бъде: плуваща, полупотъваща или бързопотъваща.
Трябва да ти кажа от собствен опит, че ако имаш хубава пръчка, ще постигнеш максимално възможната далечна дистанция, която пръчката ти може да достигне/и тя си има своя лимит/.

Това по този въпрос.
Идеята е доста добра! :idea:
Поздравления за което! :D

И понеже темата е за кефалови риби, а в морето се вливат и реки, където навлизат и морски кефали, но на места има и речни такива, а речните кефали са и хищници - та да споделя и аз резултата от един направен наскоро експеримент - речните кефали кльопат сигналнозелените бидеми на чепарета за морски риболов! :!: Констатирах последното след като лових на бомбарда в един язовир - на куката слагах какво ли не: парченце череша, ягода, хляб, гъсеници, мухи и естествено на всичко ми кълвеше и което е в пъти по-естествено аз не успявах да хвана и една риба :wink: :lol: , до момента, когато посредата на бидема за бомбарда(дълъг около 1,2м) не реших да вържа един сигналнозелен бидем за чепаре, направен с морска кука, и така на второто замятане извадих едно кефалче, а по-късно и още едно и отново по същия начин! :idea: Явно 1000n на друго освен на чепаре риба не може да хване :D :idea: , та затова единственият шанс да улови сладководна риба е именно използвайки похвати от морския риболов! :lol: :idea:

Наслука на всички! :D
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

Не само речния а и морския взима на зелено.Миналата година на нощен на зелено чепаре съм стигал до към 40-45броя на вечер и вместо със сафрид се прибирах с кефал.Голям цирк беше. :lol: :lol: :lol:
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Иван Байчев написа:Не само речния а и морския взима на зелено.Миналата година на нощен на зелено чепаре съм стигал до към 40-45броя на вечер и вместо със сафрид се прибирах с кефал.Голям цирк беше. :lol: :lol: :lol:

А бе майтапът си е майтап :wink: , ама аз това, което написах за речния кефал, че се хваща на зелено морско чепаре си е истина! :!: Виждал съм морски кефал и илария да се хваща на чепаре, но само отделни бройки :roll: , но пък чак 40 риби!? :shock: Та майтапиш ли се или това са реални цифри? :roll:
Пожелавам наслука! :D
Аватар
borkok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borkok »

Инфо от един приятел :) Който не ме е подвел до сега :P На НОЙ се взима илария на плаваща бомбарда. :finga:
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

borkok написа:На НОЙ се взима илария на плаваща бомбарда
А пък на КРЗ-то не. Ни на плаваща, ни на потъваща. Двама от 6,30ч до 9,30 ч без удар, голямо дърво. Иначе скачаха кефалчета по 300-500 гр. Оставихме bananaman да си упражнява техниката на замятане :D .
svilen12
новобранец
новобранец

Мнение от svilen12 »

Въпрос към Бургазлии,къде ловите кефаловите,или инфото ви се заплаща :)))),попитах преди време но никой не отговаря.
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

svilen12 написа:Въпрос към Бургазлии,къде ловите кефаловите,или инфото ви се заплаща :)))),попитах преди време но никой не отговаря.
На черния плаж към солниците,Илия Бояджиев,Краймоерие,Вромос...Зависи къде дава.Но когато дава на Илия Бояджиев,ходя там,все пак не е много далече.
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

svilen12 написа:Здравейте,някой скоро да е ходил на Илия Боядиев,да каже как е положението там.Благодаря.
............
карид написа: А пък на КРЗ-то не. Ни на плаваща, ни на потъваща. Двама от 6,30ч до 9,30 ч без удар, голямо дърво. Иначе скачаха кефалчета по 300-500 гр. Оставихме bananaman да си упражнява техниката на замятане :D .
.............
svilen12 написа:Въпрос към Бургазлии,къде ловите кефаловите,или инфото ви се заплаща :)))),попитах преди време но никой не отговаря.
Това е хронологията на постовете. Някакво недоразумение се е получило за да останете недоволен колега svilen12.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Информация за Зеления фар тези дни - във вторник следобяд дръпнах 8 риби ,от които 5 хубави, в сряда също са взели риба ,
това е от четвъртък - от 16 до 19ч
Изображение

Вчера - нито една риба. Риболова е на плувка ,с директна сопа , рибата се търси долу,храната е задължителна
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

На моста на централния плаж,явно не си от Б-с.
Аз там съм пораснал...
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

bobo_33333 написа:
На моста на централния плаж,явно не си от Б-с.
Как е положението на моста ? :)
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Днес на "хлебарницата" в Аспарухово от 8 до 11.30 хванах 48 прилични риби(дветв по 700 гр.) с общо тегло 7 кг,както и 2 кг. дребна за чорба:
260550005457182561310823745h147704QvSnCptYl0WaP.JPG
12785264864943039311310823733nEimO8t4bgmHpeqYPUJI_s.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Нещо пооплесках снимките,ще пробвам пак:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от недялко радков на Съб Юли 16, 2011 8:32 pm, променено общо 1 път.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”