Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

СКУМРИЯ
Модератори: emo vasilev, alekst
- smel1968
- ще става разбирач
СКУМРИЯ
Това е във вестник 24 часа-рибарят Бисер Иванов хванак скумрия ...http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=966892 дали ще се завъди отново?
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Re: СКУМРИЯ
Дано да е вярно, но повече ми звучи в стил" 20човека се удавиха в кладенец да вадят кокошка"..и все пак дано да е вярно
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чул съм за 4-5 уловени скумрии на пристанището.
Статията малко ме хвъля в тъч,но щом е вестник - съгласен съм.
Статията малко ме хвъля в тъч,но щом е вестник - съгласен съм.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- недялко радков
- ще става разбирач
Що пък да не се завъди,вижте какво стана със сардината-до преди 4-5 години беше бутикова риба,а сега я ловят промишлено!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
ще се радваме да се възобнови популацията и.много сайтове вече започнаха да пишат за оправянето на екосистемите в черно море.може би популацията на скумрията започва да нараства в следствие от това.
- КИРО
- Обратна връзка:
Дано успее си хвърли хайвера,и да се излюпят рибките.
Защото после те ще дойдат да си хвърлят хайвера тука,
където са излюпени.
Защото после те ще дойдат да си хвърлят хайвера тука,
където са излюпени.

Не ми се вярва да се е оправила екосистемата. Ще са нужни столетия при условие, че замърсителите се спрат тотално
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
Абе прав си ама нека да си помечтаем всеки от нас да си хване по някоя от тези забравени риби за нашето море.И аз като Киро ще се надявам да се възобнови популацията и в Черно море.Белким някой ден да почнем да си пишем за техники и тактики във форума. 

дано,даноИван Байчев написа:Абе прав си ама нека да си помечтаем всеки от нас да си хване по някоя от тези забравени риби за нашето море.И аз като Киро ще се надявам да се възобнови популацията и в Черно море.Белким някой ден да почнем да си пишем за техники и тактики във форума.
- КИРО
- Обратна връзка:
Ако тази година хвана някоя бройка,
ще я снимам и обратно във водата.
За догодина нямам гаранции.
ще я снимам и обратно във водата.

За догодина нямам гаранции.

- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Това е още един стимул младите рибари като мен да се амбицират да ловят риба, а не по цял ден да стоят пред компютрите.
А по темата дано да се развие популацията на тази забравена от нас риба.
А по темата дано да се развие популацията на тази забравена от нас риба.
- dobromir_bo
- новобранец
Бях на буната на МВР станцията на Дружба ,граничеща с Евсиновград .Момчето от охраната дойде да ни предупреди ,че е забранено да минаваме от страната на Евсиновград и каза ,че миналата година на вътрешната буна почиващи /кои ли почиват там / ,хвърляли за сафрид и са хванали няколко малки скумрийки . Казах си дано да е вярно . Щом и сега има извадена ,значи е тука наистина . Дано да се въстанови . На слука !
дано да се възстанови но ние трябва да и помогнем.според мен в срок от 2-3 години който хване скумрия да я снима за спомен и да я връща в водата,за да може да хвърли хавер.
Дано не е някоя "вестникарска" скумрийка!
Дори да е истинска, тази тема ми прилича на темата за снежния човек - пуснат медиите някоя "сензация" и тръгват какви ли не хипотетични, евентуални и т.н. вероятности.
От 10-20 години на каяджийските мрежи и по грибовете излиза по някоя случайна скумрия, ама дереджето на популацията не се е променило кой знае колко.
Като патологични оптимисти можем да се надяваме природата да ни изненада приятно. А това - да се надяваме - нашето съсловие го може най-добре!
Дори да е истинска, тази тема ми прилича на темата за снежния човек - пуснат медиите някоя "сензация" и тръгват какви ли не хипотетични, евентуални и т.н. вероятности.
От 10-20 години на каяджийските мрежи и по грибовете излиза по някоя случайна скумрия, ама дереджето на популацията не се е променило кой знае колко.
Като патологични оптимисти можем да се надяваме природата да ни изненада приятно. А това - да се надяваме - нашето съсловие го може най-добре!
Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
Най-ме изкефи в статията частта където братята роми ,като мечки гризли ловели харибите с голи ръце
.Ей това са риболовци колеги,ние им се кумим с какъв цвят на чепарето да им угодим а те нашинките....
с голи ръце ,майстори
Сега по темата,чудесно е че тук таме се чува за хваната скумрия и също имам апел към бъдещия щастливец имал късмета уловил една или няколко брийки -колега не си представяй хванатото рибе директно на скарата ,а си го представи пуснато как разправя на останалите :тука по това крайбрежие са не само най-добрите рибари (щото вижте колко километра минахме избягахме от всичките мрежи и капани и даляни и какво ли още не докато дойдем до старата родина ,значи са най добрите за да хванат точно мен
)ами и са гостоприемни ,каза ми докато ме пукаше ,айде и догодидина две да домъкнеш и цялата банда,значи са и умни за да пуснат вожда да показва пътя и капаните по него .Та така приятелю ,представи си и друго ,как след 4-5 години си правим лакерда от черноморска скумрия ,маринова ме си я и вместо доста колеги да чупят път до съседни държави да си я ловят тука у дома а и може би по-качествени туристи да се появят не като сегашните .И след това си представи как си я изял самотно на терасата с още няколко сафрида и някоя и друга бира като си си мислел;Д..ба м...му да бяха поне още няколко.......
Бях писал ,бях си мечтал не че съм вярвал(аз и сега си мечтая)ама съм споменавал в няколко теми няколко пъти ,че сардината ще докара нкой по- екзотичен хищник
Приятна седмица на всички.

Сега по темата,чудесно е че тук таме се чува за хваната скумрия и също имам апел към бъдещия щастливец имал късмета уловил една или няколко брийки -колега не си представяй хванатото рибе директно на скарата ,а си го представи пуснато как разправя на останалите :тука по това крайбрежие са не само най-добрите рибари (щото вижте колко километра минахме избягахме от всичките мрежи и капани и даляни и какво ли още не докато дойдем до старата родина ,значи са най добрите за да хванат точно мен

Бях писал ,бях си мечтал не че съм вярвал(аз и сега си мечтая)ама съм споменавал в няколко теми няколко пъти ,че сардината ще докара нкой по- екзотичен хищник