Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Гърция-Касандра- какво, къде и как ?
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Гърция-Касандра- какво, къде и как ?
Здравейте Колеги, нуждая се спешно от малко помощ и инфо!
От 01/08/11 с моето семейство ще ходим за седмица на почивка, на Касандра, по точно на Ханиоти! Да ви кажа честно, много не съм на ти с морския риболов! Четох из форума за Гърция, Касандра и т.н., придобих някаква представа, запалих се и реших и аз, да съчетая почивката с един прекрасен морски риболов! Мисля, че имам и нужният капацитет от въдици! Та значи, какви въдици да нося, мач, теле, спининг, от какви ще имам нужда, пък и да има от всичко, от много глава не боли!? Какви линии, такъми, примамки, стръв и др.? И ако някой е бил в този район и знае местата за риболов моля да сподели!?
Очаквам съдейсвие! Ще съм ви много Благодарен! Предварително Благодаря!
От 01/08/11 с моето семейство ще ходим за седмица на почивка, на Касандра, по точно на Ханиоти! Да ви кажа честно, много не съм на ти с морския риболов! Четох из форума за Гърция, Касандра и т.н., придобих някаква представа, запалих се и реших и аз, да съчетая почивката с един прекрасен морски риболов! Мисля, че имам и нужният капацитет от въдици! Та значи, какви въдици да нося, мач, теле, спининг, от какви ще имам нужда, пък и да има от всичко, от много глава не боли!? Какви линии, такъми, примамки, стръв и др.? И ако някой е бил в този район и знае местата за риболов моля да сподели!?
-
- ще става разбирач
Re: Гърция-Касандра- какво, къде и как ?
Тая година началото на лятото бях и там (Ханиоти) за няколко дена по стечение на обстоятелставата...kris-uk написа:Здравейте Колеги, нуждая се спешно от малко помощ и инфо!
На самото Ханиоти не става много за риболов, но като отидеш сам ще разбереш защо

Препоръчвам ти ако си с кола да посетиш и пробваш на някое от следните места.
"Езерото" или така наречения Glarokavos плаж намира се тук малко след Пефкохори посока края (върха) на полуострова:
http://maps.google.bg/maps?q=hanioti&hl ... =0.51&z=16
Там имаше доста рибари които зареждат въдици по брега към морето - отиваш и крадеш занята

Друго добро място е порто Валица:
Отляво ти е големия плаж с порта за кораби а от дясно малкия залив в които често има гмуркачи http://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=39. ... 6&t=h&z=16
Виждал съм доста рибари и на пясъчната коса до Посиди http://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=39. ... 2&t=h&z=15
Красиво място ако не за риба то поне за кефа може да го посетиш...
Обиколих почти целия полуостров и за мен това са едновременно най-красивите и подходящи места за риболов
Що се отнася до това как да ловиш...на бомбарда, на дъно пък, ако имаш желание може и малко със спининг да помяташ...
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- научил се да хвърля
Благодаря ти Много Колега! Да, най добре, като отида там, на място да се ориентирам в обстановката!
-
- новобранец
Здравей, тъй като на 7.08.11 и аз ще пътувам на там с приятели ще се радвам на малко обратна информация с няколко думи за възможностите и начина на риболов около Ханиоти.kris-uk написа:Благодаря ти Много Колега! Да, най добре, като отида там, на място да се ориентирам в обстановката!

- Jack Daniels
- разбира нещата
Аз бях в Ханиоти на почивка една седмица от 18.06. Носех си само маска и шнорхел колкото да разгледам какво става под водата. Бяхме в хотел Лессе на края на Ханиоти откъм южната страна - към Пефтохори. Като гмурках там се нагледах на доста големи спароси, кефали, платерини и едни такива на жълти ивици, забравих им името. На плажа е почти невъзможно да ловиш, освен като няма хора,но аз видях рибари да ловят от двете страни на коридора който е обозначен за водните атракции. Там се въртяха доста добри екземпляри и изобщо не бяха наплашени. А за бистротата на водата нямам думи - поне 50 м. хоризонтална видимост.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад