Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Батак - всичко за язовира
Модератор: sapuna
Re: яз. Батак - всичко за язовира
мерси за отговорите момчета
мислех си утре да опъна 2 за бяла риба на уклей, но май ще ги направя шаранджийки в този случай
последния път като бях на Батак се обаждахме на Иара че до нас имаше едни мрежари, дано този път да не се наложи
мислех си утре да опъна 2 за бяла риба на уклей, но май ще ги направя шаранджийки в този случай
последния път като бях на Батак се обаждахме на Иара че до нас имаше едни мрежари, дано този път да не се наложи
-
- ще става разбирач
мерси за инфото а на болдо няма ли да излезе нещо?
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
миналата или по миналата год зарибиха с бяла риба Батак
чух че били поснати 5000 рибки

Не им вярвай,щеше да се хващат често,ако ги имаше тия 5000 броя,до сега никой не е казалbatlar написа:миналата или по миналата год зарибиха с бяла риба Батак
Това време го помня,бях на годините на сина ми.На язовира лятото имаше 2 до 5 палатки-целия,целия.Имаше толко много бяла риба,че беше изяла всичкия дребосък и не можеше да си хванеш такава.Имаше едни туфи-плаващи-от тях на клатушка,правена в час по трудово,се ловяха бели по 5,6 на ден.До тях стигах с надуваем дюшек,щото нямаше лодки.Но се ловеше и промишлен риболов-2500кг на година квота за хората от власта-това ми го каза,човек който е работил там по промишления риболов,сега дреме на Искара за платикиkolio_vg написа:На Батак,ако се зариби с бяла риба ще е ебахти и кефа,аз до ся не съм хващал,но съм слушал от стари рибари,че е имало много,но племето с мрежите,са ги унищожили почти.

Риболовци.
-
- новобранец
kolio_vg написа:Не им вярвай,щеше да се хващат често,ако ги имаше тия 5000 броя,до сега никой не е казалbatlar написа:миналата или по миналата год зарибиха с бяла риба Батак
Колеги наистина ги има тези бели рибки, около 100-150 гр. са ...ловят се между костура.
Тази година сме измъкнали кам 500 костура вече и нямаме слука на бяла риба,пък и мои приятели не са казали,дано да не е слух,а истина.koceto_pld написа:kolio_vg написа:Не им вярвай,щеше да се хващат често,ако ги имаше тия 5000 броя,до сега никой не е казалbatlar написа:миналата или по миналата год зарибиха с бяла риба Батак
Колеги наистина ги има тези бели рибки, около 100-150 гр. са ...ловят се между костура.
-
- научил се да хвърля
Здравейте! Интересува ме дали има някакъв риболов в момента на язовира, че след 4-ти август съм там на почивка. 

Зависи какво търсиш колега,за костур ли ще си,за перки,за таранки,за уклей,уточни се,пък и ако искаш пиши ЛС,да ти кажа някой по така неща.tegov86 написа:Здравейте! Интересува ме дали има някакъв риболов в момента на язовира, че след 4-ти август съм там на почивка.
събота и неделя бях на Дъното - костур никакъв - това ми се случва за 1-ви път. Три влизания с лодка направихме - многооо слабо, хем на рибе го мъчихмеtegov86 написа:Здравейте! Интересува ме дали има някакъв риболов в момента на язовира, че след 4-ти август съм там на почивка.
иначе хванахме 4-5 кракуди 700-800 грама и две червенопперки на пружини на стиропор
наслука
-
- научил се да хвърля
Същата работа и при мен??
само че аз обиколих Доспат,Широка поляна и Беглиците и.... Н И Щ О
освен " отворени гробове" по главния път (Сърница-Доспат-Батак)
само че аз обиколих Доспат,Широка поляна и Беглиците и.... Н И Щ О
освен " отворени гробове" по главния път (Сърница-Доспат-Батак)
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
- PREDATORst
- ще става разбирач
В събота на първия ръкав след основната стена добри каракуди по олоко 500гр и червеноперки по 300-400.
Иска се много тишина и дохранване с къпинг или с малки стиски да няма шум.
На щека на 11м лових 0.12 основно,0.10 после 0.08 повод.кука от 10 до 14 оунър фуна.
Дънарите си бъркаха в носовете ама там е над 10 метра.Лодкарите много скромно с по 2-3 но прилични като грамаж костури.
Язовира е много празен но поне не продължава да пада нивото.
Ако успееш да си намериш усамотено място с една лека 8-ца директен можеш да покъсаш уклеите.
Риба има но е стресирана от нивото и иска тишина и правилно подхранване.
Успех
Иска се много тишина и дохранване с къпинг или с малки стиски да няма шум.
На щека на 11м лових 0.12 основно,0.10 после 0.08 повод.кука от 10 до 14 оунър фуна.
Дънарите си бъркаха в носовете ама там е над 10 метра.Лодкарите много скромно с по 2-3 но прилични като грамаж костури.
Язовира е много празен но поне не продължава да пада нивото.
Ако успееш да си намериш усамотено място с една лека 8-ца директен можеш да покъсаш уклеите.
Риба има но е стресирана от нивото и иска тишина и правилно подхранване.
Успех
PREDATORst написа:...... добри каракуди по олоко 500гр и червеноперки по 300-400..................................................................................................
Иска се много тишина и дохранване................
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- kodek
- ще става разбирач
Здравейте и от мен, 4 дни бях на 3км. от контрастената - посока Костандовския залив, точно преди носа за залива.нивото постоянно пада.В събота задържа ниво заради дъжда.На ден пада с около 15см.Водорасли-черга около 6м.след нея бива.от ръка на дънни-пружини с качамак смесен с захранка за мирни риби между 21-22ч. хубави перки и средни каракуди.през другото време-нищо.От 20:30 до 21:30 костур на каквото има-рибе,торен,бял-даже на гола кука-факт-документиран.Даже за мое учудване 3 бели рибета около педя на рибе между костура-веднага върнати да пораснат.НО! Водораслите пречат. Много откачания и късания.Дано съм полезен и НАСЛУКА.
а колега с лодка дали ще е сполучлив риболова на костур (да кажем след водораслите)kodek написа:Здравейте и от мен, 4 дни бях на 3км. от контрастената - посока Костандовския залив, точно преди носа за залива.нивото постоянно пада.В събота задържа ниво заради дъжда.На ден пада с около 15см.Водорасли-черга около 6м.след нея бива.от ръка на дънни-пружини с качамак смесен с захранка за мирни риби между 21-22ч. хубави перки и средни каракуди.през другото време-нищо.От 20:30 до 21:30 костур на каквото има-рибе,торен,бял-даже на гола кука-факт-документиран.Даже за мое учудване 3 бели рибета около педя на рибе между костура-веднага върнати да пораснат.НО! Водораслите пречат. Много откачания и късания.Дано съм полезен и НАСЛУКА.