Диканя- уникален риболов с кофти финал.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Диканя- уникален риболов с кофти финал.

Мнение от chirusa_bg »

Ивкин, щеките щом сте опазили другото лесно.
Помниш на канала в Пловдив какво стана от такава вихрушка, цял отбор остана без въдици :twisted:

На това същото място мен пък ме е удрял ток, дее*а и гадното място. А си вдигнал малко въдицата, а те е треснало.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
kontrabanda
новобранец
новобранец

Мнение от kontrabanda »

indalo написа:
kontrabanda написа:Колега аз бях там и видях всичко.Бяхме точно срещу вас с една зелена палатка.Всичко стана за секунди докато си печеше и беше спокойно,адския шум и се завъртя.После се запъти право към нас и аз бягах и събирах всичко по брега но на 20-на метра се спря.Наистина си беше доста силно.добре че сте успяли да посъберете нещата.
Мислех си, че може би сте вие отсреща, нали беше упоменал в темата, че ще сте там. При нас беше страшно, сигурно попаднахме в епицентъра. Сигурно си видял докъде плувахме да си събираме багажа. И пак доста неща липсват. Здраве да е. :D
Да Видях то се вдигна при вас, после видях също че влизахте с дюшеци да събирате,много гадно за чадърите.Ако се беше вдигнало при нас как щях да събирам палатки и т.н.ужас. Само си представям как си седиш ловиш си,правиш си кефа,биричка и изведнъж бамммм.Много гадно,дано да е за последно.Там много често излиза вятър следобед и явно не минава без такива инциденти,макар че за пръв път видях такова нещо,а съм бил там стотици пъти.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

С плуване си влизахме, само колегата дето го подмина отиде и все неква лодка да събира , но ние вече бехме посъбрали нещата. Га съм на риболов дюшеци не нося. :D :drinkers:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
kontrabanda
новобранец
новобранец

Мнение от kontrabanda »

indalo написа:С плуване си влизахме, само колегата дето го подмина отиде и все неква лодка да събира , но ние вече бехме посъбрали нещата. Га съм на риболов дюшеци не нося. :D :drinkers:
Видях че плувате, а за дюшека ми е ясно,просто така ми се видя и помислих че някои от плажуващите е влезнал с дюшека нали каза че са помагали. А може и да съм се заблудил ако и да е било по в страни от вас.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Момчета, на този язовир съм преживял доста екстрени ситуации. Някъде по темите бях споделил и някои от преживяванията си. Само да ви кажа нещо:
Когато преди повече от 40 и кусур години попаднах в в този район (тогава язовирът все още се строеше), местните хора ми казаха, че в Горна Диканя, от 365 дни в годината, 300 са без дъжд. Доста време им се чудех, ама с течение на годинките, и аз го установих това като факт. Та заоблачи ли се от към Радомир или косо - между Радомир и Перник, видите ли в далечината - над стената на язовира купести облаци, да знаете, че няма да се размине. Иначе, ако облаците са над Лисец (Верила - Ярлово, или Верила-Дупница), може да гърми, трещи, бучи, ръмжи, върти около язовира - ама нищо, или много рядко ще завали. За вятъра: В района се появява на тласъци - много бързо и с резки изменения в силата. Духа (през лятото в горещите дни) почти постоянно - на приливи и отливи, и то - в различни зони над язовира. Наблюдавайте повърхността на водата. Най-опасен е вятърът, който идва пак от посока - Радомир или между Радомир-Перник. Обикновено, това е сутрин, когато температурата на въздуха се повишава рязко, или привечер, когато слънцето пада по-ниско над стената. Получават се въздушни течения от големите разлики между температурата на водата в язовира и въздуха, както и от планината наоколо. В същото време, погледнато към стената на язовира, там е открито и няма какво да спре течението. Та този язовир отдавна си е с аномалии. Имайте го като едно наум. Язовирът е малък, но не е безобиден.

п.п. Обърнете внимание и на още нещо: Когато сте на плувка, вятърът духа в една посока, а плувката ви се движи точно в обратната посока на вятъра. Това го имайте предвид, когато захранвате. Лесно се установява, като преди да се захрани, пуснете една контролна плувка (над дъното), и след около минуте-две ще видите посоката на течението и скоростта му. Прави ми впечатление много пъти, че колегите захранват едно петно, като отчитат само посоката на вятъра, а в същност, течението на водата (ако е по-лека захранка) отнася захранката точно обратно на вятъра. Това може да означава, че захранката се намира на 5-6 метра от плувката....
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”