Малилак край гр.Ботевград

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
MoT
новобранец
новобранец

Малилак край гр.Ботевград

Мнение от MoT »

Така въпроса ми е следния.Някой ходил ли е на този язовир тази година.Спомням си преди години че даваше риба , но сега нямам никаква информация.Още ли е платен и дали вообще кълве.
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Re: Малилак край гр.Ботевград

Мнение от yaata »

MoT написа:Така въпроса ми е следния.Някой ходил ли е на този язовир тази година.Спомням си преди години че даваше риба , но сега нямам никаква информация.Още ли е платен и дали вообще кълве.

Ако става въпрос за язовира, който се вижда от пътя - да платен е. 3лв. на пръчка, като рибата се плаща - не мога да ти кажа цените, щото си я пускам обратно.Има шаран, повечето към 1.5-2 кг от зарибяването преди 2год., но има и яки тупалки над 5кг.Има и амур, толстолоб, каракуда и естествено слънчаци и дребни костурчета. Преди около 20 дни ходих, но откъм горичката до пътя за 3 часа следобяд - резултата бе шаранче към 1.5кг. и един амур 4 кг..Лових на мач,дистанция около 20м. дълбочината е макс 1.30-1.50 стръв сладка царевица -захранка същата и от Богровските пелети.Рибите са много борбени.Лежах с целия повод.Ако ходиш ти препоръчвам да си от тая страна, а не отсреща на фургона -най малкото дъното е по подходящо за шарановите риби а и там почти никой не ходи и е по спокойно, че при тая дълбочина рибоците се плашат.Преди 3 год. когато не се стопанисваше имам шаран 5.5 кг. на мач пак на същото място. Успех ти желая.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”