Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

РИНА
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
РИНА
Привет от Балчик !
Открихме сезона на Рината..
Днес хванахме първите - Рини (морска котка )
Така че няколко дена ще падне купон с големите рибки..
По това време женската ражда и за това слиза на брега на около 12м. дълбочина .
За тези които не знаят , Рината е много вкусна ... тук сме хващали екземпляри до 40кг.
Но днешната най-голяма беше едва 18 кг. по късно ще кача и снимки ....
Сега изчезвам за бира ..
Открихме сезона на Рината..
Днес хванахме първите - Рини (морска котка )
Така че няколко дена ще падне купон с големите рибки..
По това време женската ражда и за това слиза на брега на около 12м. дълбочина .
За тези които не знаят , Рината е много вкусна ... тук сме хващали екземпляри до 40кг.
Но днешната най-голяма беше едва 18 кг. по късно ще кача и снимки ....
Сега изчезвам за бира ..

Правете товоа което трябва ,за да получите това което искате ...
Re: РИНА
на каква стръв я ловите?
Пич ти нпрмален ли си.............?
Да не би да става въпрос за Ватус?Ако е така,ще се разочароваш от кулинарните и качества-много е мазна,направо се стича по скарата.С тази риба лъжат по-големите от нас балъци,че им продават калкан.
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
bigfut написа:Да не би да става въпрос за Ватус?Ако е така,ще се разочароваш от кулинарните и качества-много е мазна,направо се стича по скарата.С тази риба лъжат по-големите от нас балъци,че им продават калкан.
Pisal sam kakvo e tova ,.. Ne e vatus .
Tova e Rina . ili Morska kotka ...
nishto obshto s Vatusa. i e mnogo vkusna
shto se otnasia do vatusa ili
divia kalkan , prosto shte ti kaja ,che ima nachin da se prigotvi i shte si oblijesh prastite ...
Shte kacha snimki i shte dam poveche info za Rinata ...
razbira se ... koe te kara da si mislish obratnoto ? ...roko-koko написа:Пич ти нпрмален ли си.............?
Туй мой човек си е чиста морска котка или ватус или софийски калкан, а това рина го чувам за пръв път.Колкото до вкусовите му качества ако казваш че е вкусен значи май не си ял риба до сега. : 

Колега дай подробности за стръв, монтаж и от брега ли се лови или от лодка?
Всичко е като за калкан.Обикновенно са по две на едно място(май мъжка и женска)като се хване едната след малко се хваща и другата.Хайде на слука и да ти е сладко.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чувал съм и по други места да наричат морската котка - рина.
Обаче колегата Техникс да спре да пише на латиница.
Следващите такива мнения ги трия без обяснения.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Точно така , това е морска котка ,..бях писал Рина и в скоби морска котка ,..
Рина му казват тука старите рибари , ето и колегата е чувал че така се вика на морската котка .
А Ватуса това е морска лисица ,... какво е софийски калкан не мога да ти кажа ...
за вкуса , всеки си има разбирания ,....
Аз не навивам никой да яде Рина , нито пък съм седнал да се хваля ,.. Риба съм ял всякаква
на 37 г съм кореняк Балчиклия ,.. имам 3 лодки и над 10 км мрежи ,.. можем да се запознаем и да обменим опит ,..нали това е сайт за колеги рибари мераклии и така на т.
2-ри ден пиша и от скоро съм абонат ,ама май ще се откажа ... не ме кефи заядливия тон на някой колеги ... на слука момчета !
Рина му казват тука старите рибари , ето и колегата е чувал че така се вика на морската котка .
А Ватуса това е морска лисица ,... какво е софийски калкан не мога да ти кажа ...
за вкуса , всеки си има разбирания ,....
Аз не навивам никой да яде Рина , нито пък съм седнал да се хваля ,.. Риба съм ял всякаква
на 37 г съм кореняк Балчиклия ,.. имам 3 лодки и над 10 км мрежи ,.. можем да се запознаем и да обменим опит ,..нали това е сайт за колеги рибари мераклии и така на т.
2-ри ден пиша и от скоро съм абонат ,ама май ще се откажа ... не ме кефи заядливия тон на някой колеги ... на слука момчета !
извинявам се за латиницата ,.. ще си взема бележка .КИРО написа:Чувал съм и по други места да наричат морската котка - рина.
- koda33
- разбира нещата
Не се впечатлявай колега )))) тука има големи"капацитети" в рибарлъка и все се заяждат ,ама са малко и като не им обръщаш внимание се покриват , а всички останали сме нормални хора , та ако качиш снимки да добия представа за каква риба говориш ще е екстра , щото морските риби не ги разбирам, аре и наздраве

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Май ще е добре да се откажеш. Тук повечето сме риболовци. И туй с мрежите не го разбираме. Даже си ги мразим и понякога ги палимTehnics™ написа: