МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от kendo »

2 дни на реката в търсене този път само на сом - безуспешно. Много други риби има, но съвсем умишлено не ги ловихме, освен дребосък за стръв. През деня и това си беше зор, но след 18 часа е удоволствие да хванеш плувката :D Много е топла водата и не взима добре в жегата. Надолу от нас колеги ловяха мряна в бързеите, и те се оплакаха от пасивно кълване въпреки пасажи риба. Сутрин реката завира от алай и кефал, а районът е около Симеоновград :wink:
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Да ходя ли след малко на Марица около бента на Маноле или да се изстрелвам към Пясъчник? Плс дайте съвет,колеги. Страшно много умувам,а времето лети!
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Вчера бях на Марица срещу ВХВП!Жива скръб :!: :( От 14,30 ч. до 20,30 ч. само 2 мрени!Край мен не видях някой да вади нещо голямо,тук таме някоя епизодична рибка!Имаше 2-ма колеги,които срещнах на тръгване казаха,че изобщо не им е пипнало за цял ден!
Нека и други колеги да споделят как е положението по Марица в и около Пловдив :!: :idea: :D
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

dobrin_dinev написа:Вчера бях на Марица срещу ВХВП!Жива скръб :!: :( От 14,30 ч. до 20,30 ч. само 2 мрени!Край мен не видях някой да вади нещо голямо,тук таме някоя епизодична рибка!Имаше 2-ма колеги,които срещнах на тръгване казаха,че изобщо не им е пипнало за цял ден!
Нека и други колеги да споделят как е положението по Марица в и около Пловдив :!: :idea: :D
През летния сезон по-успешно се лови с фидер. :wink:
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

плувката2006 написа:
dobrin_dinev написа:Вчера бях на Марица срещу ВХВП!Жива скръб :!: :( От 14,30 ч. до 20,30 ч. само 2 мрени!Край мен не видях някой да вади нещо голямо,тук таме някоя епизодична рибка!Имаше 2-ма колеги,които срещнах на тръгване казаха,че изобщо не им е пипнало за цял ден!
През летния сезон по-успешно се лови с фидер. :wink:
Ами тъй де,аз бях точно с фидер! :D
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Здравей те колеги, събота и неделя успях да направя два успешни излета по Марица след Пловдив посока Садово, и двата дни се повтори една и съща ситуация от разсъмване някъде до към 7:30 8:00 часа рибата си взема добре, после ударите стават все по разсеяни, а след 09:00 и двата дни нямах дори почукване.
В събота изключително добре се представиха въртящите блесни – Мепс 1 и 2-ри номер сребристи с червени точки, като на воблер имах само една риба.
Тази сутрин на блесна само една риба и то още преди да е изгряло слънцето към 05:30, после вземаше добре на малки воблери повечето риби бяха на едно малко голди синьо с оранжев корем.
Иначе необяснимо за мен едрите кефали ги нямаше и двата дни, в района където бях има със сигурност поне 5 кефала около кило, чинно хващани и пускани обратно от мен през последните два месеца, или някой ги е прибрал :axe: или едрата риба се е покрила някъде.
Една интересна случка единия от кефалите около кило го хванах 2-пъти ( и май един път го изпуснах) първият път устата му се разкъса много лошо, а за моя изненада след две седмици на същото място пред падналото дърво отново удар, кратка борба и о чудо кефал около кило с крива уста :lol: , беше почти зараснала, тази сутрин на въпросното място удар - обаче успя да влезе в едни водорасли и се откачи, (явно задобрява гадината :twisted: ) нищо важното е, че си спасих воблера.
Колеги пускайте поне част от уловената риба, тя си е във вашата река и ще ви радва отново.
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

sharko54 написа:...
И аз така колега. Два дни риболов на спининг, но само малки кефалчета около и под нормата. Не знам къде се е покрила едрата риба. Всичките ги улових на блесни, на воблер нямам дори почукване, не знам защо. :(
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

Имам чувството, че откакто изчистиха бреговете в Пловдив, рибата поизчезна.
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

tiktak написа:Имам чувството, че откакто изчистиха бреговете в Пловдив, рибата поизчезна.
Онзи ден същата теза разви и един колега,който е израстнал по Марица!Така,че може би имаш право! :D
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Е, ами размърдайте се малко нагоре- надолу де! Вие искате направо от терасата да ги хващате! :D В събота до обяд бях надолу след Садово, даде си доволно около 3кила мерен кефал и алай, дребосъка не го броя.Реката е пълна с риба, има и добър прираст. Айде наслука!
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Ангеле, а на какво ги лови колега, кажи монтаж, стръв и прочие. Благодаря за стимула, който даваш.
Аватар
tiktak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tiktak »

angel.tr написа:Е, ами размърдайте се малко нагоре- надолу де! Вие искате направо от терасата да ги хващате! :D В събота до обяд бях надолу след Садово, даде си доволно около 3кила мерен кефал и алай, дребосъка не го броя.Реката е пълна с риба, има и добър прираст. Айде наслука!
Да ве, така е, ама някой път като имам 2-3 часа за риболов, предпочитам да не губя време за път.
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

sunnen написа:Ангеле, а на какво ги лови колега, кажи монтаж, стръв и прочие. Благодаря за стимула, който даваш.
На шарен червей- на кука №12-14/вече номерата на различните фирми един с един не си мязат, аз ползвам овнър бели/- 1 бял нанизан целия, после за дупето- бял,червенобоядисан, бял. Плувка-обикновено 1гр., но зависи от дълбочината и скоростта на течението, да не ви мързи да сменяте плувките, защото и половин грам е от значение. Основно-0.14/0.16/Повод-0.10/есен-0.12, щото често удрят и шарани/-ок.30-40см.Над микровирбела- 4малки съчми/не им гледам номера-да се балансира така, че само антената да се подава/ и над тях 1 оливетка 0.5гр. Захранката- половината е накиснат във студена вода хляб, другата половина захранка от магазина+ трохи.Първо 3топки с бял в тях, после по 1 орех на всяка риба. Ако спре- пак три топки. Наслука.
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

:prayer: това е отговор. Благодаря!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

angel.tr написа:
sunnen написа:Ангеле, а на какво ги лови колега, кажи монтаж, стръв и прочие. Благодаря за стимула, който даваш.
На шарен червей- на кука №12-14/вече номерата на различните фирми един с един не си мязат, аз ползвам овнър бели/- 1 бял нанизан целия, после за дупето- бял,червенобоядисан, бял. Плувка-обикновено 1гр., но зависи от дълбочината и скоростта на течението, да не ви мързи да сменяте плувките, защото и половин грам е от значение. Основно-0.14/0.16/Повод-0.10/есен-0.12, щото често удрят и шарани/-ок.30-40см.Над микровирбела- 4малки съчми/не им гледам номера-да се балансира така, че само антената да се подава/ и над тях 1 оливетка 0.5гр. Захранката- половината е накиснат във студена вода хляб, другата половина захранка от магазина+ трохи.Първо 3топки с бял в тях, после по 1 орех на всяка риба. Ако спре- пак три топки. Наслука.
Наборе,сега ако пуснеш и клип друго не ни трябва,че както се очертава ще се присъединим скоро към братството на пераджийте по Марица :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”