Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Аз бях на Венелин в Неделя.
10 лв. на човек.
Слънце доволно, хора много, един шаран извадил някой си и толкова. Каракуда (около 300 грама) кълвеше. Хванахме с авера няколко. Кустур колкото искате, пълно. И една червенопоерка. Часовниците няма да ги изброявам. Имах чуството, че не съм на рибарник, а на някой блатен канал.
За Шаран само мечти имахме, и си дадохме парите, за няколко каракуди.
Като почнах да чистя рибата обаче наизлязоха червеи от нея.
Направо страхотия и се наложи да я хвърля.
Този рибарник трябва да се затвори и лекува незабавно.
Къде трябва да се повдигне въпросът за това. Имаше много хора, които може да са яли от нея риба.
В крайна сметака пари даваме за това.
10 лв. на човек.
Слънце доволно, хора много, един шаран извадил някой си и толкова. Каракуда (около 300 грама) кълвеше. Хванахме с авера няколко. Кустур колкото искате, пълно. И една червенопоерка. Часовниците няма да ги изброявам. Имах чуството, че не съм на рибарник, а на някой блатен канал.
За Шаран само мечти имахме, и си дадохме парите, за няколко каракуди.
Като почнах да чистя рибата обаче наизлязоха червеи от нея.
Направо страхотия и се наложи да я хвърля.

Този рибарник трябва да се затвори и лекува незабавно.
Къде трябва да се повдигне въпросът за това. Имаше много хора, които може да са яли от нея риба.
В крайна сметака пари даваме за това.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Не заблуждавай човека колега,Шабленското езеро е във Добричка област,той пита за Варненска област къде може да лови щука.voden64 написа:За щука на Шабленското езероivailo69 написа:Колеги,не съм от Варна и ви питам къде мога да отида за щука и кефал на спининг(.най -вече за щука) във ВАРНЕНСКА област .Благодаря предварително.
Няма проблем и на Шабленското може но не зная какъв е режимът на риболов.Може ли от брега да се лови или трябва да имам лодка .Nasko64 написа:Не заблуждавай човека колега,Шабленското езеро е във Добричка област,той пита за Варненска област къде може да лови щука.voden64 написа:За щука на Шабленското езероivailo69 написа:Колеги,не съм от Варна и ви питам къде мога да отида за щука и кефал на спининг(.най -вече за щука) във ВАРНЕНСКА област .Благодаря предварително.
-
- ще става разбирач
Може да се лови само от брега,но ще ти трябва гащеризон ако ще ловиш на изкуствени примамки.С лодки е забранено 

Болки в ръката ми от хвърляне ...

На 18 и 19.07. бях на Езерец. Сутрин от 05.00ч. - понеделник 5 удара - 3 хванати и 2 изпуснати, двечките бяха малки но другите...да речем че биваха. Вторник (днес) пак 5 удара 4 хванати но всичките бяха малки. На целия водоем има буквално 3-4 места за риболов. Местата които съществуваха преди 3 години ги няма -всичко е папур и тръстика. Мисля че, ако поне разрешат да се влиза с безмоторни лодки ще е малко по-добро място за риболов - пък нека си пазят за другите ограничения. Не че не се чуваше моторна лодка рано сутринта де...от посока резиденцията. Забраната от мин.година може би има някакъв ефект, но говорих с местни които ми разправяха за набезите на токаджии и мрежари които дерибействат из водоема необезпокоявани от охраната защото са техни хора. В обобщение, риба и да има- не е точно на местата които са разрешени, за сметка на това комарите и змиите са навсякъде и в изобилие! 

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Колега, ударите на щуки ли бяха, че не се разбира от поста ти?vinil написа:На 18 и 19.07. бях на Езерец. Сутрин от 05.00ч. - понеделник 5 удара - 3 хванати и 2 изпуснати, двечките бяха малки но другите...да речем че биваха. Вторник (днес) пак 5 удара 4 хванати но всичките бяха малки. На целия водоем има буквално 3-4 места за риболов. Местата които съществуваха преди 3 години ги няма -всичко е папур и тръстика. Мисля че, ако поне разрешат да се влиза с безмоторни лодки ще е малко по-добро място за риболов - пък нека си пазят за другите ограничения. Не че не се чуваше моторна лодка рано сутринта де...от посока резиденцията. Забраната от мин.година може би има някакъв ефект, но говорих с местни които ми разправяха за набезите на токаджии и мрежари които дерибействат из водоема необезпокоявани от охраната защото са техни хора. В обобщение, риба и да има- не е точно на местата които са разрешени, за сметка на това комарите и змиите са навсякъде и в изобилие!
Да на щуки, хвърлях само с блесни. Ето снимки на по-дребните. После не снимах, защото доакто извадя телефон изпуснах първия ден 2 риби.........
- Прикачени файлове
-
- ето едното място и отново големината на рибата
- 19072011657_2.jpg (229.59 KiB) Преглеждано 1757 пъти
-
- това е леко недоразумение, беше се закачила под гръбната перка
- 18072011652_1.jpg (165.71 KiB) Преглеждано 1758 пъти
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Колеги някой да има информация за Николаевка големия.Как е риболова там,и какво излиза ако е останало нещо и какво. Мерси предварително и наслука.
В сряда привечер и четвъртък до обяд бях там колега-ходих на бунгалата.Ами какво да ти кажа,то сега не се знае още на кого е язовира.Старият арендатор Сашо е напускал мрежи из целият язовир и си вади рибата,защото била негова.В сряда вечерта до към 21:00 с една лодка,работниците му вадих мержи и на другата сутрин към 07:00 отново ги пуснаха.От друга страна в селото има регистрирано Водно сдружение и язовира вече се стопанисва от тях.Аз бях отишъл за раци и на билета който ми дадоха пазачите след като си платих такса 10 лева пишеше "Водно сдружение Николаевка".По думите на пазачите риба нямало,излизали единични бройки на стената самоDoncho69 написа:Колеги някой да има информация за Николаевка големия.Как е риболова там,и какво излиза ако е останало нещо и какво. Мерси предварително и наслука.
Някой скоро да е ходил
на яз.Звънец да сподели инфо
смятам да го посетя в събота.
на яз.Звънец да сподели инфо
смятам да го посетя в събота.
Ами единят от собствениците на 'Пикник Николаевка'(на бунгалата) сподели,че има намерение да влага още средства и да построи още бунгала и беседки,но докато Сашо е там,спирал със каквато и да е инвестиция повече,а по неговите думи,Сашо щял да е там до изборите и язовира ще се трали денонощно до тогаваDoncho69 написа:Абе на тоя Сашо няма ли кой да му удари кайсиите най после.Такъв хубав язовир му е......а мамата пфууу.И ИАРА-та спи,ако не е с него де.
П.п Сащо е взел язовира на Есеница и Вади шаран от Николаевка и го прехвърля там,а толстолопа го продава
todor_197 написа:В сряда привечер и четвъртък до обяд бях там колега-ходих на бунгалата.Ами какво да ти кажа,то сега не се знае още на кого е язовира.Старият арендатор Сашо е напускал мрежи из целият язовир и си вади рибата,защото била негова.В сряда вечерта до към 21:00 с една лодка,работниците му вадих мержи и на другата сутрин към 07:00 отново ги пуснаха.От друга страна в селото има регистрирано Водно сдружение и язовира вече се стопанисва от тях.Аз бях отишъл за раци и на билета който ми дадоха пазачите след като си платих такса 10 лева пишеше "Водно сдружение Николаевка".По думите на пазачите риба нямало,излизали единични бройки на стената самоDoncho69 написа:Колеги някой да има информация за Николаевка големия.Как е риболова там,и какво излиза ако е останало нещо и какво. Мерси предварително и наслука.
Яз. Николаевка , 23.07.2011г. Ние пък имахме шанс.todor_197 написа:В сряда привечер и четвъртък до обяд бях там колега-ходих на бунгалата.Ами какво да ти кажа,то сега не се знае още на кого е язовира.Старият арендатор Сашо е напускал мрежи из целият язовир и си вади рибата,защото била негова.В сряда вечерта до към 21:00 с една лодка,работниците му вадих мержи и на другата сутрин към 07:00 отново ги пуснаха.От друга страна в селото има регистрирано Водно сдружение и язовира вече се стопанисва от тях.Аз бях отишъл за раци и на билета който ми дадоха пазачите след като си платих такса 10 лева пишеше "Водно сдружение Николаевка".По думите на пазачите риба нямало,излизали единични бройки на стената самоDoncho69 написа:Колеги някой да има информация за Николаевка големия.Как е риболова там,и какво излиза ако е останало нещо и какво. Мерси предварително и наслука.
- Прикачени файлове
-
- DSC00143.JPG.jpg (146.7 KiB) Преглеждано 1534 пъти
Последно промяна от Рашо на Съб Юли 23, 2011 4:21 pm, променено общо 1 път.
Наред е касата с бира.Рашо написа:todor_197 написа:В сряда привечер и четвъртък до обяд бях там колега-ходих на бунгалата.Ами какво да ти кажа,то сега не се знае още на кого е язовира.Старият арендатор Сашо е напускал мрежи из целият язовир и си вади рибата,защото била негова.В сряда вечерта до към 21:00 с една лодка,работниците му вадих мержи и на другата сутрин към 07:00 отново ги пуснаха.От друга страна в селото има регистрирано Водно сдружение и язовира вече се стопанисва от тях.Аз бях отишъл за раци и на билета който ми дадоха пазачите след като си платих такса 10 лева пишеше "Водно сдружение Николаевка".По думите на пазачите риба нямало,излизали единични бройки на стената самоDoncho69 написа:Колеги някой да има информация за Николаевка големия.Как е риболова там,и какво излиза ако е останало нещо и какво. Мерси предварително и наслука.

- Прикачени файлове
-
- DSC00144.JPG.jpg (91.84 KiB) Преглеждано 1530 пъти
Днес, на Оброчище едно шаранче-700-800гр. и много бебета по 50-100гр.Имаше колеги от снощи но със същият резултат.Дано някой някъде да е имал слука.