Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Язовирни хищници 2011-тролинг и спининг.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
Язовирни хищници 2011-тролинг и спининг.
На 9-ти около 23ч взех Юли и татко му и газ към Искъра,да пробваме една лодка.Пък ако нещо се обадеше на изкуствени примамки,нямаше да го върнем.
Пристигнахме в 2.30ч ,хапване,пийване и легнахме за около час и нещо.
На развиделяване вече пътувахме към местата за риболов.
На Юли му излезна едно костурче на спининг,след като засякохме на сонара малък пасаж.На мен пък ми скъса от възела един Хорнет 5см,вероятно риба около 1-1,5кг.Това беше за около 5 часа тролинг и спининг от лодка на Искъра.Като излезнахме на брега........оле БОЖЕ,чалгия и цигания,все едно бях на Какао Бийч с разликата,че плажуващите и къпещите се тук бяха от малцинствата и вместо Мохито пиеха бири и мастика(беше 37градуса)
Ето и малко снимчици,за цвят.
Природата:

Почивка:

Местата:

Малко спининг:

Усмивки:

На 17-ти натоварихме и благополучно тръгнахме около 17ч от София за Копринка(благодаря за инфото на на Васко quietriot ).Отново бяхме същата компания само,че този път взехме брата на Юли,Митко.
Ние хубаво тръгнахме,ама и тоя път синоптиците ни излъгаха за хубаво време.Град,дъжд и силен вятър ни съпровождаха до отбивката за язовира.Ние обаче бяхме подготвени със резервен вариант и инфо за друг водоем(отново благодаря на Васко).Газ и към Жребеца,да видиме какво правят белките.
Стигаме до приличен зарив,полегат и равен бряг,да ама дъжда и гръмотевиците ни държаха в колата до около 00.30ч.
Тогава излязохме от "клетката" и за норматив запалихме огъня,разпънахме лагера,хапнахме,пийнахме и легнахме за няколко часа.
Ставам около 6 ч и какво да видя,всички дънни са разпънати далеч от брега,фидера дърпа стръв с помоща на Юли а лодката чака да я закараме,тук:

и както си се возиме......зззззз,хоп в кепа:
60см 1,500кг.

на този 5см Шад Рап

продължихме риболова но освен тази щука,нищо не ни се закачи до около обяд.

Върнахме се на брега да си отпочинеме,хапнем и поснимаме тва онова,те Ви го и Митето,таман събудил се от сън:

Юли отмаря,татко му пече МЕСООООООО:

Още фотки:

Ето го и месото

Ето ме и мене

Тука кво ми прави гъзо до главата на Митака.....питайте него:

Сетих се,чистим щука

Главното действащо лице в лагера

ААААА,месар гаден.....

Пускам я и бегом да палим огъня:

Около 17ч Юли и Митко,решиха да потролят:

Освен,че са задрали в огромен пасаж с риба,друго не са направили.
Върнаха се на брега и ние с Юли,без да губиме време,тръгнахме за белки и мустакати:
Още на първото перспективно място,туп:
42см 600гр.

Пуснах рибката и продължихме,така:
38см 500гр.

И като се започнаха едни ми ти гелета,поне 3 изброихме за следващите 100-на метра:
Нищо не ни се закачи повече,до самото ни излизане в 22.30ч.А на брега ни чакаше:

Тука вече сме почти сити:

На следващия ден,19.07.2011г още на развиделяване с Юли започнахме риболова,така:
600гр.

Малко почивка:

И газ:

Едно геле,яд ме хвана ама след някой и друг метър:
40см

Това беше до към 11ч,след това излязохме на брега за да стегнем багажа.
Там Митака ни изненада с едно шаранче уловено на Фидер:

рибката е 1,150кг и е взема на зрънце царевичка
пп.Толкова риба мина под сонара,че направо не е за вярване,нямаше и 10 метра без да бъдат отчетени рибни пасажи.
Те присъстваха дори на 56м дълбочина,до самото дъно.
пп2.В залива в който уловихме костура,видяхме много странно явление,огромни пасажи с платики се подаваха на повърхноста,плуваха като същински делфини,бяха навсякъде и все големи около и над 1кг.
Пристигнахме в 2.30ч ,хапване,пийване и легнахме за около час и нещо.
На развиделяване вече пътувахме към местата за риболов.
На Юли му излезна едно костурче на спининг,след като засякохме на сонара малък пасаж.На мен пък ми скъса от възела един Хорнет 5см,вероятно риба около 1-1,5кг.Това беше за около 5 часа тролинг и спининг от лодка на Искъра.Като излезнахме на брега........оле БОЖЕ,чалгия и цигания,все едно бях на Какао Бийч с разликата,че плажуващите и къпещите се тук бяха от малцинствата и вместо Мохито пиеха бири и мастика(беше 37градуса)

Ето и малко снимчици,за цвят.
Природата:

Почивка:

Местата:

Малко спининг:

Усмивки:

На 17-ти натоварихме и благополучно тръгнахме около 17ч от София за Копринка(благодаря за инфото на на Васко quietriot ).Отново бяхме същата компания само,че този път взехме брата на Юли,Митко.
Ние хубаво тръгнахме,ама и тоя път синоптиците ни излъгаха за хубаво време.Град,дъжд и силен вятър ни съпровождаха до отбивката за язовира.Ние обаче бяхме подготвени със резервен вариант и инфо за друг водоем(отново благодаря на Васко).Газ и към Жребеца,да видиме какво правят белките.
Стигаме до приличен зарив,полегат и равен бряг,да ама дъжда и гръмотевиците ни държаха в колата до около 00.30ч.
Тогава излязохме от "клетката" и за норматив запалихме огъня,разпънахме лагера,хапнахме,пийнахме и легнахме за няколко часа.
Ставам около 6 ч и какво да видя,всички дънни са разпънати далеч от брега,фидера дърпа стръв с помоща на Юли а лодката чака да я закараме,тук:

и както си се возиме......зззззз,хоп в кепа:
60см 1,500кг.

на този 5см Шад Рап

продължихме риболова но освен тази щука,нищо не ни се закачи до около обяд.

Върнахме се на брега да си отпочинеме,хапнем и поснимаме тва онова,те Ви го и Митето,таман събудил се от сън:

Юли отмаря,татко му пече МЕСООООООО:

Още фотки:

Ето го и месото

Ето ме и мене

Тука кво ми прави гъзо до главата на Митака.....питайте него:

Сетих се,чистим щука

Главното действащо лице в лагера

ААААА,месар гаден.....

Пускам я и бегом да палим огъня:

Около 17ч Юли и Митко,решиха да потролят:

Освен,че са задрали в огромен пасаж с риба,друго не са направили.
Върнаха се на брега и ние с Юли,без да губиме време,тръгнахме за белки и мустакати:
Още на първото перспективно място,туп:
42см 600гр.

Пуснах рибката и продължихме,така:
38см 500гр.

И като се започнаха едни ми ти гелета,поне 3 изброихме за следващите 100-на метра:
Нищо не ни се закачи повече,до самото ни излизане в 22.30ч.А на брега ни чакаше:

Тука вече сме почти сити:

На следващия ден,19.07.2011г още на развиделяване с Юли започнахме риболова,така:
600гр.

Малко почивка:

И газ:

Едно геле,яд ме хвана ама след някой и друг метър:
40см

Това беше до към 11ч,след това излязохме на брега за да стегнем багажа.
Там Митака ни изненада с едно шаранче уловено на Фидер:

рибката е 1,150кг и е взема на зрънце царевичка

пп.Толкова риба мина под сонара,че направо не е за вярване,нямаше и 10 метра без да бъдат отчетени рибни пасажи.
пп2.В залива в който уловихме костура,видяхме много странно явление,огромни пасажи с платики се подаваха на повърхноста,плуваха като същински делфини,бяха навсякъде и все големи около и над 1кг.
-
- разбира нещата
Re: Язовирни хищници 2011-тролинг и спининг.
Супер репортаж!
Поздрави!
Поздрави!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Intex Seahawk II - rules!
И сигурно сте умрели от жега?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Интекса е на колегата,моята е от снимките на Искъра.GODzillata написа:Intex Seahawk II - rules!![]()
Беше жега,ама пък и климатика си поработи доста време.Излизахме само рано сутрин и преди стъмване.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Добър репортаж,направили сте добра риболовна обиколка.Местата на Искъра ,от снимките ги бродирам от почти 2 мес.,но резултата е подобен,общо взето слаб.Има риби ,но на моменти,не са активни.
Всичко може,но не всеки го можe.

Хубав излет,на хубав язовир.
Че и рибка сте хванали.Какво му трябва на човек повече.

Те това ако е писано за Жребеца направо ме озадачава.И си мисля че тоя сонар ви вкарва в дълбока заблуда.пп.Толкова риба мина под сонара,че направо не е за вярване,нямаше и 10 метра без да бъдат отчетени рибни пасажи.

-
- разбира нещата
Да за Жребеца става дума.
Последно промяна от krasi-84 на Нед Юли 24, 2011 10:51 pm, променено общо 1 път.
Бе за показването на много риба горе долу имам обяснение.Явно много сте си увеличили чувствителноста на сонара.Ама с тея 56м направо се оцъклих. То когато е пълен до горе май няма такива дълбочини а пък като го видях снощи колко е паднал направо не ми се вярва да е истина.По интересното е че какъвто и да е сонара не знам за такъв който да лъже в дълбочината а при вас май че се получава точно това.
-
- новобранец
Браво! Супер репортаж......настроение,риби и много кеф !!! Все така!
-
- разбира нещата
Колега,дълбочини и над 56м имаше,няма да споря с теб,вярвам на техниката и очите си.ULDO1 написа:Бе за показването на много риба горе долу имам обяснение.Явно много сте си увеличили чувствителноста на сонара.Ама с тея 56м направо се оцъклих. То когато е пълен до горе май няма такива дълбочини а пък като го видях снощи колко е паднал направо не ми се вярва да е истина.По интересното е че какъвто и да е сонара не знам за такъв който да лъже в дълбочината а при вас май че се получава точно това.
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
Яки снимки,и хубави спомени сте натрупали.С колко акумулатота бяхте,моя ме кара 5 часа и трябва да си ходя да го зареждам.