Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от kalcho »

линията с пуканките се използва заради водораслите.даже тея хрибари слагат и фас за стопер (амортисьор) на оловото :idea: сиромах човек -жив дявол
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... highlight=
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Това с фаса бях пропуснал да го спомена , въпреки че непомага кой знае колко особено ако има колеги нагоре по течението които косят водораслите:) от този уикенд успях да хвана 2 распера околу кило, а на дънните нямаше и пипане ...
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

kalcho написа:линията с пуканките се използва заради водораслите.даже тея хрибари слагат и фас за стопер (амортисьор) на оловото :idea: сиромах човек -жив дявол
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... highlight=
Това от линка ли наричате линия с пуканките? Това е изчанчен попъп монтаж. Най-вероятно имате впредвид това,че ги използвате вместо ПВА пяна. Пуканки или ПВА можете да сложете на всякакъв монтаж.
Изображение
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

В момента всичките ми такъми са при едно приятелче на Дунава и ловят риба, та немога да снимам монтажа ;) но мисля че ти така ще може да се разбере за какво иде реч
Прикачени файлове
Без име.png
Без име.png (23.33 KiB) Преглеждано 1091 пъти
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

а ето ги и въпросните пуканки http://gold-fish.eu/category/13/vaditsi.html?&page=2
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Мерси, стана ми ясно. Колегата kalcho ме обърка с мнението си.
Изображение
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

Не е голяма разликата между монтажите ,щото тези пуканки ги нанизват върху кордата,и при мятане или във водата те са свободни да се движат от куката до "стопера" :wink:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

kalcho написа:Не е голяма разликата между монтажите ,щото тези пуканки ги нанизват върху кордата,и при мятане или във водата те са свободни да се движат от куката до "стопера" :wink:
А каква е идеята да се движат? Не съм ловил с подобно нещо, но ми се стува, че ги слагат преди куката за да се ползват като повдигач и стръв. Слязат ли до стопера май няма много смисъл. А какво им е общото с водораслите изобщо не проумявам.
Изображение
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

на това място кадето бях имаше водорасло по самото дъно и ми вдигаха стръвта над тях а монтажите наистина са почти едни и същи, и моите пуканки се движат свободно по повода но в водата се вдигат до куката ;)
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

io6kata написа:на това място кадето бях имаше водорасло по самото дъно и ми вдигаха стръвта над тях а монтажите наистина са почти едни и същи, и моите пуканки се движат свободно по повода но в водата се вдигат до куката ;)
Мерси за отговора. Но монтажите са доста различни. Първо репрезентацията на твоя монтаж относно куката във водата от тази на paste-натия от kalcho линк е различна. Твоя бод на куката не сочи към дъното, освен ако не слагаш повдигач на косъма, но на картинката не е опоменат. На линка използват втория повдигач/топче с някаква друга цел, която не можах да прозра + това имат допълнителна малка тежест.
Изображение
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

По ефективни ли са тея пуканки от обикновен повдигач на косъма? Така куката не ляга ли надолу. Интересен е монтажа и ще го пробвам! Само да уточним, тези пуканки какви са? Има едни амурски пуканки, които се ползват за стръв. Да не са от тях?
А аз процедирам така:
Слагам вирбел пред тежеста, кайто служи и като стопер, и отделно слагам обикновен стопер зад нея за по - добро засичане. Монтажа ме е с флуорокарбон и последните няколко сантиметра преди куката меко плетено влакно за поводи. /имаше си име тоя монтаж но не го помня/ А повдигача го слагам между царевичните зърна на косъма.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Vlado_852 написа:По ефективни ли са тея пуканки от обикновен повдигач на косъма? Така куката не ляга ли надолу. Интересен е монтажа и ще го пробвам! Само да уточним, тези пуканки какви са? Има едни амурски пуканки, които се ползват за стръв. Да не са от тях?
А аз процедирам така:
Слагам вирбел пред тежеста, кайто служи и като стопер, и отделно слагам обикновен стопер зад нея за по - добро засичане. Монтажа ме е с флуорокарбон и последните няколко сантиметра преди куката меко плетено влакно за поводи. /имаше си име тоя монтаж но не го помня/ А повдигача го слагам между царевичните зърна на косъма.
Да, това са обикновени пуканки за стръв. Куката ще легне на дъното, ако пуканките не успеят да преодолеят тежестта на куката и царевицата. Ако успеят да преодолеят тежестта- куката ще стои надолу. В този случай косъма се обезмисля малко. Имаш и царевица на куката, пуканки отстрани :), а и голяма вероятност за убождане на шарана за горната устна. Ето така ще стои куката във водата.
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Vlado_852 написа:По ефективни ли са тея пуканки от обикновен повдигач на косъма? Така куката не ляга ли надолу. Интересен е монтажа и ще го пробвам! Само да уточним, тези пуканки какви са? Има едни амурски пуканки, които се ползват за стръв. Да не са от тях?
А аз процедирам така:
Да, това са обикновени пуканки за стръв. Куката ще легне на дъното, ако пуканките не успеят да преодолеят тежестта на куката и царевицата. Ако успеят да преодолеят тежестта- куката ще стои надолу. В този случай косъма се обезмисля малко. Имаш и царевица на куката, пуканки отстрани :), а и голяма вероятност за убождане на шарана за горната устна. Ето така ще стои куката във водата.
Изображение
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

косъмът го слагам за да може да се побере повече царевица на монтажа и да отсея малките риби ;) а и на това място кадето ловя с този монтаж шаран няма - само амур ;), а и незабравяй ,че куката стои по савсем различен начин когато е в течение :)
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

io6kata написа:косъмът го слагам за да може да се побере повече царевица на монтажа и да отсея малките риби ;) а и на това място кадето ловя с този монтаж шаран няма - само амур ;), а и незабравяй ,че куката стои по савсем различен начин когато е в течение :)
Да прави си. Снимката, която съм сложил е презентация при слабо течение. В най-лошия случай куката ще е успоредно на дъното, а вече ако е наистина много силно течението може и целия повод да ти е почти на дъното. :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”