Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Устройство за откачане на воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Устройство за откачане на воблери
Здравейте колеги,някой ползвал ли е това?Принципа на работа му е следния: нанизваш влакното в двете халки ,а за задната по-голямата халка вързваш някакво тънко въже и пускаш към закачения воблер и след това с движения нагоре,надолу се опитваш да закачиш воблера и да го извадиш. Не знам дали помага вчера си го купих
Ако върши работа,ще е много яко,защото ми е писнало да оставям скъпи воблери и блесни по дъното .

- Прикачени файлове
-
- SAM_06497.jpg (90.11 KiB) Преглеждано 2998 пъти
-
- SAM_0648.jpg (121.74 KiB) Преглеждано 2998 пъти
Последно промяна от Earthman на Нед Юли 17, 2011 9:54 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Re: Устройство за откачане на воблери
Ок,всичко е наред,дано устройството се окаже много добро.НО ЗАЩО ПОКАЗВАШ,И НА КОЙ ПОКАЗВАШ СРЕДЕН ПРЪСТ.Ако не знаеш,последният символ(
) означава точно това.

Не знаех колега, по скоро си мислих,че означава нещо такова 

За какви пари се сдоби с това нещо и от къде си го набави ....изглежда полезна вещ 

Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
- begleca_sv
- кандидат преподавател
един познат имаше такова не го виждам сега да го ползва 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
За 6лв. от един магазин тук в Бургас.И на мен ми изглежда полезна вещ,само на последния ми риболов посях в реката едно Salmo и едно Goldy,а преди това още колко съм оставил.Между другото не изглежда сложно,може и сам да си го направиш ако няма от каде да го купиш.
- te4osoma
- разбира нещата
За от лодка ще върши работа,ама за река се съмнявам...при мен не се получава 

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Ако е от лодка един обикновен катинар върши добра работа също и е по достъпен,но информацията е полезна.
Аз си направих това

пробвах го от брега но не върши работа, от лодка ще е безотказно (предполагам не съм 100% сигурен) но мисля, че ще откача на 80% примамките
пробвах го от брега но не върши работа, от лодка ще е безотказно (предполагам не съм 100% сигурен) но мисля, че ще откача на 80% примамките

Винаги съм бил скептично настроен към всички подобни "устройства". Ефективността им е силно условна, а за по-малките воблери съществува реална опасност от необратимо увреждане при операцията по спасяване. Не знам дали половин воблер е повече от никакъв такъв...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Да споделя и аз една идея в този тон на мисли-гледах от руснаците,че си правят един телескоп без водачи с накрайник удобен за откачане на примамки.Разбира се това е доста ограничено откъм дистанция,но все пак си има и приложение.Аз например често ловя от каменист бряг,като пред мен има доста камъни което е предпоставка за закачки.Често се случва да не ми се влиза във водата понеже е мизерно или пък незнам каква е дълбочината и течението,и т.н.Купих си скоро един китайски директен на 6.3м къса сглобка за 10лв.Последните две секции ги махнах и сега му предстои поставяне на накрайник и мисля скоро да го ползвам.Дължината която се получи е около 5м
Поздрави и дано е от полза за някого

Поздрави и дано е от полза за някого

- te4osoma
- разбира нещата
Колега ползвам същото само че мойто е тел. дръжка от мачов кеп 3м. На края на резбата съм му навил чатал от стойка за въдица.В обсега си е безотказно

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
Интересни идеи, и аз се чудих за нещо подобно, защото голям процент от закачките са в непосредствена близост до брега, което се касае за язовирите и в по малка степен за реките. Но в реките, при повечето от случаите по бански през лятото или с високи ботуши може да се достигне сравнително близо до примамката. Въпроса е с какво и как да се изръчка примерно воблера без да бъде повреден?te4osoma написа:Колега ползвам същото само че мойто е тел. дръжка от мачов кеп 3м. На края на резбата съм му навил чатал от стойка за въдица.В обсега си е безотказно![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека