Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кратко, но ползотворно...
Кратко, но ползотворно...
Здравейте отново! Та тази седмица навестих един мой приятел и малко спонтанно решихме да отидеме да метнеме на едно малко водоемче (гр. Банкя, преди кв.Михайлово). Питахме един чичка попътя и той вика че не били зарибявали от февруари ама какво да се прави, тръгнали сме вече... Та стигнахме там:

Наистина готино местенце, със предвидени пейки и засадени дръвчета за сянка. Та сложихме хляба (единствената стръв...все пак спонтанно го решихме както споменах вече) и заметнахме....или по-скоро само аз. Въпреки хъса и бая силното замятане на моят човек той не знам как точно но успя да закачи клон на дърво на около 3-4 метра височина над него. Отплетохме и продължихме. Имаше бая удари ама рибите много претенциозни и едвам-едвам пипат. След около половин час от пристигането ни на мене ми удари една каракудка - 100-тина грама. Последваха пак бая кълвежи ама нито една не извадихме. Накрая точно преди да си тръгнеме...да удар отново. Дръпнах аз макарата и що да видя - въдицата ще се счупи (+ ръката ми). Нямахме кеп и приспособления и с малко висш пилотаж извадих ей тоя Убавец:

Кило и нещо ни каза чичката-собственик.
Раззбира се нямах достатъчно време тогава но със сигурност отново ще навестиме водоемчето и този път с доста по-добра подготовка. Естествено ще пиша и отзива си

Наистина готино местенце, със предвидени пейки и засадени дръвчета за сянка. Та сложихме хляба (единствената стръв...все пак спонтанно го решихме както споменах вече) и заметнахме....или по-скоро само аз. Въпреки хъса и бая силното замятане на моят човек той не знам как точно но успя да закачи клон на дърво на около 3-4 метра височина над него. Отплетохме и продължихме. Имаше бая удари ама рибите много претенциозни и едвам-едвам пипат. След около половин час от пристигането ни на мене ми удари една каракудка - 100-тина грама. Последваха пак бая кълвежи ама нито една не извадихме. Накрая точно преди да си тръгнеме...да удар отново. Дръпнах аз макарата и що да видя - въдицата ще се счупи (+ ръката ми). Нямахме кеп и приспособления и с малко висш пилотаж извадих ей тоя Убавец:

Кило и нещо ни каза чичката-собственик.
Раззбира се нямах достатъчно време тогава но със сигурност отново ще навестиме водоемчето и този път с доста по-добра подготовка. Естествено ще пиша и отзива си

Таранка маниак!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Кратко, но ползотворно...
Браво за шаркото,все пак сте го извадили.
И другият път ,по лекичко дърпай,да не се счупи въдицата и леко охлаби аванса на макарето.
Пробвайте на царевичка,сладка от консерва или млечна ,ако намерите.

И другият път ,по лекичко дърпай,да не се счупи въдицата и леко охлаби аванса на макарето.
Пробвайте на царевичка,сладка от консерва или млечна ,ако намерите.
Последно промяна от bobo_33333 на Чет Юли 28, 2011 1:05 pm, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
Да колега мерси за съветите
Само дето въдицата ЩЕШЕ да се счупи ама НЕ се счупи
А и нямах време за аванса да го настройвам щото той на плувка ми клъвна на 2 метра от брега 

Таранка маниак!
Железен си.

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво пич, хубаво шаранче !
Другият път по голям
Другият път по голям

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- jasonsmith
- разбира нещата
Екстра излетче, още ли е 10лв на пръчка?