Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Как се ловят раци?
Модератор: dantho.mihov
Как се ловят раци?
Здравейте колеги. Имам желание да си хвана няколко рака, но никога не съм ловил до сега, а и не съм опитвал. Имам едно старо рачило, с което навремето си ловях малки рибки за стръв, но незнам как да го ползвам за да хвана раци и каква стръв да му сложа евентуално. Също така по спомен мисля, че съм гледал с живарник от телените да ги ловят, но...
Ако може дайте акъл как да хвана от тия гадинки
Ако може дайте акъл как да хвана от тия гадинки

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- кандидат преподавател
Re: Как се ловят раци?
Скоро един другар ме обучи да ги ловя тея гадини по следния начин,говоря за река ,взимаш тънка пръчка(дължината и я определя дълбочината на подмола)цепваш я напречно от едната страна и там в цепнатината слагаш риба,аз поне ползвах това.После потапяш пръчката да легне на дъното близо до коренища ,подмоли и чакаш.Когато имаш удар
пръчката индикира кълването с потрепвания,вдигаш бавно и нежно и с кепче загребваш мръсника отдолу.С малко тренировки няма да имаш пропуск.Успех 

Последно промяна от slivnalia на Сря Юли 27, 2011 5:45 pm, променено общо 1 път.

-
- научил се да хвърля
Отиваш на някоя,малка бара,завърташ крачолите и почваш .............. камък по камък по камък! В малките рекички,по-бърките има много под камъните.
Иначе на язовир на рибе на дъно.
Иначе на язовир на рибе на дъно.
Въпросът ми е за язовир, на който гадините много обичат бял червей, скъсаха ми 5 куки и съм решил да ги изям за наказание 
Ако стрелям червей на рачилото дали ще се съберат? Или пък мръвчици някъкви? А и рачилото трябва на малко по-голямо разстояние от брега да го метна, та и този момент ме притеснява.

Ако стрелям червей на рачилото дали ще се съберат? Или пък мръвчици някъкви? А и рачилото трябва на малко по-голямо разстояние от брега да го метна, та и този момент ме притеснява.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- и господ не е толокова добър
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За язовир знам че се правят капани.
Малко арматура,телена мрежа и си готов.Правиш нещо подобна на клетка с малък отвор отгоре .Слагаш умряла риба ,дроб или какво се сетиш кърваво вътре.(От личен опит да ти кажа ,че отличен резултат съм имал и гумено кебапче
)
Въже и пластмасова бутилка за шамандура.
Зареждаш вечерта и на сутринта вадиш
Малко арматура,телена мрежа и си готов.Правиш нещо подобна на клетка с малък отвор отгоре .Слагаш умряла риба ,дроб или какво се сетиш кърваво вътре.(От личен опит да ти кажа ,че отличен резултат съм имал и гумено кебапче

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
-
Хубаво ги правиш, но са забранениd_bozhkov написа:За язовир знам че се правят капани.
Малко арматура,телена мрежа и си готов.Правиш нещо подобна на клетка с малък отвор отгоре .Слагаш умряла риба ,дроб или какво се сетиш кърваво вътре.(От личен опит да ти кажа ,че отличен резултат съм имал и гумено кебапче)

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Навярно колегата пита за водоема ДИКАНЯ който е платен(така предполагам защото видях негова тема) и няма никакви проблеми....ако е този водоем то става най-лесно като хвърлиш рачилото и го оставяш се едно искаш да ловиш малки рибка а вътре в него сипваш жито и царевица,който трябва да са прокиснали...когато дойдат раците те се оплитат във мрежата и остават там. Има и друг начин,аз там съм хващал и на бял червей,но трябва да ти е дебело влакното и е малак шанса да се хване...може също и на царевица за стръвsnegk написа:Хубаво ги правиш, но са забранениd_bozhkov написа:За язовир знам че се правят капани.
Малко арматура,телена мрежа и си готов.Правиш нещо подобна на клетка с малък отвор отгоре .Слагаш умряла риба ,дроб или какво се сетиш кърваво вътре.(От личен опит да ти кажа ,че отличен резултат съм имал и гумено кебапче)

- Павел Иванов
Преди забраната за ташак пробвах на Темелково един начин за ловене на раци навътре . На въдицата завързах един парцал за брейда . Разпорих едно рибе и го привързах към парцала . Има що-годе добър кастинг за по-навътре . Вадеха си се по няколко рака стиснали парцала след малко чакане .
Вече не е платен . В темата му е упоменато .Ribarq.s.m. написа:...водоема ДИКАНЯ който е платен(така предполагам защото видях негова тема) ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
От кога ???Павел Иванов написа:Преди забраната за ташак пробвах на Темелково един начин за ловене на раци навътре . На въдицата завързах един парцал за брейда . Разпорих едно рибе и го привързах към парцала . Има що-годе добър кастинг за по-навътре . Вадеха си се по няколко рака стиснали парцала след малко чакане .
Вече не е платен . В темата му е упоменато .Ribarq.s.m. написа:...водоема ДИКАНЯ който е платен(така предполагам защото видях негова тема) ...

Това с парцала е добра идея. Трябва да го изпробвам. За идеята Павка,Павел Иванов написа:Преди забраната за ташак пробвах на Темелково един начин за ловене на раци навътре . На въдицата завързах един парцал за брейда . Разпорих едно рибе и го привързах към парцала . Има що-годе добър кастинг за по-навътре . Вадеха си се по няколко рака стиснали парцала след малко чакане .

Иначе, Диканите са вече на свободен режим - с билет от януари 2011 г. Важат всички правила за риболов - за колегите, които не знаят.
За близки дистанции на язовир, рачилото си остава бестселъра, но проблема е за далечните дистанции и за дълбокото. Или трябва да се разгонят (т.е. изгонят, че ако се разбере като разгонване - в смисъл нагон.....

Иначе, раците обичат (като стръв) мършата -умрели рибета, качамак, захранките, жито, червеи, но най-много - рибета и вътрешностите им.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Щом смяташ че идеята е добра закачи мрежата на рачилото по този назин и се пробвай :Дjagger1 написа:Павел Иванов написа:Преди забраната за ташак пробвах на Темелково един начин за ловене на раци навътре . На въдицата завързах един парцал за брейда . Разпорих едно рибе и го привързах към парцала . Има що-годе добър кастинг за по-навътре . Вадеха си се по няколко рака стиснали парцала след малко чакане .

-
- кандидат преподавател
Що ли имам некъв спомен,че вече съм писал по въпроса за един не бракониерски метод,ама изобщо не мога да сетя в коя тема е било,пък не ми се повтаря точно тази вечер 

- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Но ефекта е се едно си с парашутЩом смяташ че идеята е добра закачи мрежата на рачилото по този назин и се пробвай :Д