Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от Mr.Barry »

Ами ще те скъсат малки каракуди ако не избереш правилно място на тези червеи.....
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

thisiswar написа:Колеги каква риба кълве в момента най-често на Сопот?Можете ли също да кажете хубаво местенце и кога кълве най-активно.Утре ще бъда там около 10:00,10:30 сутринта имам ли шанс да хвана нещо или трябва да отида по-късно да кажем към 5,6 вечерта.За стръв съм приготвил основно торни червеи и няколко воблера и блесни.
В дъното на топлия ръкав "стената" от към село Г. Желязна предимно се лови едри каракуди от порядъка на 500 гр до 1.500 кг.Стръв торен не ти върши работа.Бял и попско жито за стръв.Храниш с жито на по далечна дистанция.Чат пат излизат и платички,но препоръчително да ги връщаш обратно.Мирната риба кълве след 13:00 следобед.Гледам че си приготвил воблери и блесни,може би и торния си го приготвил за хищна риба.Информацията за хищната риба е ,че изобщо не е активна.
Наслука! :drinkers:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Menkata, говориш за над рибарника ли? Там ли му викаш топлия ръкав? Ако е там е много плитко и излизат само боклуци, трябва да се търси след гората ;)
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Малко съм зле с обесненията има стена не е чак толкова плитко,като трябва ще в гази малко и на плувка ще ги убие 100 %.Дълбочина около 2 и 50 не е чак толкова зле.Завчера един дядо ми взе акъла.На житце уби рибата едни бабушки и каракуди,напълни ми очите :shock:
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

G.Petkov написа:
Menkata написа:От 6 до 18...35 кг риба 2-ма човека :axe
Това не го разбрах,
Че слънцето е в повече-ясно, но дали цитираш някого или е твоя информация ???
Моя лична информация колега :wink: Ловеше се гол за гол :drinkers:
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Menkata написа:Малко съм зле с обесненията има стена не е чак толкова плитко,като трябва ще в гази малко и на плувка ще ги убие 100 %.Дълбочина около 2 и 50 не е чак толкова зле.Завчера един дядо ми взе акъла.На житце уби рибата едни бабушки и каракуди,напълни ми очите :shock:
Като влезеш в селото се вижда в дясно едно малко водоемче- то е рибарника над него има една дига ;)
Кристиян Стефанов
новобранец
новобранец

Мнение от Кристиян Стефанов »

Колеги сом има!!!За последната 1 година сам хванал 3-4 сомета,но за сажаление сам снимал само едно:

И също искам да кажа,че миналия месец имах едно зверско касане на СОМ!Влакното ми беще 0.35 а повода 0.28.Бях заложил на таранка(шамарче).Около 21:00 имах много здрав удар.Борбата продължи около 10-тина минути като накрая успях да зърна рибата,е беше бая голям СОМ!За съжаление точно на около 10 метна от брега рибата се заби някаде в дъното и скъса... :ANAL:Доста ме е яд но сам решил близките дни да направя един целенонасочен риболов на сом. :D
Прикачени файлове
Изображение0049.jpg
Изображение0049.jpg (86.74 KiB) Преглеждано 1154 пъти
Кеф цена няма!!
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Ето, че Крис ме подкрепи в твърдението, че има сом. :wink: Няма да ви лъжа!
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Кристиян Стефанов написа:...И също искам да кажа,че миналия месец имах едно зверско касане на СОМ!Влакното ми беще 0.35 а повода 0.28.Бях заложил на таранка(шамарче)...
Кристияне, нима си сложил повод 0.28, а за стръв каракуда като длан ???
Аз по принцип съм доверчив човек, но тук ми се вижда странна тази линия за сом!!!
Защото не стана ясно дали за плетени или монофилни влакна става дума.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Вчера..отново пълна трагедия :ANAL: .За цял ден наскубах червенопера за цял китайски народ :lol: .На царевичка,докато метнеш и дирекно поема и заминава.1 номер кука не помагаше 4 зрънца царевичка толкова деликатно ги гризеше че човек да се опита пак няма да може да ги отхапе така :shock: .Шаран все още няма.Амури се обръщат в брега близо до тревите.Може би след 2 седмици след като спадне язовира напълно и амура и шарана ще тръгнат.Дай Боже :prayer: .Ако желаете да си нахващате червеноперки сега му е времето :)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

G.Petkov написа:
Кристиян Стефанов написа:...И също искам да кажа,че миналия месец имах едно зверско касане на СОМ!Влакното ми беще 0.35 а повода 0.28.Бях заложил на таранка(шамарче)...
Кристияне, нима си сложил повод 0.28, а за стръв каракуда като длан ???
Аз по принцип съм доверчив човек, но тук ми се вижда странна тази линия за сом!!!
Защото не стана ясно дали за плетени или монофилни влакна става дума.
Aзсъм със 40либри плетено заповод и 0,35 за морски риболов, това неговото си е такъм за бяла.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Menkata написа:Вчера..отново пълна трагедия :ANAL: .За цял ден наскубах червенопера за цял китайски народ :lol: .На царевичка,докато метнеш и дирекно поема и заминава.1 номер кука не помагаше 4 зрънца царевичка толкова деликатно ги гризеше че човек да се опита пак няма да може да ги отхапе така :shock: .Шаран все още няма.Амури се обръщат в брега близо до тревите.Може би след 2 седмици след като спадне язовира напълно и амура и шарана ще тръгнат.Дай Боже :prayer: .Ако желаете да си нахващате червеноперки сега му е времето :)
Aмура е тръгнал от 1 месец, колега :) Хванахме 14-11-7-8-12 кг за 1 ден и аз бях там с приятели ;)
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Aмура е тръгнал от 1 месец, колега :) Хванахме 14-11-7-8-12 кг за 1 ден и аз бях там с приятели ;)
Тогава явно може да сте големи майстори.Ако споделиш къде по точно и на какво по точно сте ги хващали амурите ще съм благодарен.Обикалям с лодката по целия язовир рядко съм виждал хванат амур и то в рамките на на 6-7 кг.А ти дори за 1 ден говориш :axe:.Хайде чакам да ми споделиш мястото ако не е тайна разбира се :drinkers:
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

По пътя за с.Лесидрен тръгваш и има 2 вили (жилта и една друга) под другата вила, тя е с голям басейн и има построен пунтон за лодката на Павката (собственика) ;) Точно там след 3 дена хранене се ловят много добри :) Малко по-късно ще сложа в ТОВА мнение снимка на последния 11кг амур :)
Ето го и него- 11кг, всички други + изброените по-горе са на свобода само този бе задържан, заради някаква деформация от лявата страна на главата и голяма рана :(
http://imageshack.us/photo/my-images/146/0220z.jpg/
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Mr.Barry написа:По пътя за с.Лесидрен тръгваш и има 2 вили (жилта и една друга) под другата вила, тя е с голям басейн и има построен пунтон за лодката на Павката (собственика) ;) Точно там след 3 дена хранене се ловят много добри :) Малко по-късно ще сложа в ТОВА мнение снимка на последния 11кг амур :)
Ето го и него- 11кг, всички други + изброените по-горе са на свобода само този бе задържан, заради някаква деформация от лявата страна на главата и голяма рана :(
http://imageshack.us/photo/my-images/146/0220z.jpg/
Ехааа е това е риба :prayer: :prayer: .Благодаря ти колега.Другата седмица ще ги пробвам там.Само стръв не ми каза и монтаж :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”