Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Май сте слезли малко на ИУК.
Академика накефи ли се?
Академика накефи ли се?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- paynera
- вече хвърля и на тежко

Днес на Нои от 18.30-21.00 тегава работа около 3 кг сафрид на човек.Хубаво , че след 19.30ч. влязоха малко делфини (2-3) , че да избутат малко рибата на вън.Явно сафрида , вече е само на вътре и вечер не излиза така масово към брега.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Вчера сутринта влязохме пред далян Чайка ,пред и около кръста взехме по малко сафрид .Сафрида е пръснат взимше се по 2-3 максимум по 4 рибета като мине пасажа и после пак въртяхме като гламави.Хванахме и осем тунеца три от тях успяхме да пуснем обратно ,другите не можахме понеже то не пръскаше кръв ами направо шуртеше и точно в тоя момент дойдоха на проверка от ДИК а аз ръцете ми омазани с кръв ,тия пичове сигурно си помислиха ,че някой от екипажа е на дъното с дупка на гърлото
щото три пъти ни питаха сигурни ли сме че сме само тримата
Бъра бъра ,отнесохме фиш за 20 кинта за липса на спасителен пояс и оше няколко дреболии и заминаха а ние излязохме за обедния Неделен аператив на Смокиня ,който продължи до късния следобед
гарниран с агнешка курбан чорба и пържено сафридче.Поздрави и успешна седмица
.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Днес от 17.30 до 20.30 от Паваротния буй до Траката на дрейф доста слабо приблизително по 1кг на калпак . (42 сафрида 16 хамсии ) Рибата е по средата между 10-12 м отива предимно на перушина (барне със зелено ламе).
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Така ще е . Рибата идва на Юг.

Много хамсия в тоя канал много нещо.... в неделя взех 4кг от моста на КРЗ-то, в Понеделник имам 11кг... вчера обаче нещата се промениха тотално имам 1 хариб и 10 хамсийки , рибата така и не се завъртя и си тръгнах , днес мисля пак да намина , да се надяваме, че пасажа ще се врътне от там, иначе гледам , че с лодки я дерат яко на горе под аспарухов мост.... рибата се е набила в канало да си хвърли хайвереца, търчете тамо са раите!
П.П. Имам снимки но ясно няма да се разберем с тея размери, не ми се ресайзва, ето линк ...
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0394_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1402_n.jpg
П.П. Имам снимки но ясно няма да се разберем с тея размери, не ми се ресайзва, ето линк ...
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0394_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 1402_n.jpg
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Здравейте колеги,
Вчера направих първият си риболов с лампа от лодка под Аспарухов мост срещу стария мост (КРЗ-то) , първите 40мин нямах удар и бях песимистично настроен... викам си що за глупости правя... точно когато бях решил да си тръгвам под мен стана кал от риба (хамсия).... ` оловото ми не можеше да стигне до дъното.... докато пусна чепарето и го отнасяха като куцо пиле домат... толкова гъста риба не ми се бе случвала... риболова започна към 22:30 до към 12:30 имах малко над 5кг , колегата с който бях имаше над 15кг!!! Непрекъснато ми правеха чепарето на топка до край ловях с оплетено чепаре ... просто не ми даваха никакъв шанс, накрая ми писна оставих въдицата и започнах да помагам на колегата... бяхме с един прожектор и се виждаше много ясно рибата, за жалост днес трябваше да ставам рано за работа и си тръгнахме ... чистил съм риба до 4ч сутринта.... Както казах рибата е в канала и си хвърля хайвера , във Вторник бях на моста на КРЗ-то и почти капо, но вчера беше мътна и кървава.... такава касапница на фенер не бях правил до сега, пълна лудница... през гърба, през хрилете, за опашката.... МАРМАЛАД... ПЪЛЕН МАРМАЛАД.....
Вчера направих първият си риболов с лампа от лодка под Аспарухов мост срещу стария мост (КРЗ-то) , първите 40мин нямах удар и бях песимистично настроен... викам си що за глупости правя... точно когато бях решил да си тръгвам под мен стана кал от риба (хамсия).... ` оловото ми не можеше да стигне до дъното.... докато пусна чепарето и го отнасяха като куцо пиле домат... толкова гъста риба не ми се бе случвала... риболова започна към 22:30 до към 12:30 имах малко над 5кг , колегата с който бях имаше над 15кг!!! Непрекъснато ми правеха чепарето на топка до край ловях с оплетено чепаре ... просто не ми даваха никакъв шанс, накрая ми писна оставих въдицата и започнах да помагам на колегата... бяхме с един прожектор и се виждаше много ясно рибата, за жалост днес трябваше да ставам рано за работа и си тръгнахме ... чистил съм риба до 4ч сутринта.... Както казах рибата е в канала и си хвърля хайвера , във Вторник бях на моста на КРЗ-то и почти капо, но вчера беше мътна и кървава.... такава касапница на фенер не бях правил до сега, пълна лудница... през гърба, през хрилете, за опашката.... МАРМАЛАД... ПЪЛЕН МАРМАЛАД.....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Здравеи колега направел си добра работа, но си имал голям късмет че е нямало наблизо яраджий защото както знам в закона пиши че риболова от лодка започва на разъмване и приключва при залез слънце.
Иначе хамсийята е супер.
Иначе хамсийята е супер.
Хамсийката плаче за осоляване и бяло вино. Тук почти всяка вечер на кълдарма правим по 5 - 6 кг.
- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Ами какво се мотате бре.lefera1 написа:Хамсийката плаче за осоляване и бяло вино. Тук почти всяка вечер на кълдарма правим по 5 - 6 кг.
Ако знаете през зимата как дюшеш идва на душата тая рибка ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
Capt_Flint
- научил се да хвърля

- Обратна връзка:
Информация за Бургазлии!!!
Днес на Поморие рано сутрин даде много добре и добър сафрид.
Източно от кръста на 1-1.5 мили. На дълбочина 17-20 м. Рибата между 8-я и 11-я метър.
Явно "местните" си знаеха, защото към 5 - 5:30 часа на мястото излязоха над 30 големи лодки (от стоянката).
Информация имахме от каякарите, за което благодарим!
До 9 часа даваше добре по 4 - 5 бр. на чепарето почти без значение какво.
След 9 часа от над 30 лодки останаха не повече от 5.
Куки от 9-ти до 7-ми номер, бяло+зеленикаво ламе, рзова "коса", перушина ишил с ламе...
Улов личен 4 кг., а на колегата в лодката 5 кг.
Отделни риби са с размер 17-18 см.
Пуснеш ли на дъното - дракони
Успех!
Днес на Поморие рано сутрин даде много добре и добър сафрид.
Източно от кръста на 1-1.5 мили. На дълбочина 17-20 м. Рибата между 8-я и 11-я метър.
Явно "местните" си знаеха, защото към 5 - 5:30 часа на мястото излязоха над 30 големи лодки (от стоянката).
Информация имахме от каякарите, за което благодарим!
До 9 часа даваше добре по 4 - 5 бр. на чепарето почти без значение какво.
След 9 часа от над 30 лодки останаха не повече от 5.
Куки от 9-ти до 7-ми номер, бяло+зеленикаво ламе, рзова "коса", перушина ишил с ламе...
Улов личен 4 кг., а на колегата в лодката 5 кг.
Отделни риби са с размер 17-18 см.
Пуснеш ли на дъното - дракони
Успех!
Yam 340S, Yamaha F8 4T, Humminbird Fishfinder 570, Garmin GPSMAP 60CSx
Инфо от Шабла и болата сутрента давало доволно в момента имало хора с по 9кг на човек ако има хора там да дават инфо. 
- atanasov1589
- ще става разбирач

днес пред галата от 7 до 10 по кило сафрид
не знам дали е тука мястото ама ако не е моля да ме извините
ще си купуваме лодка с кумеца спрели сме се на две възможности http://www.stakloplast.com/index.php?op ... &Itemid=98
- 5500 лв. с цяло оборудване или
http://hobby-varna.com/compass400_GT.html - 6200 лв. с цялото оборудване
моля колегите с опит да дадат мнение че париците които ще се дават не са малкло
лодката ще се ползва за любителски риболов и разходка
благодаря предварително
ще си купуваме лодка с кумеца спрели сме се на две възможности http://www.stakloplast.com/index.php?op ... &Itemid=98
- 5500 лв. с цяло оборудване или
http://hobby-varna.com/compass400_GT.html - 6200 лв. с цялото оборудване
моля колегите с опит да дадат мнение че париците които ще се дават не са малкло
лодката ще се ползва за любителски риболов и разходка
благодаря предварително