Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Кратко, но ползотворно...
Кратко, но ползотворно...
Здравейте отново! Та тази седмица навестих един мой приятел и малко спонтанно решихме да отидеме да метнеме на едно малко водоемче (гр. Банкя, преди кв.Михайлово). Питахме един чичка попътя и той вика че не били зарибявали от февруари ама какво да се прави, тръгнали сме вече... Та стигнахме там:

Наистина готино местенце, със предвидени пейки и засадени дръвчета за сянка. Та сложихме хляба (единствената стръв...все пак спонтанно го решихме както споменах вече) и заметнахме....или по-скоро само аз. Въпреки хъса и бая силното замятане на моят човек той не знам как точно но успя да закачи клон на дърво на около 3-4 метра височина над него. Отплетохме и продължихме. Имаше бая удари ама рибите много претенциозни и едвам-едвам пипат. След около половин час от пристигането ни на мене ми удари една каракудка - 100-тина грама. Последваха пак бая кълвежи ама нито една не извадихме. Накрая точно преди да си тръгнеме...да удар отново. Дръпнах аз макарата и що да видя - въдицата ще се счупи (+ ръката ми). Нямахме кеп и приспособления и с малко висш пилотаж извадих ей тоя Убавец:

Кило и нещо ни каза чичката-собственик.
Раззбира се нямах достатъчно време тогава но със сигурност отново ще навестиме водоемчето и този път с доста по-добра подготовка. Естествено ще пиша и отзива си

Наистина готино местенце, със предвидени пейки и засадени дръвчета за сянка. Та сложихме хляба (единствената стръв...все пак спонтанно го решихме както споменах вече) и заметнахме....или по-скоро само аз. Въпреки хъса и бая силното замятане на моят човек той не знам как точно но успя да закачи клон на дърво на около 3-4 метра височина над него. Отплетохме и продължихме. Имаше бая удари ама рибите много претенциозни и едвам-едвам пипат. След около половин час от пристигането ни на мене ми удари една каракудка - 100-тина грама. Последваха пак бая кълвежи ама нито една не извадихме. Накрая точно преди да си тръгнеме...да удар отново. Дръпнах аз макарата и що да видя - въдицата ще се счупи (+ ръката ми). Нямахме кеп и приспособления и с малко висш пилотаж извадих ей тоя Убавец:

Кило и нещо ни каза чичката-собственик.
Раззбира се нямах достатъчно време тогава но със сигурност отново ще навестиме водоемчето и този път с доста по-добра подготовка. Естествено ще пиша и отзива си

Таранка маниак!
- bobo_33333
- кандидат преподавател

Re: Кратко, но ползотворно...
Браво за шаркото,все пак сте го извадили.
И другият път ,по лекичко дърпай,да не се счупи въдицата и леко охлаби аванса на макарето.
Пробвайте на царевичка,сладка от консерва или млечна ,ако намерите.
И другият път ,по лекичко дърпай,да не се счупи въдицата и леко охлаби аванса на макарето.
Пробвайте на царевичка,сладка от консерва или млечна ,ако намерите.
Последно промяна от bobo_33333 на Чет Юли 28, 2011 1:05 pm, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
Да колега мерси за съветите
Само дето въдицата ЩЕШЕ да се счупи ама НЕ се счупи
А и нямах време за аванса да го настройвам щото той на плувка ми клъвна на 2 метра от брега 

Таранка маниак!
Железен си.

- stefanotis
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Браво пич, хубаво шаранче !
Другият път по голям
Другият път по голям
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- jasonsmith
- разбира нещата

Екстра излетче, още ли е 10лв на пръчка?