Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

морско куче
Модератор: emo vasilev
- balky
- научил се да хвърля
морско куче
Здравейте, понеже възникна спор искам да попитам знаещите....
Има една риба в Черно море ,която много прилича на попче и я наричат "куче".
Въпроса ми е тази риба ставали за ядене или е отровна?
Re: морско куче
На мене са ми казва ли че нестава за ядене и била отровна за човекаbalky написа:Здравейте, понеже възникна спор искам да попитам знаещите....
Здравейте колеги но само да поясним че рибата куче не е отровна но не става за ядене а даркона е отровна и става за ядене но трябва да се дере но много внимателно защото отровата и е в шиповете зад главата и по перките.
-
- научил се да хвърля
Няма риба в Черно мере с отровно месо. Лично аз не съм ял морска кучка(това е правилното наименование), но гларусите и котките ги ядат без проблем.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
- gergi83
- научил се да хвърля
всичко е до въпрос на вкус,аз лично не съм ял морска кучка
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Аз лично не бих ял никаква кучка 

- balky
- научил се да хвърля
Здравейте,
въпроса ми е как да различим попче от куче? Вчера на пристанището на Балчик хванахме доста "попчета", но част от тях са малко по-различни....Едните имат черна точка на гръбната перка, а другите на цвят са малко по-зелени. Детето ми дава зор да ги пържим, но не съм сигурен дали няма да има проблем с яденето на тези рибки, ако действително "кучето" е с отровно месо?
Поздрави.
въпроса ми е как да различим попче от куче? Вчера на пристанището на Балчик хванахме доста "попчета", но част от тях са малко по-различни....Едните имат черна точка на гръбната перка, а другите на цвят са малко по-зелени. Детето ми дава зор да ги пържим, но не съм сигурен дали няма да има проблем с яденето на тези рибки, ако действително "кучето" е с отровно месо?
Поздрави.
Кучето е странично сплеснато докато попчето е идеален кръг,устата на кучето е малка и има характерни 2 зъба-може да пусне кръв,има тъмен тен на мангал и ясно изразено шкембе.
-
- научил се да хвърля
Няма нищо отровно в "морското куче" - просто месото му е по-жилаво и не толкова вкусно. Знам го от личен опит.
И да ме няма, пак съм тук !
-
- научил се да хвърля
Няма риба в Черно море с отровно месо
Преди години никой не ядеше акула и рапани а сега са деликатес. Предвиждам че в близко бъдеще ще започнем да ядем и други "неядливи" риби като лапините.
Най-лесно се различават попчето от кучето по коремните перки.При попчето перките са под формата на един кръгъл плавник подобен на вендуза, при кучето коремните перки са много тънки разперени като чатал.

Най-лесно се различават попчето от кучето по коремните перки.При попчето перките са под формата на един кръгъл плавник подобен на вендуза, при кучето коремните перки са много тънки разперени като чатал.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!