Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
MuTaKa
фен клуб-скобар

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от MuTaKa »

Вчера на Богров(28.07.2011) от 8:30 до 19:00 1 амур, 1 шаран и няколко по-малки и 1 бъфало(май несъм сигурен). Лових на щека докато не се счупи от невнимание :lol: ластик 1.6 основно влакно 0.18 повод 0.16 кука номер:10 имах и 2 късания едното от Амур другото незнам от какво :D след като счупих щеката от невнимание минах на мач но там излезнаха само каракуди .
Лових и захранвах само c пелети и царевица.

Амура 5кг. някъде.. Изображение
Шарана около 9-10кг. Изображение
и Бъфало(май несъм сигурен) Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Исках да пусна инфото като продължение на темата ми

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=50680
,но не намерих начин :idea:

На 29.07, петък на яз. Искър, около Римския беше по-слабо от обикновенното. Не беше и особенно приятно-валя ме дъжд, удряха гръмове, "мястото ми" беше окупирано от палаткаджия с гадже, които са били там от два дни.Беше разпънал поне 10 дънни (добре че не хвана повече от риба на въдица, предимно ситнежи :twisted: ) Цял ден лиготене :" Мило -това, Мило- онова, Мило 'айде да си ходиме вече, Е-е, мило още малко ......" :smt055 :smt055 Накрая си оставиха целия боклук и си заминаха :mrgreen:
За разлика от последния път,когато фидера работеше по-добре, сега удачен се оказа мача на ваглер, след яка захранка и периодично подържане на петното. Дистанция около 15м. от брега, дълбочина 6м.Открих, че пуканките на "Трапер"(бели) са по устойчиви на куката от тези на Кук(жълти), но нямам представа за предпочитанията на рибата защото имам само 5-6 платики на фидера, по равно на двата вида пуканки -медарки.
Този път си взех риба в рамките на нормата, останалата( пак толкова) релийзнах.Закрих платиката, отивам на море :ANAL:
Изображение
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Да попитам колеги тоз язовир пасарел расзрешен ли е за риболов ? Ако да какво може дасе очаква на въдиците ?
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

BACARDI написа:Да попитам колеги тоз язовир пасарел расзрешен ли е за риболов ? Ако да какво може дасе очаква на въдиците ?
Забранен е и се охранява от полиция! Не си прави експерименти!
Има рибарско присъствие,но те са местни,ловят от вътрешната страна и като видят полицаите се изнасят през гората.Нямат особенно големи успехи.Просто не си заслужава да рискуваш.
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

MuTaKa написа:Вчера на Богров(28.07.2011) от 8:30 до 19:00 1 амур, 1 шаран и няколко по-малки и 1 бъфало(май несъм сигурен).
Евалата Митаче!Малък рибар пък кви едри ги ловиш,а рибока си буфи-буфи.Добър риболов си спретнахме.Жалко за ветровитата случка,ама няма начин случват се тези неща,спасихме столо поне. :D
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

jasonsmith написа:
levski написа:Ще съм с каска :finga:Благодаря ти все пак че ме предупреди да внимавам като ходя на собствения Ти водоем :smt008
В интерес на истината, трябва да се забранят абсолютно всички моторно-превозни средства в НАШИЯ Вододаен язовир както си беше навремето.. Не знам дали има друго място по света, в което сульо и пульо карат джетове, яхти и тем подобни...
Правилно си чул ,че така е било доста назад във времето ,забранено за лодки/не че ги е имало много тогава.Но сега няма как да стане,всеки вододаен язовир си има санитарно-охранителни зони/на Искъра една от най-големите/и свободна част.Та в тази свободна част е разрешено ползването на плавателни средства,даже общината в новия план на София предвижда да направи там аквапарк :shock: .Друг е проблема с тези джетове,яхти ,той е още преди язовира.Но ,вече ги натягат нещата,по морето работят по въпроса,също така е и проблем на язовира контрола,а той е никакъв.Два месеца им се нагледах,август ще стане още по-голям батак,затова сменяме другата седмица язовира.
А на тролинг резултата е просто нулев, почти,все още няма /а може и да няма въобще/слука.Язовира просто се обезрибява с всяка година,по 10-15 мин. няма нищо на сонара.Другия голям проблем е и тревясването,водорасли покриват плътно голяма част от дъното,на места по 1,5-2м.високи,но това ще го усетят стопаните на язовира след време. :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Здравейте днес бях на водоема зад теца в дружба или по точно зад квартал миленков водоема е бивша кариера и по голяма част от бреговете му са недостъпни . Такам днес отидох към 7:30 и водоема изглеждаше така :
Изображение
Изображение
Изображение
до към 10 часа имах 3-4 кефалчета и дузина каракуденца тогава дойде колегата от форума maikal3333 той ми показа че от другата страна е по дълбоко и отидохме там ето г ои него в момент на замятане
Изображение
А ето го и общия резултат кефалите са главно от него аз ловях повече дребни каракудки но и аз имам няколко кефалчета 2 червеноперчици и 2 уклейки
Изображение
Изображение
Колегата до нас беше извадил едно малко шаранче към 500-600 грама и няколко големи кефалчета направи ми впечатление че един човек дойде да му се скара защо е задържал шаранчето а не го е пуснал след като е маломерно това ме радва че има хора който все пак ги е грижа . Всичката риба която хванахме беше пусната но за жалост нещо не ми дава да си сваля клипчето от апарата дава ми неква грешка . Това е от мен дано съм бил полезен и едно послание "хвани пусни " или вземи толкова колкото можеш да изядеш на едно ядене маломерните задължително ги пускайте ако не всичко за да има и следващия път какво да вадим а замалко да забравя и си сабирайте боклуците водоемите в българия не трябва да стават сметища моля ви .
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
MuTaKa
фен клуб-скобар

Мнение от MuTaKa »

Paublo_Eskobar написа:
MuTaKa написа:Вчера на Богров(28.07.2011) от 8:30 до 19:00 1 амур, 1 шаран и няколко по-малки и 1 бъфало(май несъм сигурен).
Евалата Митаче!Малък рибар пък кви едри ги ловиш,а рибока си буфи-буфи.Добър риболов си спретнахме.Жалко за ветровитата случка,ама няма начин случват се тези неща,спасихме столо поне. :D

Е да екстра риболов направихме :D а за случката поне спасихме платформата :D :D :D
maikal3333
новобранец
новобранец

Мнение от maikal3333 »

BACARDI написа:Здравейте днес бях на водоема зад теца в дружба или по точно зад квартал миленков ...............
После и аз извадих едно шаранче на жито даже ми скъса куката добре че не беше налапало извадих и няколко клена и повечко каракуди :)
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

MuTaKa написа:
Paublo_Eskobar написа:

Е да екстра риболов направихме :D а за случката поне спасихме платформата :D :D :D
Браво Мите, много ги ловиш! Едва не го отказа Цецо от риболова :lol:

ПП. Стягай бързо щеката и да направиме още един Богров заедно :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Вчера се разходих до рибарниците в с. Доганово. Мястото е много подходящо за начинаещи в риболова на плувка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

За с. Доганово, преди яз. Огняново ли говориш, колега?
Къде по-точно се намират тези рибарници, защото не мога да ги видя на Google Maps?
Предварително благодаря! :)
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
Аватар
MuTaKa
фен клуб-скобар

Мнение от MuTaKa »

chirusa_bg написа: ПП. Стягай бързо щеката и да направиме още един Богров заедно :)
Сега е на ремонт :D като е готова може да направиме още един на Богров :)
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

BV написа:За с. Доганово, преди яз. Огняново ли говориш, колега?
Къде по-точно се намират тези рибарници, защото не мога да ги видя на Google Maps?
Предварително благодаря! :)
Да, там е мястото.
Няма да ги видиш, бяха затлачени и сега се почистени и завирени отново.
Преди да влезеш в селото се завива в ляво, има огромни табели :wink:

*Мястото е доста грозно.
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

Благодаря ти, колега!
Предполагам е това: http://maps.google.bg/?ll=42.636769,23. ... 5&t=h&z=17
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”