Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Цонево + фидер = добри платики
Цонево + фидер = добри платики
Всичко започна с прочитането на една тема, а именно темата на Доктор5 ... Няколко безсънни нощи с мислене на стратегия и тактика. След това малък проблем се оказа намирането на компания (не обичам да ходя сам за риба) но и тази пречка бе преодоляна. В петък на обяд часът и мястото на риболова вече бяха известни.
В събота бяха закупени необходимите "продукти" а именно 200 грама шарен, 2 дози торен, 1 пакет (по 3 кг.
)захранка Старфиш Фидер и 1 пакет Платика. Мислех да ловя с 2 фидера на 2 петна съответно на 15-20 м. с лайт фидера ми на 3.30 метра и на 50 + метра с хеви фидера ми на 4.20 метра. На голямата дистанция със купешка захранка, на късата със накиснато кюспе + ториха от местния хлебозавод + варено жито. Към двете захранки беше добавено и известно количество кокосови стърготини и червени трохи на Марош. Бях подготвил сварено жито с натурален аромат, с аромат на мед и аромат на канела, 400 гр. замразена царевица и торен. Та в началото сергията изглеждаше така:

Аааа, щях да забравя, изпекох си специален хляб в хлебопекарната с дебели кори. Бях гледал по Хоби ТВ, как един пич ловеше на кора от хляб оформена със зъмба. Е аз нямам зъмба но с макетно ножче успях да му придам някаква форма подходяща за закачане на кука.
А бе голяма подготовка беше ви казвам
Ето го и работното място на колегата

Той лови само на мач, в началото на ваглер, но бързо премина на слайдер поради бурния вятър, който ни съпътстваше през целия ден.
А ето я и моята ракетна установка

Оказа се, че на близката дистанция дълбочината беше около 3-4 метра а на далечната 8-9 метра. и съответно ползвах хранилки 15 гр. и 40 гр. Повод 0.14 на Строфт, кука 14-ка на Оунър - Чика. Симетричен монтаж на фидерите.
Заметнах няколко пъти за да захраня петната и започна чакането. Може би около 45 минути иииии ето го батко бееееее

Хвана се на дългата дистанция. Труден риболов беше. Рибите бяха редки и на моменти. Трудно се задържаха на петната. До обяд (11 часа) лових само на далечната дистанция. От 11 до 15 часа бях почти без риби на фидера. Минах на мач, но това не мие любимия вид риболов особено в тоя вятър, и след час го прибрах. Все пак хванах няколко баби. Колегата си ги дърпаше регулярно на мача, макар и по дребни и предимно бабушки и тук там някоя дядушка ( това е едра бабушка)
Към 15 часа нещата на фидерите се раздвижиха и заработи близката дистанция, където вече бях заебал кюспето със хляба и си хранех със Старфиша. Та така до към 17:30 когато вятъра малко понамаля и реших да извадя и 8-цата. За кратко време хванах няколко уклея, бабушки, една червеноперка, една платика и 2 костура. За съжаление след това влязах в серия от гъсти слънчаци и се наложи да приобера 8-цата, а след малко и целия панаир. Все пак беше вече 19.30 часа. Получи се шарен риболов с улов на : платика, бабушка, червеноперка, каракуда, уклей, морунаж, кефал, костур и слънчак (дано не съм пропуснал някой вид
) Рибите вземаха предимно на 3-4 бели червея. Всякакви други комбинации на стръв не бяха отразявани.
Ето го и крайния резултат.

Естествено после ги пратих по живо по здраво

А ето и резултат на колегата

И той го върна във водоема за да ни радва и за в бъдеще

И накрая малко пейзажи

ПП: Сори за качеството на снимките, ама нямам навика да нося фотоапарат
Поздрави и до нови срещи

В събота бяха закупени необходимите "продукти" а именно 200 грама шарен, 2 дози торен, 1 пакет (по 3 кг.

Аааа, щях да забравя, изпекох си специален хляб в хлебопекарната с дебели кори. Бях гледал по Хоби ТВ, как един пич ловеше на кора от хляб оформена със зъмба. Е аз нямам зъмба но с макетно ножче успях да му придам някаква форма подходяща за закачане на кука.
А бе голяма подготовка беше ви казвам

Ето го и работното място на колегата

Той лови само на мач, в началото на ваглер, но бързо премина на слайдер поради бурния вятър, който ни съпътстваше през целия ден.

А ето я и моята ракетна установка

Оказа се, че на близката дистанция дълбочината беше около 3-4 метра а на далечната 8-9 метра. и съответно ползвах хранилки 15 гр. и 40 гр. Повод 0.14 на Строфт, кука 14-ка на Оунър - Чика. Симетричен монтаж на фидерите.
Заметнах няколко пъти за да захраня петната и започна чакането. Може би около 45 минути иииии ето го батко бееееее

Хвана се на дългата дистанция. Труден риболов беше. Рибите бяха редки и на моменти. Трудно се задържаха на петната. До обяд (11 часа) лових само на далечната дистанция. От 11 до 15 часа бях почти без риби на фидера. Минах на мач, но това не мие любимия вид риболов особено в тоя вятър, и след час го прибрах. Все пак хванах няколко баби. Колегата си ги дърпаше регулярно на мача, макар и по дребни и предимно бабушки и тук там някоя дядушка ( това е едра бабушка)

Към 15 часа нещата на фидерите се раздвижиха и заработи близката дистанция, където вече бях заебал кюспето със хляба и си хранех със Старфиша. Та така до към 17:30 когато вятъра малко понамаля и реших да извадя и 8-цата. За кратко време хванах няколко уклея, бабушки, една червеноперка, една платика и 2 костура. За съжаление след това влязах в серия от гъсти слънчаци и се наложи да приобера 8-цата, а след малко и целия панаир. Все пак беше вече 19.30 часа. Получи се шарен риболов с улов на : платика, бабушка, червеноперка, каракуда, уклей, морунаж, кефал, костур и слънчак (дано не съм пропуснал някой вид

Ето го и крайния резултат.

Естествено после ги пратих по живо по здраво

А ето и резултат на колегата

И той го върна във водоема за да ни радва и за в бъдеще

И накрая малко пейзажи

ПП: Сори за качеството на снимките, ама нямам навика да нося фотоапарат

Поздрави и до нови срещи

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Re: Цонево + фидер = добри платики
Поздрави за чудесния репортаж и добър риболов.
Третираш ли по някакъв начин стърготините или направо ги слагаш в храната?Koleff написа: кокосови стърготини
- muhito
- вече хвърля и на тежко
Браво! Страхотен риболов сте спретнали, поздравления! 

Чудесен излет и майсторски риболов 

Направо в храната.Калин–Стоянов написа: ... Третираш ли по някакъв начин стърготините или направо ги слагаш в храната?
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Koleff написа:Направо в храната.Калин–Стоянов написа: ... Третираш ли по някакъв начин стърготините или направо ги слагаш в храната?

- каридата
- учете се от него
Ееее явно е било платиков ден за бургазлийй.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

-
- сериозен играч
Браво ,Жоре! Прекрасни риби!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
-
- и господ не е толокова добър
Пак на ниво 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Перфектен риболов и супер репортаж.Желая по-голяма наслука на Кърджали!