Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Помощ в избора
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Помощ в избора
Колеги моля споделете с какви видове блесни и воблери сте ловили клен в бистра и мътна вода.Ще съм ви благодарен.препопоръчайте видове ако може със снимки.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Колега,темата би стояла по-добре в "Спинингов риболов",но ти си знаеш!
Преди години,докато блеснях със старата пръчка "Lipno" 1,70 и макаричка "Делфин" използвах ето тези блеснички.Нямаха празно!Освен тях,имах и едни с много голямо утежнение/оловна глава/.Бяха в най-различни разцветки и с две крила.За мътна вода бяха перфектни.Сега нещо не ме влече този вид риболов.Колегите спинингисти да кажат!

Преди години,докато блеснях със старата пръчка "Lipno" 1,70 и макаричка "Делфин" използвах ето тези блеснички.Нямаха празно!Освен тях,имах и едни с много голямо утежнение/оловна глава/.Бяха в най-различни разцветки и с две крила.За мътна вода бяха перфектни.Сега нещо не ме влече този вид риболов.Колегите спинингисти да кажат!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Local,Local написа:Някой път наистина не мога да проумея как след близо 100 мнения човек пак пуска темите в грешен раздел... Местя за последно , другия път трия!
Какво му е на раздела

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В мътна вода е логично да ползваш блесни които отразяват по-добре светлината та да може рибата да забележи примамката.
Със снимката на Сапуна съм съгласен с почти всички от моделите с изключение на Black Furry (последната от ляво на дясно),която се представя по-добре в бистра вода.
Воблери-пробвай с тракалките доста ефективни са при клена
Наслука
Със снимката на Сапуна съм съгласен с почти всички от моделите с изключение на Black Furry (последната от ляво на дясно),която се представя по-добре в бистра вода.
Воблери-пробвай с тракалките доста ефективни са при клена

Наслука
Последно промяна от vIdRaTa на Пет Юни 22, 2007 4:04 pm, променено общо 1 път.
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ОК влизам от началната naRIBA и не съм видял ,че е местенаvIdRaTa написа:Local,Local написа:Някой път наистина не мога да проумея как след близо 100 мнения човек пак пуска темите в грешен раздел... Местя за последно , другия път трия!
Какво му е на разделато тая тема си е направо за "спинингов",ама как каза Сапуна твоя си работа

Сори Локи

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: 10x
Няма за каквоblesnar написа:благодаря сапунче и на теб видра ,извинявайте ама по погрешка съм объркал мястото на темата

Наслука
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми е ТОЯ го раздава опитен такъф ама що си трае 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ъкхъм, в мътна вода не по-малко важна от цвета е вибрацията на блесната. По-силните колебания от въртенето на лопатката се разпространяват във водата , независимо, че е мътна и въздействат върху страничната линия на рибата и без да я вижда.vIdRaTa написа:В мътна вода е логично да ползваш блесни които отразяват по-добре светлината та да може рибата да забележи примамката...
Е, разбира се при много мътна вода е хубаво да се изнесем в плиткажите и разливите, рибата обикновено е там - едно, че водата съдържа по-малко разворени частици които смущават дишането и, а друго, че там водата е по-спокойна и рибките хабят по-малко енергия, вместо да се борят с течението. Или да си намерим друго занимание...
Ха, ха, за мен важи поговорката "Пази боже сляпо да прогледа"...Павел Иванов написа:Ми е ТОЯ го раздава опитен такъф ама що си трае