Мултипликатори и спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Germanov
новобранец
новобранец

Мултипликатори и спининг

Мнение от Germanov »

Чудно ми е дали мултипликаторите стават за спинингов риболов?Виждал съм че много хора ги използват за морски и риболов на сомове,ама дали стават за обиновен спинингов,с леки изкуствени примамки ?
amatior nekuv
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Стават ама не требва да се тормозиш :wink: Едно управлението е по-кофти ( спиране с палец иначе баси оплитания :? ) , друга на цената на що-годе читаво спинингово мулти си взимаш в пъти по-читава безинерционна макара та тъй :wink: Ако ти трябва за тролинг добре ама за спининг не е по-доброто решение :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Germanov
новобранец
новобранец

Мнение от Germanov »

Шефа ми е стар рибар и според него мултипликатора е най-добрия избор.Каза,че веднъж щом свикнеш е много по-доро и по-прецизно.Докъто се научи човек,е било игра на нерви,ама пък аз съм непукист :) Знаете ли някъде да се продават малки мултипликатори за спинингов,а не морски риболов ?

като този да речем :
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=763
amatior nekuv
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Germanov, по принцип шефа винаги е прав :lol: но наистина ще ти е трудно с мултипликатор ...... пробвай и ще се убедиш :idea: Потърси при вносителката на шимано Камелия .... Магазина и е близо до илиенци ........ контакт и точен адрес ще мога да ти дам довечера :idea:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Е, щом е казал така шефа ти, кво да приказваме...Отличен избор е наистина, просто трябва да се ограничиш с блесни над номер 5... :lol: :lol: :lol:

п.с.
Germanov написа:...Знаете ли някъде да се продават малки мултипликатори за спинингов,а не морски риболов ?

като този да речем :
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=763
Е защо не си го поръчаш директно от он-лайн магазина? Ще ти го донесат на крака...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:idea: "Камекс - Ко". Камелия Велкова - Управител. гр. София Илиенци, "Търговски център 2002", магазин А206. мобилен: 0899 833 249 :lol: ама пак си помисли ....... пък на шефа не казвай :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Germanov
новобранец
новобранец

Мнение от Germanov »

Лелее :) много благодарско !Ще се възползвам при първа възможност.
А от онлайн магазина не мога да си взема,защото е с изчерпано количество.
amatior nekuv
Germanov
новобранец
новобранец

Мнение от Germanov »

За дясна звучи по-добре,ама всъщност няма много значение според мен.//теоритично обаче,щото с такава макара не съм работил.
amatior nekuv
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не мисля че мулти за дясна ръка особенно в случая - спинингово такова - би било по-удобен или удачен вариант :? Все пак тролинга и спининга с мулти са коренно различни понятия . В случая ( спининга ) ако Germanov си е десняк му трябва точно ляво мулти ! За какво иде реч - замята се с дясната ръка , по-време на самото замятане палеца на ръката трябва да е над шпулата та да може точно преди приводняването на примамката изнизването на влакното да бъде спряно с палеца та да бъде предотвратено скупчването на продължаващото да се изнизва от шпулата влакно и тъй да се избегне или часове разплитане или изхвърляне на самото влакно :wink: Тъй некак си неудобно се замята с дясната ръка докато лявата трябва да придържа мултито та да е ефективен палеца :wink: Тъй , при спининговото не трябва редач щот само пречи !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Germanov
новобранец
новобранец

Мнение от Germanov »

Аз съм десняк,ама не ми звучи особено сложно замятането с дясна ръка.То ще си каже де..
amatior nekuv
Аватар
[ScoTT]
новобранец
новобранец

Мнение от [ScoTT] »

Колеги да попитам всеки ли мултипликатор ли трябва да се разпъва? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”