Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Re: Жребчево

Мнение от S.Koychev »

Някакво прясно инфо за Жребчево???
Как е нивото,движение на риби ?
Всякакво инфо ще е от полза.
Ribarche
xpu161
новобранец
новобранец

Мнение от xpu161 »

Вчера едни познати са се прибрали с над 20 кг, имало хубави платики. Не знам подробности, защото инфото е от жената на единия участник.
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Е ,то много относително, язовира си е доста голям :D ,до колкото разбрах нивото е доста паднало смятам да съм на Дартанелите,ще пробвам на мач и фидер пък каквото стане.
Утре след работа отивам до към 20 часа смятам да съм заметнал и да чакам,ако не риба то поне Ямболска гроздова ще има :mrgreen:
Ribarche
donadoni8208
новобранец
новобранец

Мнение от donadoni8208 »

В петък бях на Дартанелите излизаше каракуда на фидер и дребни платички.На захранката се завъртяха дребни червеноперки.
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

На 28ми (четвъртък) бях на Мантинелата,нямам си фото но и без него си спретнах добър излет с добър улов.Рано сутринта малко преди видело извадихме с колегата някоя и друга червенопера на солото ,като съответно и метнахме някой и друг фидер и пружини на дистанция 25-30метра.Всичко беше заложено на царевичка (кочан).Резултата е около 6-7 кила червенопера морунаж и средна хубост платики.В най-голямата жега на пружинката удари шаран около 2-2,5кг и беше сполучливо кепнат..Както казах в голямата жега рибата се дръпна още по-навътре и се налагаше да замятаме още по-надалеч.Като цяло рибата къвеше през цялото време (до към16часа)Мисля че идните дни Мантинелата ще е най- уловистото место.На слука колеги.
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Посвещавам тази снимка на всички,които упорито ми разправяха,че платиките по 1+кг. били изчезнали от Жребеца 8) (снимката е от вчера)
Изображение
MILF - Man, I love fishing !
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

na 27 cled dapdanelite okolo 6 kg camo chervenopera .na pero ' na cladka carevica 'kalve ot 9 do 16 .Mnogo priaten ribolov .
na4o_kz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от na4o_kz »

[quote="bayatov"]Посвещавам тази снимка на всички,които упорито ми разправяха,че платиките по 1+кг. били изчезнали от Жребеца 8) .......Аз бих казал....... То арматура и гърба си има колкото щеш,ами всеки търси санираната риба :lol:Въпреки това ти им :butthead: натри носовете на тези ,които са те излъгали :D.
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

На 1-ви и 2-ри бяхме под острова,малко преди садките.Нивото-острова открит,там тарапана-каравани,коли,лодки и прочие...От към риба бабушки,платички и морунажчета на плувка и фидер-на сладка царевичка или бял.На дъно на пружините някоя прилична каракуда...Обаче мястото е много шит с тея миди...имах няколко прилични удара на плувка и от тях изкарах само едно шаранче 1.200кг...другите търват кордата по мидите и айде-адиос... :? Лошо впечатление ми прави как "колегите" пъхат в живарниците някакви шаранчета по има няма и половин килце с радост на челото...Естествено и аз хванах 5-6 такива мушморока,пращам ги да викат някой по възрастен,а те все забравят... :lol: Тъкмо в язовира има някакво известно количество шаран и всички прибират небивали маломерки...Ако искаме да пораснат трябва да ги оставим намира...ама за жалост не всички мислят като мен и защото се опитах да направя забележка на едни "колеги" ,които пред очите ми пуснаха две шаранчета по 300-400грама в живарниците замалко да си изям боя...Та това е положението+редовните бракониери които си чешат ли ,чешат...
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

xt33m33 написа:Лошо впечатление ми прави как "колегите" пъхат в живарниците някакви шаранчета по има няма и половин килце с радост на челото...Естествено и аз хванах 5-6 такива мушморока,пращам ги да викат някой по възрастен,а те все забравят... :lol: Тъкмо в язовира има някакво известно количество шаран и всички прибират небивали маломерки...Ако искаме да пораснат трябва да ги оставим намира...ама за жалост не всички мислят като мен и защото се опитах да направя забележка на едни "колеги" ,които пред очите ми пуснаха две шаранчета по 300-400грама в живарниците замалко да си изям боя...Та това е положението+редовните бракониери които си чешат ли ,чешат...
Сигурно няма какво да манджат и затварят БУРКАНИ! :axe: :axe:
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

Лошо впечатление ми прави как "колегите" пъхат в живарниците някакви шаранчета по има няма и половин килце с радост на челото...Естествено и аз хванах 5-6 такива мушморока,пращам ги да викат някой по възрастен,а те все забравят... :lol: Тъкмо в язовира има някакво известно количество шаран и всички прибират небивали маломерки...Ако искаме да пораснат трябва да ги оставим намира...ама за жалост не всички мислят като мен и защото се опитах да направя забележка на едни "колеги" ,които пред очите ми пуснаха две шаранчета по 300-400грама в живарниците замалко да си изям боя...Та това е положението+редовните бракониери които си чешат ли ,чешат...

Е,нямаше ли реплики от типа "аз тези пари за билета как ще си ги избия"?
Да им повярва човек , че и билети имат!
xpu161
новобранец
новобранец

Мнение от xpu161 »

На 2-ри и 3-ти бяхме между Паметника и Дарданела. Буташе само на пружина с отрупани куки с бял или торен червей. На бял по-добре. Платика, морунаж и каракуда. Миналата сряда на същото място е кълвяло на пружина без червеи по куките, което ни подведе и ние така да започнем, но нищо не се обади и сменихме тактиката. Рано сутринта рибата беше близо до брега, към обяд се измести навътре, но и в жегата си кълвеше. "Съседите" хванаха едно шаранче към кило, но го пуснаха като си тръгваха, както си му е редът.
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Жребчево, 2,3,4,август.Мястото е между дарданелите и църквата.

Изображение

Захранка ,суха царевица,дистанция 200 метра.За 3 дни,една платика 2кг

Изображение

1 каракуда кило,5-6 морунажа по 300-500гр.За 3 дни нивото падна с 20см
На фидер и пружина,бял червей или сладка царевица,на къса дистанция се лови доволно дребен морунаж,платика и някоя каракуда,но не сме се занимавали.
Е това до нас, е колега от форума.Успех на всички

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
stoun
новобранец
новобранец

Мнение от stoun »

Колеги ,някой да има инфо за ръкава под свинарниците,как е нивото на вода и дава ли риба?Мерси предварително.
Аватар
lbfchy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lbfchy »

Колеги, утре отивам на Жребчево на едно заливче 15км. от Нова Загора, не го знам дали има наименование. Та искам да ви помоля за съвет относно стръв, захранка и тактика. Ще търся едра каракуда и платика. Мерси предварително :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”