Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Ами мята се с въдица.Мрежа която се хвърля с въдица и се навива към теб. 

-
- ще става разбирач
Днес бях към садово-много вятър,слаба работа!Само 3 кефала-маломерки.Атанас Катцарски написа:Ами мята се с въдица.Мрежа която се хвърля с въдица и се навива към теб.

Визуално изглежда така.Атанас Катцарски написа:Ами мята се с въдица.Мрежа която се хвърля с въдица и се навива към теб.

Аз лично всеки втори излет виждам по един "колега" с такова нещо.... За съжаление местата, на които ходя са почти непристъпни и подаването на сигнал с точни координати е невъзможно, понеже няма и път до там. Вече съм тотално обезверен, че е останала качествена риба в Марица. Надявах се, че ходейки по такива "забравени от Бога места" ще имам по-голям успех, но уви... токаджиите опоскаха цялата река. Каквато държавата, такъв и риболова... тъжно е...

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
-
- ще става разбирач
Явно проверяващите трябва да са и рибари! 

-
- ще става разбирач
Абе, тази година и аз не съм закачал. Друг път минаваше по някой на захранката, ама сега малката вода го избута надолу и се поразреди. Комшията закачи 2-3, ама с тоя повод 0.10 нема голям шанс.Don4o_62 написа:Наборе,аз днес се направих на шаранджияи сабахлен по първи петли бях на една от пресялните след Пловдив,зареден както си му е реда с разните му дънни,кюспета,царевици,ракети и т.н.Направо бях забравил кво е да мъкнеш толко багаж
.Със 6 дънни и два билета
до 11ч. нищо,освен една каракуда амджурка
.Няма помен от шаран,ни на игра ни на въдици.Не че хептен го няма,но нарядко подскачаше в трънаците покрай брега на недостъпни места, дето идея си нямам как ще се лови.Даже нямаше никой на това място
,а друг път със скари чак идват.Нищо че не излезна шаран,другия път си знам урока и само с един спининг ще се разхождам

Ясно и благодаря! И аз така си го представих, сега вече мамиц*та им мръсна като ги видя!
-
- ще става разбирач
Тази вечер бяхме за сом и шаран към Садово,но уви не взе нищо.
Стръв царевица и пиявица.Може пък да не им аресва,знай ли са!?
Стръв царевица и пиявица.Може пък да не им аресва,знай ли са!?

- tiktak
- ще става разбирач
Радостното обаче е че има много ето такиваangel.tr написа:Абе, тази година и аз не съм закачал. Друг път минаваше по някой на захранката, ама сега малката вода го избута надолу и се поразреди. Комшията закачи 2-3, ама с тоя повод 0.10 нема голям шанс.Don4o_62 написа:Наборе,аз днес се направих на шаранджияи сабахлен по първи петли бях на една от пресялните след Пловдив,зареден както си му е реда с разните му дънни,кюспета,царевици,ракети и т.н.Направо бях забравил кво е да мъкнеш толко багаж
.Със 6 дънни и два билета
до 11ч. нищо,освен една каракуда амджурка
.Няма помен от шаран,ни на игра ни на въдици.Не че хептен го няма,но нарядко подскачаше в трънаците покрай брега на недостъпни места, дето идея си нямам как ще се лови.Даже нямаше никой на това място
,а друг път със скари чак идват.Нищо че не излезна шаран,другия път си знам урока и само с един спининг ще се разхождам

В събота отидох за каракуда, а тези мушмороци направо не даваха да пуснеш. Хванах сигурно стотина. Дано не ги уморят тази година.
Хванах си и малко друга риба де

-
- ще става разбирач
Добре си хванал.
-
- ще става разбирач
Къде това колега? 

- tiktak
- ще става разбирач
Извинявай колега, обикновенно споделям къде точно ходя, но в случая ще премълча местата. Нека оставим тия малките на спокойствие. И аз самия смятам да не ловя повече там това лято.Атанас Катцарски написа:Къде това колега?
-
- ще става разбирач
Остави ти малките,то покрай тях идва и другото колега!Всички знаем това.
Не съм бракониер виж ми снимките.Пускам всичко което е маломерно,даже и тема имам за кефала.
Не съм бракониер виж ми снимките.Пускам всичко което е маломерно,даже и тема имам за кефала.

Тази сутрин поредния къс излет по Марица – след Пловдив – Кимера, та така преди да просветне нищо после някъде от 06:00 до към 08:30 кефала се отчето много добре oосновно на въртящи блесни, като дори и един воблер който мислех да направя на ключодържател хвана две риби – двете най големи – някъде около кило.
Става въпрос за воблера Goldy G05 - 3.8 cm потъващ, ще ми е любопитно дали някой колега е имал успехи с него и каква точно е проводката – при мен проработи проводка с кратки придърпвания след това пауза, леко обиране и пак серия от КРАТКИ (къси) придърпвания.
Става въпрос за воблера Goldy G05 - 3.8 cm потъващ, ще ми е любопитно дали някой колега е имал успехи с него и каква точно е проводката – при мен проработи проводка с кратки придърпвания след това пауза, леко обиране и пак серия от КРАТКИ (къси) придърпвания.
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Колеги събота и неделя ще ходя малко на Марица да видя как е положението.Ще ми се да хвана някой распер.Та въпроса ми е на какви примамки да го търся??
Ето и малко снимки от последния излет.

Рибките плуват на свобода.Поздрави!!
Ето и малко снимки от последния излет.

Рибките плуват на свобода.Поздрави!!
- Don4o_62
- учете се от него
И аз искам да хвана разпер ама много много срамежливи тия разпери
,на нищо не искат 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти