Риболов около Добрич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kurkana
новобранец
новобранец

Re: Риболов около Добрич

Мнение от kurkana »

Да наистина съм забравил , рибата се връща. :D
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

Утре смятам да намина на Одринци, чудя се обаче накъде да хвана - към то баба Алийца или към дълбокото :roll: - как е спуска към поляната срещу стената някой знае ли?
:supz: Който може не пита който пита може :supz: :supz: :supz:
NikolaiManolov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от NikolaiManolov »

Влизаш в селото, караш, караш и вече като наближи да излизаш от селото в посока към Ведрина, има едно кладенче в ляво. До него има път в ляво, който води до стената, но не минаваш по него, а по предния спрямонего откъм града. Там има една хубава къща за продажба и трябва да минеш покрай нея. И така, завиваш на ляво в уличката и като излезеш в края й, завиваш надясно и караш към 100 метра и после наляво и нагоре по баира към една празна вила. Заобикаляш я отляво и продължаваш към 300-400 метра и там някъде има отбивка за надолу по един огромен баир. Но не е много за хубави коли пътя и ако те завали дъжд, няма излизане 1-2 дни. Дано съм бил полезен и наслука!
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

NikolaiManolov написа:Влизаш в селото, караш, караш и вече като наближи да излизаш от селото в посока към Ведрина, има едно кладенче в ляво. До него има път в ляво, който води до стената, но не минаваш по него, а по предния спрямонего откъм града. Там има една хубава къща за продажба и трябва да минеш покрай нея. И така, завиваш на ляво в уличката и като излезеш в края й, завиваш надясно и караш към 100 метра и после наляво и нагоре по баира към една празна вила. Заобикаляш я отляво и продължаваш към 300-400 метра и там някъде има отбивка за надолу по един огромен баир. Но не е много за хубави коли пътя и ако те завали дъжд, няма излизане 1-2 дни. Дано съм бил полезен и наслука!
Колега пътя го знам - питах дали не е изровен от пороите. Благодаря все пак за отзива, може да свърши работа на някой. Наслука.
Аватар
emilstankov
новобранец
новобранец

Мнение от emilstankov »

Здравейте колеги и от мен на 10,07,2011 реших да посетя одринци в 05:00 бях вече там, избрах място срещу дигата макар че нямаше много място много коли от варна и от тх. настаних се разпънах мача захраних си както трябва бях се подготвил за шаранчета (царевица,пилети,бял червеи,торен червеи,захранка едро-структурна) но захранката май ми изигра лоша шега завъртяха се само червеноперки но може и да не е от захранката а просто шарана да липсва сменях тактики захранки но нямаше ефект, лежах на дъното от началото но много раци и винаги когато си мислех че кълве засичам вадя какво да гледам царевицата на половина и за това реших да ловя малко над дъното,пробвах на косъм продават се едни силиконови косъмчета на които се слагат 3 царевици но 30 мин. нямаше пипане и затова пробвах на пилета захранвах с пилети през 5 мин. с прашката но сомао ми взимаха ваглера и го водеха не се потопи нито веднъж и за това се върнах на първоначалното ловене на кука 14 камасан 651 с повод 35 см. флуор-карбон и сладка царевица, а на дъните на косъм стръв царевица с различни дипове но там цял ден нямах удар и така до 17:00 около 100 червеноперки заболя ме ръката да вадя и да хвърлям, колегите покрай мен за цял ден имаха по 10 рибки и през 5 мин. идваха да питат на какво ловя и как, е нямаше как да вадят хората са си взели въдиците от морето малко червей и това е на одринци риба има може да не е шаран или някаква др. но има вчера го доказах на колегите покрай мен все се оплакваха че риба нямало а на мен чак ми омръзна докато хвърля и да вадя,казах на еднин човек да доиде и да хвърли до мен да видим какво ще стане ваглер до ваглер и само аз ловя,накарх го да изкара ваглера да погледна как е построил линията,като изкара какво да гледам ужас,подарих му един ваглер 14 гр. сложих му един камасан с флуор-карбон и докато хвърли и вади изчетох му една лекция че е много важно как си построяваш линията тактиката как искаш да ловиш на пропадане да лежиш на дъното и тн. и след 20 мин.гледам човека окол 30-40 мен от мен вади риба след риба е колеги аз си направих извод че много хора не знаят как да ловят риба и за капак след риболовният излет цял живарник пълен с риба връщам я обратно и хората покрай мен възмутени защо я връщам е направете си извод защо няма риба на Одринци.
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

emilstankov написа:Здравейте колеги и от мен на 10,07,2011 реших да посетя одринци в 05:00 бях вече там, избрах място срещу дигата макар че нямаше много място много коли от варна и от тх. настаних се разпънах мача захраних си както трябва бях се подготвил за шаранчета (царевица,пилети,бял червеи,торен червеи,захранка едро-структурна) но захранката май ми изигра лоша шега завъртяха се само червеноперки но може и да не е от захранката а просто шарана да липсва сменях тактики захранки но нямаше ефект, лежах на дъното от началото но много раци и винаги когато си мислех че кълве засичам вадя какво да гледам царевицата на половина и за това реших да ловя малко над дъното,пробвах на косъм продават се едни силиконови косъмчета на които се слагат 3 царевици но 30 мин. нямаше пипане и затова пробвах на пилета захранвах с пилети през 5 мин. с прашката но сомао ми взимаха ваглера и го водеха не се потопи нито веднъж и за това се върнах на първоначалното ловене на кука 14 камасан 651 с повод 35 см. флуор-карбон и сладка царевица, а на дъните на косъм стръв царевица с различни дипове но там цял ден нямах удар и така до 17:00 около 100 червеноперки заболя ме ръката да вадя и да хвърлям, колегите покрай мен за цял ден имаха по 10 рибки и през 5 мин. идваха да питат на какво ловя и как, е нямаше как да вадят хората са си взели въдиците от морето малко червей и това е на одринци риба има може да не е шаран или някаква др. но има вчера го доказах на колегите покрай мен все се оплакваха че риба нямало а на мен чак ми омръзна докато хвърля и да вадя,казах на еднин човек да доиде и да хвърли до мен да видим какво ще стане ваглер до ваглер и само аз ловя,накарх го да изкара ваглера да погледна как е построил линията,като изкара какво да гледам ужас,подарих му един ваглер 14 гр. сложих му един камасан с флуор-карбон и докато хвърли и вади изчетох му една лекция че е много важно как си построяваш линията тактиката как искаш да ловиш на пропадане да лежиш на дъното и тн. и след 20 мин.гледам човека окол 30-40 мен от мен вади риба след риба е колеги аз си направих извод че много хора не знаят как да ловят риба и за капак след риболовният излет цял живарник пълен с риба връщам я обратно и хората покрай мен възмутени защо я връщам е направете си извод защо няма риба на Одринци.
Ай ай ай - А оня с BMW то дето и напука шушоните на каракудата и пусна двете маломерни шаранчета бях аз :D Равносметката - 68 каракудки от 150до 400 гр 25 червеноперки 2 бабушки 8 костурчета и 6 попчета. В едно си прав такъма требе да е по фин - всичко това само на плувка, захранвах с прашката с пелети от кюспе и някакви смески и даже си стрелях с топчета от оная гъстата манджа за пружината.Толкоз! :drinkers:
Аватар
BERG
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от BERG »

aleko написа:Бре,бре то много риба по Одринци! "100 червеноперки","68 каракуди....." голям смях :D
Аслъ :wink: ....Между другото каракакудата там май страда от червенка, три от рибите имаха подозрителни червени петна по люспите и баха оставени за храна на щъркелите :o
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

Браво , колеги , майстори сте ... кой от вас ше ми изнесе един урок на живо как се лови правилно на плувка , мерене на дълбочина , захранване и тн? Защото съм като повечето и аз, закачам там малко олово , колкото да потъне, един червей през гърба и айдеее после - "тц, няма риба , нямааа" :oops: :D
Аватар
emilstankov
новобранец
новобранец

Мнение от emilstankov »

колега когато и да се обадиш от моя страна винаги ще се притека на помощ даже може да направим някой излет заедно
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

emilstankov написа:колега когато и да се обадиш от моя страна винаги ще се притека на помощ даже може да направим някой излет заедно
Здравей колега , и благодаря за отговара :) Ще се радвам да направим риболовен излет заедно. Жив и здрав!
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Здравейте колеги!Някой може ли да да ми обясни къде на Дурнкулашкото езеро е разрешен риболова.Доста хора питах и всеки различно ми отговаря.Притеснява ме това да не отида някаде ,да дойдат ИАРА и да ме "обуят" с някой акт.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Мерси за инфото ;-)
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
radobg1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от radobg1 »

Здравейте колеги някой ходил ли е на язовир Дрян и има ли слука тази година какво се чува .Поздрави
peshocmeta
новобранец
новобранец

Мнение от peshocmeta »

radobg1 написа:Здравейте колеги някой ходил ли е на язовир Дрян и има ли слука тази година какво се чува .Поздрави
Язовира е разрешен за риболов от четвъртък 12.ч.до неделя до 21.ооч. таксата е 10лв но не съм ходил от 2 месеца .Уловената риба не се заплаща.Стопанисва се от ловното Ген.Тошево.
NikolaiManolov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от NikolaiManolov »

Здравейте, колеги! Вчера бяхме на Одринци с татко. Хванахме бабушки, каракуди и едно шаранче към килограм, откъм опашката. Взема добре на жито и омесен хляб, а шаранчето го излъгах на сладка царевица. Един познат днес се върна от Плачи дол-големия с 2 шаранчета по килограм и нещо. Еми това е засега. Нека и другите да пишат. Наслука!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”