? ЗА ТЕЖЕСТИ

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: ? ЗА ТЕЖЕСТИ

Мнение от Valyo68 »

Преди време Явор ми написа: Разгледай тежестите на фирмата TRYGONS , там ще видиш един много прост модел лесносменяеми тежести , които съм виждал по нашето Черноморие още като бях тинейджър. Предполагам Яво за това иде реч:
Изображение
Та сега да докладвам. Наистина този модел е много практичен и се оказа лесен за изпълнение, лесно се слага и маха, идеални са и за основни. Направих си една и неможах да я изгубя въпреки усилията ми. :D
Това е чертежа на формата:
Изображение
Изрязана е на плазма от стоманена плоча 10мм.
Изображение
Имам си вече формичка: :wink:
Изображение
И бързо сваляема тежест на колана:
Изображение
Плочката в която отливам е с много дебели стени и е нужно да се отнеме, /това не го предвидих/, тъй като поема веднага температурата на оловото и тежести повече от 500 грама не се получават добре на този етап. Най добре да се направи от алумин на фреза. Ако има нещо неясно съм насреща.Чертежчето го имам в DWG формат/Ауто кад/необходим ако искате да си го изрязвате.А и щях да забравя, взех си от Бургас 2бр. паламудски тежести за мрежа по 300 грама и ги обвих с бишоп/самовулканизираща се лента/, и се получи добра котвичка за буя.
Изображение
Ами за сега това е от мен. Поздрави на всички и наздраве! :drinkers: :wink:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Майсторска работа, браво Валка :rolleyes: !!!
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Браво наборе , точно това имах в пред вид. ;)
tekis
новобранец
новобранец

Мнение от tekis »

Проблема с тежестите го реших лесно. Една чинийка за масло от неръждавейка, индийско производство за 3.50. Неръждавейка тел 4мм за уши за колана. Получават се тежести точно 2 кг. Сега търся такава с размери и за 1кг :D . Олово, газова горелка, самоделния калъп и 6 тежести за 15 мин.
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

Момчета, някой правил ли е калъп от гипс? И ако не е удачно - защо - ще се спука или друго?
Благодаря ви за отговорите!
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Ако няма да правиш хиляди тежести няма проблем....Направи си го от гипс остави го да изсъхне добре защото иначе ще се спука и дерзай...Направи го по масивен...С последния такъв калъп излях около 40 тежести и си остана здрав.
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

gmurkacha написа:Ако няма да правиш хиляди тежести няма проблем....Направи си го от гипс остави го да изсъхне добре защото иначе ще се спука и дерзай...Направи го по масивен...С последния такъв калъп излях около 40 тежести и си остана здрав.
Сполай ти!
Аватар
melhinor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от melhinor »

udoudo написа:Момчета, някой правил ли е калъп от гипс? И ако не е удачно - защо - ще се спука или друго?
Благодаря ви за отговорите!

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=36338

http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=10764
:D
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

Да, благодаря! Преди няма и сто години, още когато на варненския вълнолом наистина се ловеше сафрид и рибарите бяха през метър, дядо ми си лееше оловото в гипсов калъп, но си помислих, че при по-голяма отливка нещата може да стоят различно.
darknessfairy
новобранец
новобранец

Мнение от darknessfairy »

Purvo zdraveite na vsichki.Vednaga se vijda che ste cheli po neshto ot tuk I tam,i mi se struva che davate mnenija ot tova koeto ste procheli ne ot lichnijat si opit,no kakto I da e.Intersno mi e katl ste takiva razbirachi I gmurkach pone lovite I neshto tam v Bulgarija v tova otdavna murtvo cherno more ili samo si cheshite ezicite,i slushate Todor Kolev I pesenta " CHERNO MORE,MNOGO E DOBRE" ???.ha ha ha.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Чакаме капацитет от вашия ранг да ни покаже туй-онуй.....
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Като чета това:
darknessfairy написа:Purvo zdraveite na vsichki.Vednaga se vijda che ste cheli po neshto ot tuk I tam,i mi se struva che davate mnenija ot tova koeto ste procheli ne ot lichnijat si opit,no kakto I da e.Intersno mi e katl ste takiva razbirachi I gmurkach pone lovite I neshto tam v Bulgarija v tova otdavna murtvo cherno more ili samo si cheshite ezicite,i slushate Todor Kolev I pesenta " CHERNO MORE,MNOGO E DOBRE" ???.ha ha ha.
И това:
darknessfairy написа:Здравейте на всички!
Може и да не сьм публикувал темата на правилното място и да сьм сгрешил но силно се надявам да не ме упрекнете а ако можете да помогнете.Вьпросьт ми е такьв-може ли някой да ме осведоми за това как се монтира леководолазен буй"шамандура",по-специално ме интересува това как се прикрепва вьжето на шамандурата кьм тялото и как се монтира тежеста която служи за закотвяне до като се гмуркам.Питам и бих искал да ме осведомите ако има доброжелатели защото аз от 2,5 години се гмуркам но никога до сега не сьм ползвал буй дори не знаех че е задьлжително .Разбрах едва вчера когато пристигна морски полицейски патрул (с който за радост се разминах само с предупреждение тьй като сьм чужденец тук).М/у другото пиша от Кипьр ,искам да се осведомя относно това което питам защото тук законите са кофти а глобите солени.Всеки който иска да изспрати някаква информация и снимков материал може да го направи тук вьв форума или на адрес:darknessfairy@abv.bg , ili v SKAYP na plamenlilov68 .Предварително благодаря.
Не знам защо се сещам за това:
"Кога стана калайджия, кога ти почерня з.....а?"
Изображение
Аватар
videodido
новобранец
новобранец

Мнение от videodido »

кърдски труд...от няколко стари акомулатора и боклуци от ЛПДЧ 18мм. с размери 100х80х25 направих,това:) http://didofurnira.snimka.bg/sea/tevest ... 9.28258454
1х1,688 кг.
1х1,682 кг.
1х1,625 кг.
и едно за котва на буя-776 кг.http://didofurnira.snimka.bg/sea/tevest ... 9.28258455
няма да показвам калъпа,че се разпадна :oops:
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

И моите първите бяха направени по същия начин :)
Аватар
videodido
новобранец
новобранец

Мнение от videodido »

следва обработка и черна оловна боя/от старите бои със съдържание на олово/ :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”