За щука и... още нещо!

Модератори: bobopeli, sapuna

Carpkiller
новобранец
новобранец

За щука и... още нещо!

Мнение от Carpkiller »

Така, снощи докато преглеждах из форума теми за излети и видях такава за щики, та реших и аз да видя, дали ще извадя забатка. Станах към 8:30, направих си кафе (за риба без да съм пил кафе - НЕ!), закусих и тръгнах. Карам си аз с колелото и се сещам, че за щика си трябва рибка ( :ANAL: ), добре, че носех и плувката. Минах покрай едно вирче и гледам кленчета и кротошки - ми, нямам избор! Налових си 10-15 (вирчето е на 300-500м от водоема за щука) и стигнах до ореченото място. Принципно в този водоем има(ше) само щука, но от няколко дена са се появили някак си магически лин и червеноперка (а някакъв идиот пуснал шаран 4-5кг и 10-тина малки). Имаше към 5-6 човека (което е доста за толкова малък водоем) и все на плувки за лина, червеноперката и на дъно за шарана. Моето место беше, както обикновенно свободно. Слагам едно кленче и се прицелих точно до едни буреняци. Докато чаках кълване чух, че каракудките не са изчезнали напълно, та реших, че може да си хвана за стръв. Измолих от едни колеги малко торни червеи и на плувка (вместо плувка имах коркова тапа) успях да си хвана 7 каракудки, горе-долу един размер. Извадих и веднага смених кленчето с каракудка. Още с първото замятане набарах скривалището на едно щуке
Изображение
Беше глътнало тройката та се наложи едвали не да го разпоря за да я извадя ( :shock: ) та, нямаше как да живее дълго и го "избавих от мъките". Общо взето имаше доста вятър и времето постоянно се менеше, може би това и влияеше на щуките. Обикновенно при спокойно време и по-топличко се чува и вижда, как по-едрите "чудовища" скачат на близо метър от водата, но този път на 4-5 пъти максимум да имаше подобно нещо. Докато хвана първото щуке мина час и половина. След още около час, 4 изядени каракудки, 3-4 убити змиичока дойде и колега от групичката, той понеже е запален плувкар дойде да види има ли лин или пък червеноперка.
Изображение
Извън темата: По-голям късметлия от него не познавам! От един гьол (в тясната си част е към метър широк, а в широката към 5м. и с обиколка около 200-300м) измъкна 4 лина по 400-500гр. и близо 15-тина каракудки, на река винаги успява да измъкне поне по 1 приличен клен и то, точно когато друг не лови. На същият този гьол днес ходих с него и извади 100-тина грамово бяло амурче. Просто шапка му свалям!
Да се върна на щукарският излет. Докато гледах дали ще хване нещо с плувката се улови още едно щуке, този път доста по-малко! Та, това беше за 4-5 часа, а е имало дни, когато съм се връщал с поне 5-6 прилични. Последно хванах една 500гр. (на мястото, където колегата мяташе с плувката). Викам си, "що да не хвърля и аз плувката с корковата тапа? Пък, белкем излезне нещо..." така и направих. Заложих на кука 14 и едно зърно сладка царевица, хвърлих близо до един папур и продължих да чакам щиките, но явно те нямаха намерение да ме зарадват повече. Свършиха рибетата и реших да хвана още някое кленче, отивам аз към плувката и гледам... Корка се потопи! Изплува и след има, няма 3 секунди и зачезна към папура. Бях на 10-тина метра и ударих един спринт, за мое нещастие точно пред водоема има кал (доста хлъзгава станала от колите минавали от там), подхлъзнах се и по гъз право в ямата, ставам и продължавам, викам си "Е*ах, ударих големия шаран!" стигнах и като почнах да навивам не го чувствах като шаран 4кг. Ама, все пак беше кеф докато се бори. Е, ето го и крайният улов:
Изображение
Ето го и нищо и никаквото шаране, заради което се ужулих целия:
Изображение
Шарането плува в очакване на следващата царевичка :)
Ако не го бях хванал това шаранче щях да кажа, че не съм доволен, но с него излета се оказа доста добър. Утре ще ходя с колегите на платения язовир в Осиковица. Преди 3-4 години ходих там, успяхме да хванем 10-тина шарковци на дъно и плувка, не много големи, най-големият беше 1.800кг (хванат от мен 8) ), малко таранка и някой сланчак. Последно колегите ходиха и на единият амур или толстолоб му скъса повода, а другия беше опуснал шаране, но каракудата си кълве. До тях други колеги бяха хванали 2 сомета, а най-странното, което дори е заснето е, как един 3.300кг шаран просто влезе в кепа на един пич, който си го прибра, все едно си беше негов. Решил съм на царевица, торен, бял и земен да я мъча. Пружина с 3 куки (1 под пружината и 2 една над друга) и една на плувка за каракудка и лин, а може да сложа една тапа с 3-ка кука за сом, само се чудя на к'во ще го ловя :shock:
Ако има нещо за споделяне, ще споделим :)
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: За щука и... още нещо!

Мнение от GoriLLaz »

Carpkiller написа: 3-4 убити змиичока
Всичко хубаво, ама това защо, смисъл?
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Ясен Генсузов написа:
Carpkiller написа: 3-4 убити змиичока
Всичко хубаво, ама това защо, смисъл?
Щото гледай ко става. :wink:

http://www.vbox7.com/play:95de6d4333
Аз там съм пораснал...
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Щото гледай ко става. :wink:

http://www.vbox7.com/play:95de6d4333[/quote]

Ибаси змиътъ :)
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Евала за излета.Иначе за змийте,евала бой де** техната мама де**,на мен веднъж ми бяха прояли плетение живарник,добре,че сте били с телен.
Carpkiller
новобранец
новобранец

Мнение от Carpkiller »

Там е пълно с тях! Веднъж една обикаляше около тапата и уж изчезна, а се оказа, че опитва да вземе рибето, та се закачи (не ми се беше случвало да хващам змия :Д)! Щом стане по-топло и веднага излизат....
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Carpkiller вече е Pikekiller! :smt023 :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
burg
разбира нещата
разбира нещата