за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Мнение от аксел »

Всъщност съм се объркал,инфото е на колегата Хохо,но благодаря и на двамата.Предполагам,че всичките модели от тези макари имат и за лява дръжка.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Колега Аксел, ще трябва да те разочаровам. Въпросният Зий Басс, струва около 1200-1300 долара. В България никой не го внася или продава. Ако все пак си купиш "отвъд великата вода"-САЩ най вероятно ще си единственият в БГ с такова чудо на инженерната мисъл/ всъщност устройството му е доста просто и здраво/. Най вероятно ще се чувстваш като със смокинг във селския хоремак. :D

Иначе е мултифункционална, като закъсаш с колата връзваш за макарата и почваш да теглиш.....без проблеми....... :D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

аксел написа:...Може ли да кажеш каква е цената и откъде може да се закупи,има ли резервна шпула...
Най-лесно може да се закупи от тук - http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=zeebaa ... ass&_rdc=1 . Цената е средно над 1000лв. Както всички макари от високият ценови клас резервна шпула си се купува допълнително . Взимал съм за приятели две такива , в размери 20 и 25 . Много здрави макари . Създават впечатление за работа със здраво мулти . Шумни и тегави както силовите модели на всички големи марки , малко по-шумни и по-тегави де .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Е значи имало два броя Зий Басс в БГ, ще стигнем ний Хамериката. :D
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Като не съм първи,мога да съм трети :D ,случайно дъщерята е в Щатите......,нека колегата Хохо,да пише кой точно е неговият модел,че малко се обърках,както и кой от всичките би препоръчал.Ще бъда благодарен за мненията.
валатът не най-лошото нещо на света
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

малко повече инфо - за сега се правят само с лява дръжка - т.е държиш пръчката с дясната ръка а въртиш дръшката с лявата - мисля че ще правят и с обратна но аз така ползвам спининг макара и не съм виждал с обратна още. иначе модела ми е zx2-25 с скоба събира 450лб плетено 30лб. правят ги и без сгоба /бигел/ но на мен ми е по удобно с скоба. малко уточнение - тези без скоба водещата ролка на конеца е титаниева а на тези с скоба циркониева - за мен е все тая, изглежда ми все достатъчно здраво а и не разбирам от химия - ако има некои колега дето разбира да си каже мнението за тези материали. иначе са абсолютно водоплътни - има една такава мода за риболов под вода с макара - ползват тях и VC макарите. немам още риболов с вертикален джиг само от брега на сърфкастинг и се държи без забележки / но и пен сламера за този риболов си беше без грешка/ . иначе аванса е много добър, плавен без засичане и се регулира на големи стоиности без усилие- то и за това не са му направили врътка за аванса като на другите макари. а иначе мисля че какъв то и голям сом да закачиш не би имало проблем с тази макара - на мои приятел рекорда му с такава е 370лб риба без поражения в/у макарата.
в таиланд съм виждал да ловят големи сомове точно на вертикален джиг с същите джигове но по форума не съм срещал някои да споменава че лови BG сомове така.
Последно промяна от xoxo на Чет Авг 11, 2011 6:53 am, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

orion30 написа:Е значи имало два броя Зий Басс в БГ, ...
Със сигурност са минимум четири щото пича който запали онез двамата да си вземат има две такива . Еднатата я ползва за тролинг и тежки джигове ( нормален джиг , не вертикален :wink: ) а другата за кльонк .
Лично аз не мисля че макара от сорта е добре да седи на някоя дънна въдица пък било и на сомска такава . За това всеки по-читав байт рънер би свършил екстра работа . Това е "костотрошачка" предназначена да работи постоянно под големи натоварвания . Но пък всеки с вкусовете си де :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

няма една макара която да става за всякакъв вид риболов. така както си описал какво искаш да ловиш според мен наи подходящо е мулти с две скорости - пен,авет,акюрат имат много добри модели. все пак не смяташ да друсаш половин кило желязо на 100-150м дълбочина. ако пък искаш нещо наистина добро си вземи мулти с автоматични скорости - когатосе натовари тя автоматично се превключва на ниска предавка и когато намалее усилието се преключва на високата скорост. не мога да ти кача снимки че е на лодката но може да потарсиш в интернет и да е поръчаш на дъщеря си. ако не е намериш ще видя за кутията в гаража. маркате е TIBURON и не знам дали може да се намери в BG.
аааа ето тук

http://www.charkbait.com/cs/csrTiburon.htm
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Такааа, изчетох чинно 16 страници и така и не можах да се ориентирам. Питанката ми е следната - търся макара за фидер, ниско оборотна, размер 3-4000, с много-добър,плавен и надежден преден аванс до 150лв. Понеже Дайва и Шимано не предлагат подобно нещо, моля дайте ми конкретни предложения?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

topsoft написа:Такааа, изчетох чинно 16 страници и така и не можах да се ориентирам. Питанката ми е следната - търся макара за фидер, ниско оборотна, размер 3-4000, с много-добър,плавен и надежден преден аванс до 150лв. Понеже Дайва и Шимано не предлагат подобно нещо, моля дайте ми конкретни предложения?
Тази мисля, че много ще ти допадне колега, ако имаш възможност пипни я на живо и смятам, че ще покрие изискванията ти, много мощна макаричка с мазен аванс :arrow: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1480
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Е тва ти е макарата:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7348
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”