Инфо за р.Нишава

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

undisputed33
новобранец
новобранец

Инфо за р.Нишава

Мнение от undisputed33 »

Някой знае ли нещо за рекичката, става въпрос за очастакът около с.Калотина ?!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Инфо за р.Нишава

Мнение от MiTaKa™ »

Пръскач ( подобно на уклей) дава доволно , и дребни мрянки .Едрия клен и мряна не барат , но пък и местните пускат цапала , а там за жалост влизат , вилата ми е в Калотина и бащата събота и неделя беше там каза ,че имало и раци също ,както преди много години . За пастърва незнам как е положението , но нагоре по реката може и да има (преди имаше)
Изображение
Zagrey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Zagrey »

За съжаление това е още една добре "електрифицирана" наша река..
Колегата ти е казал, основно пръскач на бял или хляб може да си ловиш цял ден рибета по 8-10 см. Излиза по някое кленче и мренка, като основно са маломерни...
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Имам вила близо до Годеч, преди месец и нещо напрвих 2 излета за пъстърва, но си останах само с разходките. Става въпрос за участъците около с. Туден и Разбоище. Иначе живот в реката има доволно - виждат се доста малки мренки, кленчета, лешанки и др. плевели, което е радващо. Повървях доста по реката и доста гледах, но рибките бяха само дребни. Няма вид на елекрифицирата в този участък, но нищо чудно в близкото минало да е била и затова да липсва по-едра риба.
Иначе в детсвото си съм ловил много пъстърва, мряна и кленчета по тази река, позната на всички съпоставка от минало и настояще....
Реката над Годеч е забранена, което на практика доста услеснява бракониерите, след като няма нормални риболовци, които да ги видят и да предприемат някакви мерки....
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”