Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Макара за спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Макара за спининг
Каква макара ми трябва за спининг. С ограничени доходи сам така че предлагаите по ефтини. Сега сам с една пластмасова като играчка
.

Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- stancom
- ще става разбирач
Re: Макара за спининг
Кажи за какъв риболов ще я ползваш, за какви риби и на какви водоеми, още по добре с какви примамки, за да ти се даде адекватна препоръка !

Това изобщо да не те притеснява, познавам няколко човека, които имат пластмасови макари за по хиляда лева еднатаtedo43 написа:Сега сам с една пластмасова.

-
- научил се да хвърля
Ще я изпозлвам оредимно за щука, за примамката на воблер.stancom написа:Кажи за какъв риболов ще я ползваш, за какви риби и на какви водоеми, още по добре с какви примамки, за да ти се даде адекватна препоръка !
Това изобщо да не те притеснява, познавам няколко човека, които имат пластмасови макари за по хиляда лева еднатаtedo43 написа:Сега сам с една пластмасова.
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- Vid
- кандидат преподавател
За малко пари, добро предложение е това: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima или http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Insider. Размера е според въдицата с която ще я ползваш.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аз там съм пораснал...
- begleca_sv
- кандидат преподавател
дори и да не е този модел на токушимата ти препоръчвам и аз тази марка макарите са по 35 кинта за мен дори по добри от риоби екосимата бях си купил и такава от колега тук но я разкарах веднага 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- новобранец
Защо я разкара ?
-
- ще става разбирач
Е във втората употреба винаги има риск
Гаранция, че ако си я взел нова да си останал доволен.

- begleca_sv
- кандидат преподавател
е нова си беше не ми хареса токушимата за 35 кинта мн по добре се дуржи и по яка дръжка има 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Бих обърнал внимание на това което препоръчва колегата Vid в случаят . Токушимата е идеална макара ако я ползваш за риболов на плувка качена върху някое телескопче ама за спининг , ако и да е основно на воблер , по-добре не
Няма да ти излезе по-евтино от това да си вземеш два пъти по-скъпа макара .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Що така.Няма да ти излезе по-евтино от това да си вземеш два пъти по-скъпа макара .
Аз там съм пораснал...
- Павел Иванов
Ами що ? Преди време имаше диспут относно тази макара в двата форума . Надигнах си гъзюгата и се сдобих с една такава с цел да не приказвам ей тъй на изуст . След пробата и на интензивен спининг за един четири часов рибо ден и последвалият кратък ремонт , сега баща ми си я ползва със задоволителен резултат на едно телескопче
Тъй по ред :
- макарето работи като ярмомелка и бие на която си иска страна .
- пресуква влакното до неузнаваемост .
- няма никакъв аванс , иде дума за аванс а не за нещо което се опитва да го наподоби .
- след закачане и "подсечка" на сериозна закачка макарето моменталически влиза в бокса .
Повече от ясно е че за баланс и пр. при тия пари няма какво да се говори но основното е че съсипва влакното за отрицателно време , изпуска или зацепва баш кога не трябва и още ред неща . С две думи поредните хвърлени на вятъра парета за нещо което върши съмнителна работа за нещо .
Това достатъчно ли е ?

- макарето работи като ярмомелка и бие на която си иска страна .
- пресуква влакното до неузнаваемост .
- няма никакъв аванс , иде дума за аванс а не за нещо което се опитва да го наподоби .
- след закачане и "подсечка" на сериозна закачка макарето моменталически влиза в бокса .
Повече от ясно е че за баланс и пр. при тия пари няма какво да се говори но основното е че съсипва влакното за отрицателно време , изпуска или зацепва баш кога не трябва и още ред неща . С две думи поредните хвърлени на вятъра парета за нещо което върши съмнителна работа за нещо .
Това достатъчно ли е ?
Павел Иванов
Павел Иванов
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Павел Иванов
Не си спомням точно 2000 или 1000 беше но тия дни мога да навестя баща ми с цел да си припомня . В случаят не мисля че ще е от особено значение .
пп - забравих да уметна и резкото отпускане на "контрата" , щот стоп лагер не вярвам да има ако и така да се разправя , при опит за откачане на примамката от закач .
пп - забравих да уметна и резкото отпускане на "контрата" , щот стоп лагер не вярвам да има ако и така да се разправя , при опит за откачане на примамката от закач .
Павел Иванов
Павел Иванов
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пич, не е лошо да упоменеш и с какво влакно мислиш да я ползваш(монофил или брейд). Щом е за щука, най-вероятно скоро ще ти се прииска да слагаш плетено, така че по-добре събирай пари за малко по-скъпа макара, а до тогава си лови с пластмасовата играчка с монофил.Ще я изпозлвам оредимно за щука, за примамката на воблер.
Екусимата може би е най-добрият вариант на доста ниска цена. Тика също май имат 1-2 ставащи модела на подобна цена. А още по-добри са по-скъпите модели на Ryobi - Zauber и Excia. И не се подвеждай да си купуваш евтин модел на Шимано заради името, както преди време направих аз.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.