МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от fn1p »

Само ги гледам как преиграват, :lol: хвърлям на мястото на което е преиграл +/- 30см. и няма удар няма нищо, това не е веднъж-дваж на всеки втори излет ми се случва да видя такова нещо :rolleyes:
Изображение Изображение
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Аз миналата седмица изкарах първия си распер.Честно казано от риба тежаща 1 кило очаквах повече да се бори!Кефал с тия размери бута кефа повече,тва само едно много бързо изстрелване направи и после като платика!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

И аз тази година освен едно маломерно расперче и две-три заблудени кефалчета, друго не съм улавил, а то лятото си отиде..., Голема Мъка е тая река....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Няма се плашете,още малко и почва :D .Само че дали ще почне че на тия места дето ходя,оня ден за 2ч. въртяне,два хубави удара но без риба :( ,все едно тая година я няма тая риба,говоря за хищна.И други се оплакват,така че май пойзчезна и оредя.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Много бракониер много нещо! :evil:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Тази година е голям смях риболова на распер по Марица - стоим 5 рибари и се ослушваме и озъртаме, където изпляска, към мястото мигновено политат воблери и всякакви железа... и при поредното оплитане се извиняваме един на друг.. Е поне има колегиалност, и в крайна сметка никой не хваща нищо, освен воблера на колегата, а то е защото гоним може би един распер в 30 д-ка водна площ.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Я кажете сега колеги,къде е шарана на Марица около Пловдив,че ходя вече 5 пъти и нямам удар!? :roll: :cry:
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Vid написа:Тази година е голям смях риболова на распер по Марица - стоим 5 рибари и се ослушваме и озъртаме, където изпляска, към мястото мигновено политат воблери и всякакви железа... и при поредното оплитане се извиняваме един на друг.. Е поне има колегиалност, и в крайна сметка никой не хваща нищо, освен воблера на колегата, а то е защото гоним може би един распер в 30 д-ка водна площ.
Железа ли каза?!Как не сте хванали некой мангал :lol: :lol: :lol: Те кълват на железо в последно време :rolleyes:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Изображение
Изображение
Това е от неделя и понеделник :D Два дни отново напразно чакане на сом :( Има го, но гони много плашливо и не пипа живата стръв. До мен колеги извадиха амур 3 кила на уклей :shock: Има много дребни сомета, затова заложих по-едри каракуди и жаби, ама нъц... През деня за забавление ловихме мирна маришка риба - реката буквално ври от едър уклей.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Аз пък вчера си хванах една четворка,имаше и голям сом,ама е гявол.Колега хубаво чакате,ама ако искаш да хващаш сом,не е много удачно да палиш огън и да разпъваш палатка до въдиците.Напоследък доста често виждам колеги,които правят всичко възможно,да не хванат сом.Постоянно пляскат през две три минути с едни ми ти олова от по 200-300гр,разхождат се по брега и за капак непрекъснато светят с едни фенери,като бойни фарове,да не би случайно сома да ги хване на тъмно по бели гащи.То мани,че пречат на себе си ами и на другите рибари в периметър от сто метра по двата бряга са обречени на валат заради тях. :idea:
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

:wink: Къде го видя тоя огън край въдиците, колега? А и не съм показал къде търсим сома, така че съветите си ги отнеси към раздела за начинаещи риболовци :mrgreen: Проблемът на реката не са пишман-рибарите, а бракониерите... Не знам при вас как е, но тук токаджиите съсипаха реката и от 2 години е чудо да извадиш трофей. :evil:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Първо кажи ти от къде си
Изображение Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Атанас Катцарски написа:Е кажете къде да търся шарана по Марица де колеги?Много искам да хвана див шаран от там! :roll:
След бента на Садово има много удобни места. Миналата година от там приятели изкараха доста борбени диваци. Излизаха на пружина с качамак и сладка царевица на куките. Рибите удряха в бързото течение,не във вировете. Другото место за,което се сещам е преди моста на околовръстното. От страната на Пз. шосе зад склада за тухли. Късмет . :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Коце,на ония места дето ми ги каза на лични все едно няма риба бе майна,кво стана с тая река :roll: ,а колегата хич да не си губи акъла с разните му шарани :D ,ако няма кво да прави може да иде да пробва
Последно промяна от Don4o_62 на Нед Авг 14, 2011 9:08 pm, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Толкова е наплашена вече рибата,че само нещо да плясне и възира със 220 на 5км от мястото :idea: :idea: :idea: То не са бомби,мрежи,тоци и всякакви гадости ползват за да хванат риба селските бекове от селата около Маричката.Докато не почнат да ги вкарват в затвора,няма оправия :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”