Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Воблери
Още 4 от тази седмица, не са тествани още:

На последния възлагам най-големи надежди

На последния възлагам най-големи надежди
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
ето го и моя първи самоделец
искам да попитам от каде намирате очите.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз лично си ги поръчах от e-bay. Чувал съм, че и в БГ се намират , на места, където се продават части за дрънкулки - мартеници, куклички и тем подобни.
Очички можеш да правиш и по следния начин, стават много добре:
Купуваш си холограмно фолио, което се продава на много места. Намираш някаква метална тръбичка с диаметър, като на очите, които ще правиш. Става от пълнител за химикалка. Подостряш и ръба с пила, шкурка или брус. Идеята е като натиснеш или чукнеш в/у фолиото с нея, да изреже правилен кръг. След като изрежеш очите, слагаш по една капка черна боя за ирисите.
Очички можеш да правиш и по следния начин, стават много добре:
Купуваш си холограмно фолио, което се продава на много места. Намираш някаква метална тръбичка с диаметър, като на очите, които ще правиш. Става от пълнител за химикалка. Подостряш и ръба с пила, шкурка или брус. Идеята е като натиснеш или чукнеш в/у фолиото с нея, да изреже правилен кръг. След като изрежеш очите, слагаш по една капка черна боя за ирисите.
Защо не пробваш предварително да направиш точки за ирисите на фолиото и после с перфоратор за хартия да изрежеш очите
доста по лесно е 

- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А вместо тръбичка или перфоратор използвай замба със съответния размер. И накрая добавяш капка двукомпонентен лак.Или поръчваш от ebay. 

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мога да подаря известно количество 3мм очички от следните цветове - син, червен и жълт, по около 50бр. от цвят. Зелените ги изгубих някъде, а белите са ми малко, така че, мога да дам по 50-60бр от другите цветове и евентуално ако намеря зелените. Желателно е по около 10бр от цвят на човек, за да има за 5-6 човека
Така че, първите 5-6 човека, които напишат в темата "искам очички", получават по около 30 очички. Повтарям, че очичките са 3мм и са подходящи основно за малки воблерчета.

Така че, първите 5-6 човека, които напишат в темата "искам очички", получават по около 30 очички. Повтарям, че очичките са 3мм и са подходящи основно за малки воблерчета.
благодаря за инфото за сега ползвам пайетите от стари т-шърти мисля че се получава но ще потурся и от фолиото , а г/д ориентировачна цена знаете ли ?
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Откъде си колега, ще ти подаря известно количество очички и малко фолио. Иначе не беше скъпо фолиото. Не съм запомнил цената, което значи, че не ме е шокирала 
Да попитам и аз нещо....
За момента си лакирам воблерите с яхт лак и общо взето не съм много доволен. Имат жълтеникав оттенък, убива се контраста на цветовете, съхнат много бавно и не стават особено здрави. Съответно аз нямам търпение и ги засилвам по камъните преди да са изсъхнали добре. Мисълта ми е, двукомпонентният лак, за който стана въпрос по-горе, удобен ли е за цялостно лакиране? Ясно е, че става, но дали могат да се топят в него, дали е достатъчно течен, за да станат гладки, прозрачен ли е достатъчно и дава ли много фира?

Да попитам и аз нещо....
За момента си лакирам воблерите с яхт лак и общо взето не съм много доволен. Имат жълтеникав оттенък, убива се контраста на цветовете, съхнат много бавно и не стават особено здрави. Съответно аз нямам търпение и ги засилвам по камъните преди да са изсъхнали добре. Мисълта ми е, двукомпонентният лак, за който стана въпрос по-горе, удобен ли е за цялостно лакиране? Ясно е, че става, но дали могат да се топят в него, дали е достатъчно течен, за да станат гладки, прозрачен ли е достатъчно и дава ли много фира?
- szhristov
- ще става разбирач
Според мен няма да имаш проблем с него и с всичко, за което си писал по-горе. До момента с него си правя играчките, като ги топя целите по 3~7 пъти през 2~3 мин. и съхнат 2 дена.franky написа:... двукомпонентният лак, за който стана въпрос по-горе...да се топят в него, дали е достатъчно течен, за да станат гладки, прозрачен ли е достатъчно...
Мисля да пробвам и този лак дето го продават като спрей, но още не съм взимал

Поздрави

...и наслука
Не прави грешката да вземаш лак на спрей!
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
И аз се прецаках със спрей,а сега съм с еднокомпонентен автоемайл лак.След като изсъхне 20 дена (без изпичане,а с изпичане 40 мин. при 80ºС)на твърдост е мн. добре. На снимката са след 3 слоя от авто лака почти не се забелязва помътняване на цветовете.Ако гониш още по голяма твърдост,определено двукомпонентния е за теб.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
колеги от каде може да се поръчат лопатки за воблерите и тел за блесни 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- szhristov
- ще става разбирач
Аз ползвам зъболекарска тел. Разгледай тукbegleca_sv написа:колеги от каде може да се поръчат лопатки за воблерите и тел за блесни
http://www.shop.iantra.com/index.php?op ... Itemid=122
какво има и предлагат - не съм пазарувал от там и не мога да дам подробности

...и наслука
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
http://samfishing.fi/kauppa/index.php?c ... 6a6d542f61 Тука няма,няма!