Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Написах горния си пост с подтекст. Една добра лаборатория може много точно да установи какво има и във водата, и в тинята, и в мъртвата риба, от къде до къде и колко е замърсяването. Това можеха да го направят само за 24 часа онези, на които данъкоплатеца им плаща заплатите и уютните офиси. Сигурен съм, че има замърсяване и причината не е нито в планктона, нито в кислорода, нито в количеството им, защото това е течаща вода (и то не бавно течаща!), а в течаща вода планктонът не мори риба, да не говорим, че това е само в определен участък! Това е поредното прикриване на ГАФ и нежелание институциите да се размърдат. И защо пък да се размърдат? Ами ако се размърдат, току-виж намерили нещо, което ще им раздруса спокойствието, ще има обяснения, оправдания, обещания...... За какво да се набутват там, където няма да им е комфортно? Голяма работа - измряла малко риба днес, утре още малко, деца се били къпали във замърсената вода - ами да не са се къпали ..... Е, това е колеги. Нехайство, гаф след гаф, пак нехайство.... Ама може и да им се наруши спокойствието на всички по веригата.... ще им се наруши мисля.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Привет и наслука на всички.Някакво актуално инфо за Огняново /от към Раковица/.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Актуално нямам, но хронологичното състояние за тази година е плачевно.pivolei написа:Привет и наслука на всички.Някакво актуално инфо за Огняново /от към Раковица/.
Ако отидеш, сподели за резултата!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
От баща ми, преди 3 дни- сутринта е имало някаква активност на риби, баби и каракуди. Още преди 10 сутринта са спряли тотално и за цял ден само няколко каракуди на дъно. Общо за деня 5-6 каракуди и десетина бабушки + 5-6 празни удъри на дъното.pivolei написа:Привет и наслука на всички.Някакво актуално инфо за Огняново /от към Раковица/.
Бил е на стръмния бряг, пътя долу в ниското е пропаднал тотално и не се минава

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- ще става разбирач
Днес на панчарево.Нивото е почти на макс.От лебеда през гумаджийницата та до дигата има незаляти площадки,които бяха пълни с риболовци.Аз бях до лебеда и хващах горе-долу добре.Захранката ми беше старфиш-фидер,слайдер2+3,дистанция към 15метра и дълбочина2.50.Основно бабушки,редки костури и огромни уклеи.Кълването е на периоди-няколко риби и пауза.Стръв-бял червей.За да не товаря темата,пускам линк със снимки от днес за заинтересованите.
http://phillemo.snimka.bg/fishing/pancharevo.613290
Браво, хубав риболов. Около моста дето зимата е навалицата знаеш ли дали излиза нещо?phillemow написа:Днес на панчарево.Нивото е почти на макс.От лебеда през гумаджийницата та до дигата има незаляти площадки,които бяха пълни с риболовци.Аз бях до лебеда и хващах горе-долу добре.Захранката ми беше старфиш-фидер,слайдер2+3,дистанция към 15метра и дълбочина2.50.Основно бабушки,редки костури и огромни уклеи.Кълването е на периоди-няколко риби и пауза.Стръв-бял червей.За да не товаря темата,пускам линк със снимки от днес за заинтересованите.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- BV
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за инфото още веднъж, колега!phillemow написа:Днес на панчарево...

Точен си, поздрави и наслука!

-
- ще става разбирач
Мерси колеги.Не знам около моста как е,но в момента навсякъде в езерото има добър риболов.Миналата седмица бях и от страната на гората и на стената и резултатите бяха същите.
- G.Petkov
Въобще не се притеснявай да я товариш, още повече със снимкиphillemow написа:Днес на панчарево....За да не товаря темата,пускам линк със снимки от днес за заинтересованите...

Само пиши и снимай, че в това безрибие което дойде тази година, утре отивам за гъби, защото ги има повече

G.Petkov написа:Въобще не се притеснявай да я товариш, още повече със снимкиphillemow написа:Днес на панчарево....За да не товаря темата,пускам линк със снимки от днес за заинтересованите...!
Само пиши и снимай, че в това безрибие което дойде тази година, утре отивам за гъби, защото ги има повече!

-

Риболовци.

G.Petkov написа:Въобще не се притеснявай да я товариш, още повече със снимкиphillemow написа:Днес на панчарево....За да не товаря темата,пускам линк със снимки от днес за заинтересованите...!
Само пиши и снимай, че в това безрибие което дойде тази година, утре отивам за гъби, защото ги има повече!

-

Риболовци.
- G.Petkov
Аз вече се обадих в "Гъбарската" темаlusienn написа:Значи ставаме двама-после ще си ги мериме кой повече е набрал-от манатарките ...

Вчера бях на Казичене до затвора.Плаща е 4лв на човек, като можеш да си купиш рибата - толстолоба е 2лв/кг, шарана мисля 4лв/кг, дребосъка не се плаща.Направи ми впечатление обособените места с фиксирани пейки и столчета и кошче за всяко място!Има и кръчма с бира и кебапчета
Беше пълно с народ, от моята страна имаше едно 10-12 тапи и още толкова на дъно...но никой нищо не извади, поне до 12, когато си тръгнах.Навътре се обръщаше толстолоб през цялото време...

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днеска на Челопечене горе долу като резултата на Чируса от миналата седмица с малко превес на каракуди

chirusa_bg написа: [url=http://imageshost.ru/photo/2466559/id795249.html]
1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- koda33
- разбира нещата
Бях за уикенда на Огняново на палатка , бах мамм....му що лодка що нещо
, колко селяния и простотия (да се дереш в 3 сутринта се едно група анадолски другари икат да те опънат, що чалга и други непонятни за мен звуци) , туристи с лодки дето се разпростират дето им падне се едно язовира е техен , женуря и дечурлига по бански във водата на три метра от въдците , все повече ми заприлчва на яз.Искър
иначе от към риба -вятър , малко добри костури и каракуди на земен червей , захранка каквато имах + жито + царевица и неотлъчните ми за таз година дребни линчета ))))) поне 10 бр. по 5см ))))))))) всички рибета са обратно в язовира .

иначе от към риба -вятър , малко добри костури и каракуди на земен червей , захранка каквато имах + жито + царевица и неотлъчните ми за таз година дребни линчета ))))) поне 10 бр. по 5см ))))))))) всички рибета са обратно в язовира .
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"