Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: Воблери
ама тоя саит знам че не работи цяло лято сега функционира ли ???
szhristov написа:Аз ползвам зъболекарска тел. Разгледай тукbegleca_sv написа:колеги от каде може да се поръчат лопатки за воблерите и тел за блесни
http://www.shop.iantra.com/index.php?op ... Itemid=122
какво има и предлагат - не съм пазарувал от там и не мога да дам подробности
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз ползвам кантал(тел за реотани), като понеже за воблерите не ми трябва да е идеално права, взимам стари реоатни и си размотавам по малко. За блесни така не е удачно.
За лопатките ползвам кутии за такъми от най-евтините. Мека е пластмасата, не е като на купешките воблери, но досега не съм имал никакви проблеми с лопатките, а ми се е случвало да ми се счупи твърда лопатка на марков воблер. При леко нагряване със запалка, се огъва лесно, може да се оправя объркан наклон, да се правят закривени лопатки и т.н. За по-здраво захващане към тялото на воблера, минавам с груба шкурка частта, която влиза в тялото.
За лопатките ползвам кутии за такъми от най-евтините. Мека е пластмасата, не е като на купешките воблери, но досега не съм имал никакви проблеми с лопатките, а ми се е случвало да ми се счупи твърда лопатка на марков воблер. При леко нагряване със запалка, се огъва лесно, може да се оправя объркан наклон, да се правят закривени лопатки и т.н. За по-здраво захващане към тялото на воблера, минавам с груба шкурка частта, която влиза в тялото.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
- begleca_sv
- кандидат преподавател
а такива машинки кадето по назад ползвате за дчлкане на заготовките как се наричат и каде може да се закупи подобна ?
-
- фен клуб-скобар
Дремел му викат сякаш или (права шлифовачка) или нещо от тоя сорт. Върши работа гадината и за доста други работи. в разни магазини за техника ги има, метро, бриколаж, практикер
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- begleca_sv
- кандидат преподавател
ако ми допадне и имам вазможност може и да си зема за сега дялкам с ножа първиа като стане ще видя ще играе ли 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
а неразбрах нещо важно като се направи улеичето по тялото на воблера и се сложи огънатата тел за куките отгоре с какво се запълва зада стане здраво ?
PoXipol или епоксидна смола под някакъв вид при дърво. При дураформ аз запълвам с кит за коли, но при условие, че телта я връзвам и отпред и отзад

Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
-
- фен клуб-скобар
Ауу направо шоколад Милка е последния
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- begleca_sv
- кандидат преподавател
мале такмо имам 2 тубички поксипол и се чудех защо сам ги земал като не го ползвам вече ще влезне в употреба мерси !
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз слагам поксипол, накрая малко автокит за да се дозаглади по-добре. Пробвах и някакъв кит за дърво, но не ми хареса.Лично аз не правя само улей, а издълбавам с длето място за топчета. Малко повече време отнема, но винаги се балансират добре, кастингът е по-добър, а и доколкото има значение - тракат. Отгоре слагам ламаринка, след това арматурата и мажа яко с поксипол. Накрая автокит, докато не станат достатъчно гладки.
Ако някой го интересува как точно слагам топчетата, ще направя снимки.
Гледам, че хамериканците даже не слагат арматура, а навиват ушички на винт, така не се налага да се запълват улеи и да се шлайфа допълнително, но изглежда паянтово.
Предполагам, че за тях не е болка за умиране да изпуснат някое musky, но за нас е непростимо да изпускаме риби и трябва да слагаме арматура
За шлайфането и инстументите:
Първоначалното дялкане и шлайфане на воблера лично на мен ми е най-приятната част. Ако дървото е лесно за обработване(аз ползвам липа) и разполагаш с качествено и много остро макетно ножче и добра шкурка, става много бързо. Даже все още имам 10 пръста
Затова не виждам смисъл от използване на специалиални инструменти за шлайфане, ако воблерите са само за лична употреба.
Предполагам, че балсата е още по-лесна за обработка, но не съм пробвал, няма да са много здрави, а и не расте пред блока
Ако някой го интересува как точно слагам топчетата, ще направя снимки.
Гледам, че хамериканците даже не слагат арматура, а навиват ушички на винт, така не се налага да се запълват улеи и да се шлайфа допълнително, но изглежда паянтово.
Предполагам, че за тях не е болка за умиране да изпуснат някое musky, но за нас е непростимо да изпускаме риби и трябва да слагаме арматура

За шлайфането и инстументите:
Първоначалното дялкане и шлайфане на воблера лично на мен ми е най-приятната част. Ако дървото е лесно за обработване(аз ползвам липа) и разполагаш с качествено и много остро макетно ножче и добра шкурка, става много бързо. Даже все още имам 10 пръста

Предполагам, че балсата е още по-лесна за обработка, но не съм пробвал, няма да са много здрави, а и не расте пред блока

Мене ме интересуваfranky написа: Ако някой го интересува как точно слагам топчетата, ще направя снимки.

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- begleca_sv
- кандидат преподавател
в мазата имахме топола суха тя е мн лека и мека лесно се реже дали не е по добър вариант от липата а първиа ми воблер които маисторя е от част на развален стол 

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Дялкам и от топола, като нямам липа, също става. Чувал съм, че дърводелците я използват, като заместител на липата. Води се малко по-некачествена от липата, но за нашата кауза не знам дали има значение
Избирай парчета, които нямат чепове или някакви аномалии и почвай 
Ако береш липа, задължително я изсуши предварително добре, но не на слънце. И не режи клони на хаотичен принцип, да не осакатиш дръвчетата
Избирай такива, които не се вписват в короната на дървото.
Веднъж щяха да ме арестуват, обикалях квартала с един касапски нож в 2 часа през нощта и мина една патрулка.
Нарежи си я предварително на парчета с дължина колкото воблерите, които ще дялкаш. За да дялкаш по-малко, подбери и дебелината на клоните.

Ако береш липа, задължително я изсуши предварително добре, но не на слънце. И не режи клони на хаотичен принцип, да не осакатиш дръвчетата

Ще направя скоро снимки на целия процес на изработка, прее*а ми се фотапарата и постоянно индикира, че батериите са смяна. Чакам утре един телефон с уж по-хубава камера, ако става, ще направя с него.Мене ме интересуваКачи една две снимки.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
скоро може и аз да кача някоч снимка да кажете мнение като за първиа ми опит
чудч се само как да го оцветя и с какво