Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Воблери

Мнение от begleca_sv »

ама тоя саит знам че не работи цяло лято сега функционира ли ???
szhristov написа:
begleca_sv написа:колеги от каде може да се поръчат лопатки за воблерите и тел за блесни :?:
Аз ползвам зъболекарска тел. Разгледай тук

http://www.shop.iantra.com/index.php?op ... Itemid=122

какво има и предлагат - не съм пазарувал от там и не мога да дам подробности

:drinkers:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Аз ползвам кантал(тел за реотани), като понеже за воблерите не ми трябва да е идеално права, взимам стари реоатни и си размотавам по малко. За блесни така не е удачно.
За лопатките ползвам кутии за такъми от най-евтините. Мека е пластмасата, не е като на купешките воблери, но досега не съм имал никакви проблеми с лопатките, а ми се е случвало да ми се счупи твърда лопатка на марков воблер. При леко нагряване със запалка, се огъва лесно, може да се оправя объркан наклон, да се правят закривени лопатки и т.н. За по-здраво захващане към тялото на воблера, минавам с груба шкурка частта, която влиза в тялото.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

:prayer:
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

а такива машинки кадето по назад ползвате за дчлкане на заготовките как се наричат и каде може да се закупи подобна ?
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Дремел му викат сякаш или (права шлифовачка) или нещо от тоя сорт. Върши работа гадината и за доста други работи. в разни магазини за техника ги има, метро, бриколаж, практикер
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

ако ми допадне и имам вазможност може и да си зема за сега дялкам с ножа първиа като стане ще видя ще играе ли :rock:
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

а неразбрах нещо важно като се направи улеичето по тялото на воблера и се сложи огънатата тел за куките отгоре с какво се запълва зада стане здраво ?
Бай_Мецан
новобранец
новобранец

Мнение от Бай_Мецан »

PoXipol или епоксидна смола под някакъв вид при дърво. При дураформ аз запълвам с кит за коли, но при условие, че телта я връзвам и отпред и отзад
Изображение
Изображение
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Ауу направо шоколад Милка е последния
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

мале такмо имам 2 тубички поксипол и се чудех защо сам ги земал като не го ползвам вече ще влезне в употреба мерси !
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Аз слагам поксипол, накрая малко автокит за да се дозаглади по-добре. Пробвах и някакъв кит за дърво, но не ми хареса.Лично аз не правя само улей, а издълбавам с длето място за топчета. Малко повече време отнема, но винаги се балансират добре, кастингът е по-добър, а и доколкото има значение - тракат. Отгоре слагам ламаринка, след това арматурата и мажа яко с поксипол. Накрая автокит, докато не станат достатъчно гладки.
Ако някой го интересува как точно слагам топчетата, ще направя снимки.
Гледам, че хамериканците даже не слагат арматура, а навиват ушички на винт, така не се налага да се запълват улеи и да се шлайфа допълнително, но изглежда паянтово.
Предполагам, че за тях не е болка за умиране да изпуснат някое musky, но за нас е непростимо да изпускаме риби и трябва да слагаме арматура :lol:
За шлайфането и инстументите:
Първоначалното дялкане и шлайфане на воблера лично на мен ми е най-приятната част. Ако дървото е лесно за обработване(аз ползвам липа) и разполагаш с качествено и много остро макетно ножче и добра шкурка, става много бързо. Даже все още имам 10 пръста :lol: Затова не виждам смисъл от използване на специалиални инструменти за шлайфане, ако воблерите са само за лична употреба.
Предполагам, че балсата е още по-лесна за обработка, но не съм пробвал, няма да са много здрави, а и не расте пред блока :lol:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

franky написа: Ако някой го интересува как точно слагам топчетата, ще направя снимки.
Мене ме интересува :) Качи една две снимки.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

в мазата имахме топола суха тя е мн лека и мека лесно се реже дали не е по добър вариант от липата а първиа ми воблер които маисторя е от част на развален стол :lol:
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Дялкам и от топола, като нямам липа, също става. Чувал съм, че дърводелците я използват, като заместител на липата. Води се малко по-некачествена от липата, но за нашата кауза не знам дали има значение :lol: Избирай парчета, които нямат чепове или някакви аномалии и почвай :wink:
Ако береш липа, задължително я изсуши предварително добре, но не на слънце. И не режи клони на хаотичен принцип, да не осакатиш дръвчетата :lol:
:!: Избирай такива, които не се вписват в короната на дървото.
:!: Веднъж щяха да ме арестуват, обикалях квартала с един касапски нож в 2 часа през нощта и мина една патрулка.
:idea: Нарежи си я предварително на парчета с дължина колкото воблерите, които ще дялкаш. За да дялкаш по-малко, подбери и дебелината на клоните.
Мене ме интересува :) Качи една две снимки.
Ще направя скоро снимки на целия процес на изработка, прее*а ми се фотапарата и постоянно индикира, че батериите са смяна. Чакам утре един телефон с уж по-хубава камера, ако става, ще направя с него.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

скоро може и аз да кача някоч снимка да кажете мнение като за първиа ми опит :D чудч се само как да го оцветя и с какво :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”