Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Днес пак бях на хижа Приста след работа, смятах да ловя на спиниг но за час и нещо нямаше и погване , та помолих един колега за 2-3 червейчета и
с мноооого зор хванах 3-4 попчета за стръв :shock:

Резултат една бяла риба към 1 кг, един зверски удър, но се откачи и едно подгонване привечер на воблер.

Някакав лодкар реши да се окъпе и се изпляска от лодката отгоре на дънните ми и риболова приключи.

Бялата кълве като побъркана , чак стръв не може да се хване :shock: ,
утре пак съм там :lol: :lol: , с червена корса съм ако някой се появи да свирка :wink:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Zen написа:
nick71 написа:....А още по се чудя, как може в неделя на едно от най посещаваните места за роболов в Русе да не мине ИАРА, аз незнам тая организация съществували въобще? или си имат само офиса с една касиерка да им събира таксите. :evil: ...
Аааа, съществува и още как. Миналата събота ходих да вися на Мартен (то напоследък само ходя да вися тука там :( ) и най-после ми провериха билета. Иначе нито броиха въдици, нито пък им правеше впечатление използването на мрежести риболовни уреди (телевизори) от страна на някой колеги... Пак, че са си размърдали дупята да демонстрират дейност. Ама то не може отведнъж да се разработят чак толкова много... полека ще ускоряват темпото и след 50-100 години вече ще бъдат недостижими :lol: :lol: :lol: :lol: Иначе през седмицата бях командировка в Димитровград и се изявявахме с един колега на Злато поле... ама това не е за тая тема. А и няма толкова за разказване. А тази седмица май ще ида и аз да се пробвам на Текето :wink: само да е време и да мога да си уредя нещата. Да не ми цъфнат пак някой ангажименти по никое време... :roll:

Зен а някой живарник да са проверили ?? :evil: :evil: :evil:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Не съм забелязал подобно "престараване" от проверяващите. Иначе моя беше много лесен за проверяване, защото беше сух и празен :oops: на брега :D :D :D :D . Без друго за цялата сутрин не видях никой да вади риба :wink: Сигурно хората от ИАРА знаят, че риба няма, та затова не проверяват живарници. Така спестяват време и успяват да проверят повече риболовци :D :D :D :D :D :D
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Zen петък, събота и неделя , няма да може да се лови на текето, ще има републиканско по-гребане :?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тази вечер бяхме с колегата Ник71 и двама пишман рибари на хижа Приста, само една малка бяла на воблер се закачи и дербна платика на плувка излизаше но не бяхме на подходящото място :lol: :lol:

Утре вечер поправителен :lol: :lol: , само да не задръстим пътя пак с коли като днес 4 човека с 4 коли :oops: :lol: :lol:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

nick71 написа:Zen петък, събота и неделя , няма да може да се лови на текето, ще има републиканско по-гребане :?
:x :x :x Ще трябва да мисля друг вариант :(
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Помисли си за Янтра :roll:

Аз ако нямам ангажименти съм там в събота :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Та в събота се замртох към 7 на хижа Приста и целия калъбалък излъгах една щука кило и канче на воблер.

В неделя бях на Янтра до Белцов , беше страшна боза и много труден риболов , иначе реката там е пълна с риба :shock: . Хванах 4-5 таранки и няколко платички това за два часа и ми се наложи да се прибирам по семейни причини :evil:

Някой да ме светне излиза ли някъде сом на Дунав, че ще правя едно полупреспиване тази седмица и се чудя къде да се забия :D
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Аз в неделя бях на лома в Писанец, много малко вода има и е много бистра, трудно се лови, трябва да седиш на 5-6 метра от водата,хванах две шаранчета (маломерни) и 5 таранки.Рибата е активна сутринта от 6 до към 8,30 и вечер след 20,00 часа.
Аватар
vasko^^^
новобранец
новобранец

Мнение от vasko^^^ »

кажете как е работата на Дунава под хижата!Какво кълве и на какво :? около колко часа!кажете всичка!Какво на плувка какво на дъно!(шарани и др.) мерси предварително
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Много труден риболов, вади се по някоя риба , ама зор аз ходя там защото ми е най-близко.

На спининг само на воблери кълве бяла и щука , но рядко и трудно :?

На захранка с бял в нея се събират дребни платички.

На дъно с качамак и стириопор излиза дребна таранка , но пак рядко.

На дъно излиза не много едра бяла риба, за стръв попче, мята се на по дълбоко.

Шаран не кълве :!:

Днес ходих на Пиргово и хванах едно расперче към 30-тина см на блесна.

Айде следващия път Васко ще ни светва къде кълве и на какво
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Днеска моите приятели се върнаха от Батин, там са спали- 100 % капо, били са между Стълпище и Батин, на 518км. :( миналата година по-това време там даваше много доица, платика, и всякаква риба :roll:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

В събота ходих на бръшленските канали. Баща ми хвана една доста едра таранка около 500 грама и 5-6 по-едри бабушки. Аз се записах с две-три бабушки и изпуснах една щукичка около 1.2кг. Като цяло на рибата не и се кълвеше ама никак. Към 12 часа настана такава жега, че нямахме избор и трябваше да изчезваме.
В неделя, ходихме на хижа Приста с един приятел и жени и дечурлиги, та не може да се каже, че риболова беше сериозен, но на дъно не се обади нищо(на малай и царевица), а на плувка се ловяха едни попчета само. Като се има предвид, че избирахме мястото да е като за пикник резултатът е... пикник :wink: .
Тази седмица се очертава събота и неделя да съм на Копривец, така че ще пробвам да отида на Янтра или в краен случай, ще пробвам рекичката в селото... досега така и не съм ходил на нея, а гледам, че хората от селото я посещават.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Аз от 19.06. не съм стъпвал по реката щото тогава никак не беше дашна,но утре се каня пак да я посетя.Но като ви чета колеги малко се писимизирах,но вече е решено.Така,че утре вечер ще дам резултат от мястото и за улова. :partyman:
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
vasko^^^
новобранец
новобранец

Мнение от vasko^^^ »

Мерси много :wink: когано знам нещо и аз ще дам инфо :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”