Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Търся инфо за лодки
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Търся инфо за лодки
Здравейте колеги събирам информация , какво ще кажете за Zander? Примерно Zander BD300 до BD360 с алуминиево дъно? Очаквам отговори на хора който имат или са имали тези модели лодки, всичко останало е спам! Искам просторна лодка за морето до 3-ма души без да се гъчкаме рамо до рамо... гледах сайта на Zander... лодките изглеждат много добре, но едно е да изглеждат добре, друго е как се държат. Искам да знам устойчив ли е матеряла от който ги правят? Може би чак на пролет ще мога да си взема лодка, през това време искам да събера малко информация , ще помоля да кажете освен положителните , но и отрицателните неща относно лодки Zander.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Re: Търся инфо за лодки Zander?
Аз съм с такава 3,20 от две години и съм много доволен.Трябва да знаеш,че всички ги правят вече в Китай и всички са от един и същ материал.Аз я ползвам за вътрешни водоеми,не знам как ще е за морето,но по язовирите някога има големи вълни.Преди имах пластмасова 3,00 Мичуринка.Не може да става и въпрос за сравнение за стабилността.Само ако ще я ползваш за море ще ти трябва сериозен двигател над 5-6 коня.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Мичуринката ок ама не ме кефи като решиш да си измиеш ръцете или да се изправиш как застрашително се накланя цялата... иначе здрава работа ама има недостатъци който не мога да преглътнаundergrounder написа:Аз съм с такава 3,20 от две години и съм много доволен.Трябва да знаеш,че всички ги правят вече в Китай и всички са от един и същ материал.Аз я ползвам за вътрешни водоеми,не знам как ще е за морето,но по язовирите някога има големи вълни.Преди имах пластмасова 3,00 Мичуринка.Не може да става и въпрос за сравнение за стабилността.Само ако ще я ползваш за море ще ти трябва сериозен двигател над 5-6 коня.

Извинявай, но при моделите които си посочил, не мисля че ще е възможно, да не говорим за BD300 - не знам как ще е с двама, за трима абсурдyaniv написа:Искам просторна лодка за морето до 3-ма души без да се гъчкаме рамо до рамо...

3.60 за двама, алуминиево дъно.Мънцата написа:Извинявай, но при моделите които си посочил, не мисля че ще е възможно, да не говорим за BD300 - не знам как ще е с двама, за трима абсурдyaniv написа:Искам просторна лодка за морето до 3-ма души без да се гъчкаме рамо до рамо...
yaniv,съвсем добронамерено,3 м. лодка е удобна за теб и оборудрането ти,говоря за морски риболов,с двама човека на борда,при хубаво време се разделяш с част от оборудването,в лошо време сте целите вода,а хубавата риба-знаеш е в лошо и студено време,
за трима въобще не говорим с този размер.Поздрави
п.п.писали сме едновременно
за трима въобще не говорим с този размер.Поздрави
п.п.писали сме едновременно
За да поискаш, трябва да дадеш
Това е друго нещоyaniv написа:3.60 за двама, алуминиево дъно.

Зандер не съм имал, но съм достатъчно запознат с лодките от този тип и мисля, че мога да съм ти полезен с някои съветиyaniv написа:Очаквам отговори на хора който имат или са имали тези модели лодки, всичко останало е спам!

п.п. Тошето преди имаше лодка 3.60 /даже май беше 3.80/, така че също може да ти е полезен

За да добиеш представа за разтоянието в лодката ти качвам две снимки от албума ми
Зодиак-ЯМ,3,80 с двама на борда

Куйксиквър-доста по добра лодка и като материя,габарити и плаваемост 3,80 м. с трима на борда........бе за мен лично най добрата гуменка правена някога

Зодиак-ЯМ,3,80 с двама на борда

Куйксиквър-доста по добра лодка и като материя,габарити и плаваемост 3,80 м. с трима на борда........бе за мен лично най добрата гуменка правена някога

За да поискаш, трябва да дадеш
- Jack Daniels
- разбира нещата
На Мънцата винаги му е тясно, щото разбрах че си носел мнооооого суха храна за из пътМънцата написа:Извинявай, но при моделите които си посочил, не мисля че ще е възможно, да не говорим за BD300 - не знам как ще е с двама, за трима абсурдyaniv написа:Искам просторна лодка за морето до 3-ма души без да се гъчкаме рамо до рамо...

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- toffifee77
- новобранец
Привет. Аз карам зандер 3.60м. с 15 коня.... само на море последните две години. Влизали сме и четерима и трима, но за двама е най добре. Няма начин при малко вълна винаги ще си мокър, но сухо дупе....
И задължително поне 10 коня. Стабилност - супер за сметка на блъсканицата при вълна.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тофиии
Играеш си със живота на комар.
Щорма никой сайт не може да го предскаже.
А с това и двама едва ще се измъкнете,камо ли 4-ма.
Да не говорим,че такива лодки не спазват правилото за 500м от брега.
Оня ден аз си изпатих доста готено,пък си представям какво им беше
на едни двама колеги точно с такава лодка.
Играеш си със живота на комар.
Щорма никой сайт не може да го предскаже.
А с това и двама едва ще се измъкнете,камо ли 4-ма.
Да не говорим,че такива лодки не спазват правилото за 500м от брега.
Оня ден аз си изпатих доста готено,пък си представям какво им беше
на едни двама колеги точно с такава лодка.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Блъсканицата при вълна ли?toffifee77 написа:Привет. Аз карам зандер 3.60м. с 15 коня.... само на море последните две години. Влизали сме и четерима и трима, но за двама е най добре. Няма начин при малко вълна винаги ще си мокър, но сухо дупе....И задължително поне 10 коня. Стабилност - супер за сметка на блъсканицата при вълна.

- toffifee77
- новобранец
Бат Кире с трима си ги вози без проблем, дори излиза на глисаж сравнително бързо, ако не е много багажа. Вярно четирима си е авантюра
, но това само един път съм го правил и то следобяда имаше много други лодки и морето беше тава. За колегата... ако има вълна и я изкараш на глисаж и отперед има човек... жална му е майка как блъска и как подскача тоя отпред, а и не само той. Както се казва стабилността за сметка на комфорта.

Е то коя лодка не удря при вълна , нормално е , най-важно за мен да е стабилна , а това при тези лодки си е гарантирано, right?toffifee77 написа:Бат Кире с трима си ги вози без проблем, дори излиза на глисаж сравнително бързо, ако не е много багажа. Вярно четирима си е авантюра, но това само един път съм го правил и то следобяда имаше много други лодки и морето беше тава. За колегата... ако има вълна и я изкараш на глисаж и отперед има човек... жална му е майка как блъска и как подскача тоя отпред, а и не само той. Както се казва стабилността за сметка на комфорта.
-
- научил се да хвърля
Ами на ХОНДА мисля са с най голям балон за този размер който си посочил-което е най добре.
15 коня двутактов тежи колкото 10 коня, така че е по добре 15, но зависи от финансите. С 10 коня два добитъка по 110 кила и багаж са на ръба на глисажа и то при хубаво време.
Мойта препоръка е втора употреба маркова на 1-2 сезона, отколкото китайска нова.
Имаше скоро обява за ЗОДИАК на 2 години с мотор ямаха 4 к.с.-доста стар за 950 лева.
Ако не бързаш следи обявите и ще намериш нещо хубаво и изгодно.
На гуменките това не им е хубавото, че им пада цената много бързо. На 3-та година вече е на половин цена.
15 коня двутактов тежи колкото 10 коня, така че е по добре 15, но зависи от финансите. С 10 коня два добитъка по 110 кила и багаж са на ръба на глисажа и то при хубаво време.
Мойта препоръка е втора употреба маркова на 1-2 сезона, отколкото китайска нова.
Имаше скоро обява за ЗОДИАК на 2 години с мотор ямаха 4 к.с.-доста стар за 950 лева.
Ако не бързаш следи обявите и ще намериш нещо хубаво и изгодно.
На гуменките това не им е хубавото, че им пада цената много бързо. На 3-та година вече е на половин цена.