Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

дунав
Модератор: bobopeli
- MIR4EV
- ще става разбирач
дунав
бях на село остров до оряхово местните рибари се оплакаха че в района промишлените рибари пържат рибата с ток нон стоп давало до преди дни много добре но онези я изпържили и всичко приключило убедих се и аз за две нощи с три дънни на попово прасе нямах пипане дано да ги изпъжи и тях дано
-
- научил се да хвърля
Re: дунав
Здравейте,
ходих за една седмица да покльонкам на Дунава около Лом. За първите няколко дни хванах няколко сомлета, не бяха едри, но все пак имаше закачка.
Времето беше чудесно, водата хубава и всичко друго беше ок.
Едната сутрин отивайки до лодката и приготвяйки багажа при мен дойде възрастен мъж и започна да ме разпитва - как е, излиза ли нещо и т.н. Малко по-късно човека ми каза, че една лодка (най-вероятно румънци) са направили една обиколка рано сутринта - "били" са с ток!
Влязах с лодката на тоната и започнах, бучках ли бучках, но резултат никакъв. Предишният ден водата вреше от риба, а сонарът не спираше да свирка, но явно рибата вече я нямаше, просто я бяха изпържили. Същият ден минаха още няколко лодки с колеги които кльонкаха, положението беше същото.
Румънската лодка продължаваше да пържи по реката и през следващите дни!!!
Подобни случай има документирани и с наши "рибари" - токаджии и ако за сега токаджиите пържат рибата без люспи то вчера разбрах, че братушките вече са измайсторили друга машинка за която няма значение това, дали рибата има люспи или не!!!!!!!!
Който може да даде съвет или препоръка как да противодействаме срещу токаджиите да се чувства поканен и да сподели мнението си тук!
ходих за една седмица да покльонкам на Дунава около Лом. За първите няколко дни хванах няколко сомлета, не бяха едри, но все пак имаше закачка.
Времето беше чудесно, водата хубава и всичко друго беше ок.
Едната сутрин отивайки до лодката и приготвяйки багажа при мен дойде възрастен мъж и започна да ме разпитва - как е, излиза ли нещо и т.н. Малко по-късно човека ми каза, че една лодка (най-вероятно румънци) са направили една обиколка рано сутринта - "били" са с ток!
Влязах с лодката на тоната и започнах, бучках ли бучках, но резултат никакъв. Предишният ден водата вреше от риба, а сонарът не спираше да свирка, но явно рибата вече я нямаше, просто я бяха изпържили. Същият ден минаха още няколко лодки с колеги които кльонкаха, положението беше същото.
Румънската лодка продължаваше да пържи по реката и през следващите дни!!!
Подобни случай има документирани и с наши "рибари" - токаджии и ако за сега токаджиите пържат рибата без люспи то вчера разбрах, че братушките вече са измайсторили друга машинка за която няма значение това, дали рибата има люспи или не!!!!!!!!
Който може да даде съвет или препоръка как да противодействаме срещу токаджиите да се чувства поканен и да сподели мнението си тук!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
- майсторчето страхил
- сериозен играч
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Намираш най-близкия далекопровод за високо напрежение и пускаш жиците му във водата в близост до лодката на "рибарите".Иво Ломски написа:Който може да даде съвет или препоръка как да противодействаме срещу токаджиите да се чувства поканен и да сподели мнението си тук!
Тях ще ги изпържиш, а на рибата ще подейства като дефибрилатор и ще я реанимира.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
Ти се бъзикаш, но много добре знаеш че и при Вас около Видин пържат яко - нищо че Калафат е близо!!!
Това си е сериозен проблем и трябва да се спрат тия бандити, защото днес са при Лом, а утре ще минат и през Добри дол, където си хвърляте "бочките" и ще продължат нагоре.......
Аз се прибирам към Лом за 2-3 седмици в годината, но съм готов да паля лодки и в България и от другата страна, а за тези които живеят до най-хубавата река и дори водоем в БГ и гледат безучастно как се избива рибата поголовно не знам какво да кажа!!!!!!!!
Това си е сериозен проблем и трябва да се спрат тия бандити, защото днес са при Лом, а утре ще минат и през Добри дол, където си хвърляте "бочките" и ще продължат нагоре.......
Аз се прибирам към Лом за 2-3 седмици в годината, но съм готов да паля лодки и в България и от другата страна, а за тези които живеят до най-хубавата река и дори водоем в БГ и гледат безучастно как се избива рибата поголовно не знам какво да кажа!!!!!!!!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!