Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
в събота бяхме на реката.Хванахме около 35-40 мрени и няколко клена.Рибите бяха доста наплашени,явно от панаира от хора,които се къпаха в реката и тези които ловяха.Набарахме ги в другия край на реката,където нямаше как да има достъп на хора.Ловяхме само бял червей повечето риби отновно плуват в реката.
-
- научил се да хвърля
Колега vwsport89 дай малко по-подробно инфо
. На дъно ли ловихте или на леко. Какъв размер риби излизаха и в кой район 

-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги може ли да получа малко информация за района на Нови Искър и Владо Тричков. Каква риба излиза, не съм ходил никога в този участък и ми е интересно какво може да се лови там на плувка или фидер.
-
- фен клуб-скобар
26.07.2011
Дали реката е много мътна след вчерашния порой. Някой ако я е виждал да обади
ако има някакви надежди утре ще се пробвам в района на Карлуково

ако има някакви надежди утре ще се пробвам в района на Карлуково
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Сега се прибирам от Староселци- мътно е дигнал е малко и влачи дървета и клони....
-
- новобранец
Здравейте и от мен, колеги. Днес ходихме групичката на едно вирче в Калугерово. Заврях се в един бързей с 0.5 грама плувка, кука 16 и основно влакно като за.... дъно + 4 сачми с размери от 0.12 до 0.25 грама
Пуснах малко повод на бял червей и започнаха да удрят кефали маломерки, но като за първи излет на река от месец и нещо съм доволен. Единствено един колега от групичката улови на плувка кефал 100-200 грама на бял червей. Бяха се завъдили доста мухари, но май само един успя да улови нещо. Понеже от известно време се запалих по риболова на река и по-специално кефал, ако е възможно може ли да ми дадете повече информация за риболова на кефал на плувка в бързей (влакно, повод, куки, плувка, разположение на отежнението и т.н.) нямам си почти никакво понятие от риболова в бързей. Също, много четох за риболова на кефал на джанки и череши, ако може и малко инфо за това и по-специално къде трябва да бъде разположена стръвта (да лежи на дъното или по-горе), ще съм благодарен на всеки дал информация 

- BV
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги,
Някой от вас да има информация за реката при вливането на река Батулийска (при моста), на отбивката за с. Батулия.
Как е нивото на реката, бистра ли е, какво да търся и на каква стръв?
Предварително благодаря и наслука!
Някой от вас да има информация за реката при вливането на река Батулийска (при моста), на отбивката за с. Батулия.
Как е нивото на реката, бистра ли е, какво да търся и на каква стръв?
Предварително благодаря и наслука!

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И аз ще съм много благодарен някой ,ако сподели за нивото и бистротата.Дали се изтече вече....?
- BV
- вече хвърля и на тежко
E споделям:
Искъра при с. Батулия е перфектен като ниво, но водата е мътничка. Изглеждаше переспективно място за риболов, ала врътнах страхотно капо. Същото капо и на Батулийската река, като не броя едно извадено кленче на бял червей.
Видях се 3-ма местни риболовци, като само един от тях беше извадил една мрянка на ручейник.
Поне бях сред хубава природа, докато жената и детето бяха на гости

Искъра при с. Батулия е перфектен като ниво, но водата е мътничка. Изглеждаше переспективно място за риболов, ала врътнах страхотно капо. Същото капо и на Батулийската река, като не броя едно извадено кленче на бял червей.
Видях се 3-ма местни риболовци, като само един от тях беше извадил една мрянка на ручейник.
Поне бях сред хубава природа, докато жената и детето бяха на гости

Тъкмо се прибираме от с.Глава , резултата беше 3 бебенца сомлета - живи и здрави си плуват, и 2 мренки . Нивото на реката е добро , но както казва и колегата BV е малко мътничка .
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес в района на Лакатник на спининг - пълно капо. Водата беше съвсем леко мътна, но като че ли нивото падаше.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
в събота брат ми е ходил с приятели на реката около карлуково.Реката е била с високо ниво и доста мътна.Излизали са прилични мренки като 2-3 били доста по добри.Ловили са на боленези с плувки 4 грама за куките мисля,че 12 номер.Стръв бял червей.Към 12 часа наобяд са пуснали явно веца и водата придошла много,та едвам са излезнали от реката(били са нагазили в средата на реката),даже живарника отнесла високата вода.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги! Какво е нивото на реката около Роман, Кунино,Карлуково след падналите валежи през седмицата. Мисля да прескоча в неделя да пробвам мренките, но все още се чудя дали да бия толкова път и затова всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря предварително
-
- фен клуб-скобар
Днес беше мътна, ние пробвахме после на малкия искър, и уклейчета и малко дребни кленчета, може би тръгна да се избистря но съвсем малко, утре ще е истински късмет ако е успяла да се избистри
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря за инфото! Другата седмица ще се пробва и тогава ще докладвам.