Малко помощ от тези които разбират
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Малко помощ от тези които разбират
Здражейте колеги ,дойде жреме и аз да се чудя какъв уип да си взема.
Гледах едно шимано биист мастер пак после ми хареса едно гарболино доста скъпичко около 650 лева,но не искам да избързвам при избора ми.
Моля ви предложете ми какжо да си потърся, изискванията ми са да е до 9 метра не много тежък и разбирасе да е по фин смисъл да нее тояга в основата да нее по дебел от 3 4 см най много. И разбирасе до 450 лева хайде максимум 500
Покупката няма да я правя сега веднага можеби за след 3 месеца,но искам да погледна да видя и да реша на спокойствие пак и да посабера някое друго евро.
Предимно ми се иска да го ползвам на реки и язовири за риби не по големи от 2 3 кила да издаржи смисал спокойно.
Та очаквам предложения
Поздрав от Спеин España.
Гледах едно шимано биист мастер пак после ми хареса едно гарболино доста скъпичко около 650 лева,но не искам да избързвам при избора ми.
Моля ви предложете ми какжо да си потърся, изискванията ми са да е до 9 метра не много тежък и разбирасе да е по фин смисъл да нее тояга в основата да нее по дебел от 3 4 см най много. И разбирасе до 450 лева хайде максимум 500
Покупката няма да я правя сега веднага можеби за след 3 месеца,но искам да погледна да видя и да реша на спокойствие пак и да посабера някое друго евро.
Предимно ми се иска да го ползвам на реки и язовири за риби не по големи от 2 3 кила да издаржи смисал спокойно.
Та очаквам предложения
Поздрав от Спеин España.
-
- разбира нещата
Re: Малко помощ от тези които разбират
Здрасти пича, как е ...?
Глей сега аз може да не разбирам ама шти кажа нещо , имам уйп 9,5м от около два месеца.
Обиколих с него що има водоем около Видин вкл и реката и на повечето места се си виках "ах сега да имах 13.5 м щека..." Демек ми се оказа къс.Та помисли пак и много хубаво дали да си взимаш уйп под 9 м.
Иначе моя е на Филстар Галакси... Ми доволен съм, доста здрава тояга ама и не е лекичък...
Глей сега аз може да не разбирам ама шти кажа нещо , имам уйп 9,5м от около два месеца.
Обиколих с него що има водоем около Видин вкл и реката и на повечето места се си виках "ах сега да имах 13.5 м щека..." Демек ми се оказа къс.Та помисли пак и много хубаво дали да си взимаш уйп под 9 м.
Иначе моя е на Филстар Галакси... Ми доволен съм, доста здрава тояга ама и не е лекичък...
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Привет съгражданино, там дето мисля да ходя за риба и местата които знам и познавам не ми е нужна по дълга от 9 метра пък и за сега ще се задоволя с 9 или 10 метров уип.
Според мен също ще ти се прииска да имаш 13м и затова бих те посъветвал да си вземеш уип втора ръка за да не те е яд после, че си дал пари за нова въдица напразно. Иначе да ти кажа аз бих взел шимано бийстмастър. За тежест просто го пробвай и прецени ти, но според мен покритието и здравината много ще ти харесат.
Успех
Успех

виж там отпусни му нещо.... 

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Абе и на мене ми е кеф не са скъпи пак и имам едно другарче дето ми го препоръча ама незнам дали мога да си го намеря на 10 метра .Уфф пак и аз няма да ходя на състезания с нея пък и да ти кажа там дето ходя за риба се държи на 7 8 мерта от брега а ако ми трябва да съм по навътре ще вляза малко във водата и така , абе има начини , защо уип защото не съм готов за щека нямам достатъчно опит искам да се понауча и можежи след време да си взема щека
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Уипа на middy според мен е по-добър за тази цел но пък е до 8м. с удължитела и може на моменти да ти идва малко по-къс от необходимото .. beast master-a го имам и мога да кажа, че е превъзходен но пък е за по-големи риби но с един малък диаметър кух ластик + одължитела до 10,30м. ще ти върши работа 

-
- разбира нещата
ОК , ти си знаеш най-добре .VidinskoRibarche написа:Привет съгражданино, там дето мисля да ходя за риба и местата които знам и познавам не ми е нужна по дълга от 9 метра пък и за сега ще се задоволя с 9 или 10 метров уип.
Ако мислиш да ловиш на различни водоеми, около Видин и Дунав, като пообиколиш малко ми се ще да те чуя после пак....

И не ми викай така официално "съгражданино"

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Шиманото има ли тая дължина дето я търся и горе долу колко при излиза ?sonax написа:Уипа на middy според мен е по-добър за тази цел но пък е до 8м. с удължитела и може на моменти да ти идва малко по-къс от необходимото .. beast master-a го имам и мога да кажа, че е превъзходен но пък е за по-големи риби но с един малък диаметър кух ластик + одължитела до 10,30м. ще ти върши работа
Здравей колега !
Аз също съм на мнение , че уипа на Миди (3g live) ще ти свърши по-добра работа(доколкото
разбирам мислиш да го държиш на ръка и при нужда да влизаш малко по-навътре т.е. да го ползваш като уип или директен ). шиманото е по-скоро маргин поле и си върви с всичките
атрибути на щекарският риболов (платформа,ролер и т.н. ) Действително в такъв вариант
риболова е приказка , но тогава по-добре да си вземеш щека на 13 м.(с нея пак можеш да
ловиш на дистанция 8 , 9.5 , 11 или 13 метра ) Имам ги двете въдици и са мн. добри , но са за различен тип риболов .Надявам се да съм ти бил полезен.
Поздрави !
П.с. на мидито съм му намерил тръба за 9м. но вече провисва така че не е удачен вариант.
Аз също съм на мнение , че уипа на Миди (3g live) ще ти свърши по-добра работа(доколкото
разбирам мислиш да го държиш на ръка и при нужда да влизаш малко по-навътре т.е. да го ползваш като уип или директен ). шиманото е по-скоро маргин поле и си върви с всичките
атрибути на щекарският риболов (платформа,ролер и т.н. ) Действително в такъв вариант
риболова е приказка , но тогава по-добре да си вземеш щека на 13 м.(с нея пак можеш да
ловиш на дистанция 8 , 9.5 , 11 или 13 метра ) Имам ги двете въдици и са мн. добри , но са за различен тип риболов .Надявам се да съм ти бил полезен.
Поздрави !
П.с. на мидито съм му намерил тръба за 9м. но вече провисва така че не е удачен вариант.
Тъй като имам всички изброени уипве - 'БийстМастър", "Алегрия" и "Карбон Лайв", ще си позволя да дам скромно мнение. Значи човек най-напред трябва да си направи ясна сметка, че уипа не е в състояние да замени щеката. И като стана дума за щека, именно въдицата на "Шимано" най-плътно се приближава до това определение. За нея се предлага опция за удължител до 10.00 м(реално с него става 10.30) и се превръща в един отличен инструмент за риболов, но с уговорката, че ако се използва така, е необходимо да се ползва вече и ролер и джоб, т.е. точно като класическа щека. Въдицата определено е голямогабаритна, поради малкото си снадки, удължителя до 10.00 м. се съхранява в отделен тубус. В една тясна кола веднъж ми се наложи леко да я покажа през прозореца...Иначе е отлично балансирана, дори и с удължителя , не скапва ръката и провисването е минимално. Въпреки, че определено е силова, дава добро усещане дори и при риболов на дребни рибки. Освен това, възможно е щекерно да се монтира шпиц-връх(след малко рязване на задната му част), при което без последната снадка имаме по-лека въдица на почти 8.00 м, или до 11.00 с допълнителната секция и удължител. Иначе дори и на 8.5 м(в стандартна конфигурация), диаметъра в края на бланката е малко на 37мм, което е съвсем нормално. Изработката е на много добро ниво.
Уиповете на "Гарболино" и "Миди" са по-компактни и по-близко до понятието класически директен телескоп и са значително по удобни за непретенциозна употреба.
Уиповете на "Гарболино" и "Миди" са по-компактни и по-близко до понятието класически директен телескоп и са значително по удобни за непретенциозна употреба.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Колеги ,много ви благодаря,след всички ваши мнения се реших ще си взема шиманото.
Интересуваме колко ще ми струва това удовоствие и с одължител ли идва или трябва да си го купя отделно.
Поздрави.
Интересуваме колко ще ми струва това удовоствие и с одължител ли идва или трябва да си го купя отделно.
Поздрави.
- fishing.ivo6a.com
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не искам да те отказвам и аз си бях взел една 8-ца Мавер със същата цел, след 3 риболова я разкарах и си взех блоло 6м с неопренов гащеризон и нещата се оправиха, дано съм бил полезен с мнението си! Успех!!!

Az лично не разбрах какво общо имаше последното мнение с темата, ама айде...
Колега, удължителя на "Бийстмастър"-а се продава отделно и струва около 110-120 лв, ако го купиш от нормален търговец... Защото нашата действителност е такава, че нерядко тази въдица я продават разчастена на 7.00 метра и съвсем гола, а в нормалния свят тя си върви с дължина 8.0 метра, твърд тубос, платнен функционален щекарски калъф, системата "Еластик гейт" и почистващи тапи. У нас, както се сещаш тези неща ги купуваш отделно на повечето места...
Колега, удължителя на "Бийстмастър"-а се продава отделно и струва около 110-120 лв, ако го купиш от нормален търговец... Защото нашата действителност е такава, че нерядко тази въдица я продават разчастена на 7.00 метра и съвсем гола, а в нормалния свят тя си върви с дължина 8.0 метра, твърд тубос, платнен функционален щекарски калъф, системата "Еластик гейт" и почистващи тапи. У нас, както се сещаш тези неща ги купуваш отделно на повечето места...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Мунчо, знам, че е така, но какво мога да направя такива са ни магазините. Търсих я в Испания ма се оказа се, че не внасяли повечето магазини в които съм ходил, не внасяли Шимано всичките им стоки са стари. Викам си ебахси майтапа. Може да ми го поръчат ама ми стъпва супер скъпо по евтино ми излиза да ида до англия да си я купя и да се върна в Испанско смятай !!Мунчо написа:Az лично не разбрах какво общо имаше последното мнение с темата, ама айде...
Ок все пак като си дойда, ще ида до Софето и ще си купя готов комплект или ще я потърся втора ръка от някой с удължител и топ сети и така.
Моля за ключ !!!
Мерси за отделеното внимание на колегите !!!